»

Pred letom dni na jutrišnji dan...

Slo-Tech - ...je za srčnim napadom umrl avtor Štoparskega vodiča po galaksiji, Douglas Adams. Na nek način bomo njegova dela počastíli jutri, 14.5.2002, v Kiberpipi, na Kersnikovi 6 v Ljubljani.

Douglas Adams Memorial Night (ali, krajše, DAMN [:D]) se bo odvil jutri s pričetkom ob 18:00. Vstopnina je 100 SIT, razen če s sabo prinesete brisačo. V kinodvorani se bo vrtela BBCjeva radijska oddaja ŠVPG, v glavnem prostoru pa izseki iz filma.

Se vidimo.

11 komentarjev

3D printerji

Tech Extreme - Na Tech Extreme so napisali nekakšen krajši članek o 3D tiskalnikih. Le-ti gizmi naj bi nadomestili sedanje printerje in naj bi bili sposobni ustvariti 3D predmete, kar bi dosegli z nanašanjem več plasti eno na drugo. Iz takih tiskalnikov naj bi bilo mogoče dobiti vse - od delov za avtomobil do slike Mona Lise, izjemno uporabni bi pa bili v medicini. Plasti, ki bi jih printer nanašal, bodo lahko iz večih snovi, tudi keramike.

10 komentarjev

Anatomija ventilatorja

Extreme Cooling - Za konec pa še malce bolj zabavna tema, ki bo gotovo sedla vsem tistim, ki radi sesujejo in odprejo vse, kar se premika, brni ali kaže kakšne druge znake življenja. Neki zanesenjak se je namreč odločil, da vesoljnemu ljudstvu pokaže, kako izgledajo ventilatorji v notranjosti. Če ste torej tech freak in vas zanima, kako stvari izgledajo pod črno plastiko, a se vam ne zdi vredno vlagati energije v naporno odpiranje ventilatorja, potem ne kaže drugega, kot da se odpravite na to stran. Pa veliko užitkov, pri duhovnem hranjenju [:D].

4 komentarji

Borgovska kocka

Overclockers Australia - Uff, očitno tudi temu modifikatorju ni zmanjkalo domišljije, saj se je tudi sam odločil, da izpelje projekt, ki bo nekaj posebnega. Tip se je odločil, da bo izdelal ohišje v obliki borgovske kocke. Kako mu je vse skupaj uspelo, si lahko ogledate na priloženi sliki in na tej strani. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je to, da v kocko ni vgrajeno samo drobovje računalnika, ampak tudi monitor. Skratka, zanimiva modifikacija, ki jo ne smete spregledati.

1 komentar

Zgodnji podatki o NV30

3D Chipset - Kaj ni zanimivo, da vsi GeForci 4 še niso prišli na tržišče, pa so se že pojavili prvi podatki, kako naj bi izgledal naslednji čip Nvidie, kodno imenovan NV30? No ja, kakorkoli že, če vas zanima, kako bo izgledala prihodnost 3D grafike, potem najbrž ne bo odveč, če vam sporočim da bo NV30 zmogel izrisati na sekundo kar 200 milijonov poligonov in da bo pomnilnik na karticah s temi čipi deloval na vrtoglavih 900 MHz. Zaenkrat še ni točnega podatka, kakšen naj bi bil ta pomnilnik (DDR zagotovo), vendar pa so se pojavila določena ugibanja, da naj bi Nvidia uporabila celo DDR-II. Na žalost pa so to edini podatki o novem čipu. Najbrž vas bo večina pomislila, da gre za govorice, vendar pa po trditvah avtorja te novice temu ni tako, saj naj bi podatke sporočil Nvidiin predstavnik na neki konferenci.

6 komentarjev

Intervju z MSI

HardOCP - Na tej strani so opravili intervju z enim izmed najbolj znanim proizvajalcev matičnih plošč in grafičnih kartic. Intervju ni ravno kdove kaj, vendar pa v njem MSI vseeno odgovarja na nekaj dobro zastavljenih vprašanj. Med drugim odgovarjajo, da trenutno dobro sodelujejo z Intelom in si veliko obetajo od prodaje dvoprocesorskih matičnih plošč, da bodo prvo matično ploščo z naborom KT400 izdali v tretji četrtini tega leta in da zaradi dobrih stikov z Nvidio zaenkrat (še) ne nameravajo izdelovati kartic z grafičnimi procesorji Radeon 2.

0 komentarjev

Spet nora modifikacija

vir: HardOCP
HardOCP - Mislil sem, da so modifikatorji obdelali že vse teme, vendar sem ob ogledu te strani takoj spremenil svoje mnenje. Za kaj gre? Internet je danes zasičen z raznimi običajnimi modifikacijami sila ponosnih lastnikov, ki jim je uspelo prebarvati svoje ohišje in so se sedaj postavljajo naokoli, zato se je neki tip odločil, da bo naredil nekaj posebnega. Odločil se je, da bo za ohišje svojega računalnika uporabil kar poštni nabiralnik. Dobesedno! In izdelek izgleda, vsaj za moje pojme, precej impresivno. Če bi radi tudi vi malce izstopili iz povprečja in se podstopili podobnega modificiranja, ne skrbite, saj je tipčina na isti strani napisal tudi obsežen vodič, ki razloži vsak korak. ...

1 komentar

1.7 GHz Celeroni že na Japonskem!

vir: Akiba
Akiba - 15. maj, čas, ko bo Intel končno predstavil svoje 1.7 GHz Celerone, ki bodo osnovani na arhitekturi starega Pentiuma4, se nezadržno bliža, vendar pa je bila zopet Japonska tista, ki je nove procesorje dobila malce pred drugim svetom in Akiba si ni mogla kaj, da slik njih nebi objavila na internetu. Če vas zanima, kako stvarca izgleda, potem kliknite sem in se načudite njeni veličine [:D]. Me prav zanima, kako se bodo novi Celeroni obnesli v primerjavi s še vedno močnimi Duroni.

0 komentarjev