»

Prvi pravi SP2

AnandTech - AnandTech razglaša: Danes je Microsoft naznanil prvo pravo različico Servis Packa II za Microsoft Windows 2000. Če ste brali novice dan ali dva nazaj, je eden od HardOCPjevih uporabnikov imel težke probleme z uporabo tega paketa, saj mu je program izbrisal vse omrežne ter uporabniške nastavitve. Pasje, ni kaj... Ampak, fear not, izšla je finalna inačica. Vunpotegnite jo tule.

10 komentarjev

Informacije o Radeon-u 2

Digit Life - Dolgo pričakovani ATI-jev Radon 2 bo izšel v petih različicah. Te bodo:
 • R200
  • 4. teksturni cevovodi, 250MHz frekvenca jedra, 0.15 mikronska tehnologija izdelve, podpora DirectX 8.1, podpora HydraVision tehnologiji (dva procesorja na eni kartici; MAXX). Prvi vzorci maja. Masovna produkcija septembra.
 • RV200
  • Dva teksturna cevovoda, 250MHz frekvenca jedra, 0.15 mikronska tehnologija izdelve, podpora HydraVision tehnologiji (dva procesorja na eni kartici; MAXX). Prvi vzorci maja. Masovna produkcija septembra.
 • RL300
  • 4. teksturni cevovodi, 0.15 mikronska tehnologija izdelve, podpora DirectX 9, podpora HydraVision tehnologiji (dva procesorja na eni kartici; MAXX). Prvi vzorci v zadnji četrtini leta (Q4).
 • RV300
  • 4. teksturni cevovodi, 300MHz frekvenca jedra, 0.15 mikronska tehnologija izdelve, podpora DirectX 9, podpora HydraVision tehnologiji (dva procesorja na eni kartici; MAXX). Prvi vzorci v zadnji četrtini leta (Q4).
 • R300
  • 8 teksturnih cevovodov, 300MHz frekvenca jedra (ali celo več), 0.15...

  15 komentarjev

  Prophet 4500

  Slo-Tech - Naslednjo novico je spisal mlavar in, ker mi je bila všeč, sem vam jo kar prekopiral. O Kyru II torej pravi:
  Kljub dominanci Nvidie na trgu 3D čipovja, se tu pa tam pojavi produkt, ki preseneti. Že prvi Kyro je bil pravo presenečenje in čeprav ni bil med najboljšimi na razpolago, je kazal zanimive karakteristike, na primer nov rendering sistem, ki so ga razvili pri PowerVR. KyroII pa je še izboljšana verzija in poraja se vprašanje, če lahko konkurira Geforce 2. Pa si najprej poglejmo izboljšave Kyro II glede na primarni Kyro. Core clock in tudi RAM clock so iz originalnih 125MHZ dvignili na 175MHZ, z 0,18 mikronsko tehnologijo pa so zagotovili manjše pregrevanje. Procesiranje se zato iz 250 Mpixels/sec povzdigne na 350Mpix/sec in tudi RAMDAC iz 270MHZ poskoči na 300MHZ. Odsotnost DDR RAM-a se zdi malce nesmiselna, vendar pa Tile Based Rendering nadomesti vse pomanjkljivosti in izkoristi RAM do maksimuma. Tile Based Rendering izboljša zmogljivost grafične kartice tako, da narekuje...

  9 komentarjev