» »

Informacije o Radeon-u 2

Informacije o Radeon-u 2

Digit Life - Dolgo pričakovani ATI-jev Radon 2 bo izšel v petih različicah. Te bodo:
 • R200
  • 4. teksturni cevovodi, 250MHz frekvenca jedra, 0.15 mikronska tehnologija izdelve, podpora DirectX 8.1, podpora HydraVision tehnologiji (dva procesorja na eni kartici; MAXX). Prvi vzorci maja. Masovna produkcija septembra.
 • RV200
  • Dva teksturna cevovoda, 250MHz frekvenca jedra, 0.15 mikronska tehnologija izdelve, podpora HydraVision tehnologiji (dva procesorja na eni kartici; MAXX). Prvi vzorci maja. Masovna produkcija septembra.
 • RL300
  • 4. teksturni cevovodi, 0.15 mikronska tehnologija izdelve, podpora DirectX 9, podpora HydraVision tehnologiji (dva procesorja na eni kartici; MAXX). Prvi vzorci v zadnji četrtini leta (Q4).
 • RV300
  • 4. teksturni cevovodi, 300MHz frekvenca jedra, 0.15 mikronska tehnologija izdelve, podpora DirectX 9, podpora HydraVision tehnologiji (dva procesorja na eni kartici; MAXX). Prvi vzorci v zadnji četrtini leta (Q4).
 • R300
  • 8 teksturnih cevovodov, 300MHz frekvenca jedra (ali celo več), 0.15 mikronska tehnologija izdelve, podpora DirectX 9. Prvi vzorci v avgustu 2001.
  Novica je popolnoma neuradna in ni potrjena s strani ATI-ja! Vseeno pa je zanimiva. Kakor vidite, se je ATI spet odločil poseči po svoji dvo-procesorski tehnologiji. Kartico z dvema procesorjema (takrat sta bila to dva Rage 128 čipa) je ATI že izdal v obliki Rage Fury MAXX. Kako se tehnologija obnese, je težko soditi. Nekaterim se je zdela slaba, drugim dobra. Iz izkušenj vem, da je Rage Fury MAXX še po enem letu boljši od GeForce2 MX. Kako se obnese proti GTS-u pa ne vem...

  15 komentarjev

  element ::

  Dve besedi vejica in klicaj: slin, sllin! :D:D:))

  tejo ::

  ql :D

  McHregec ::

  Pol bo temu tud primerna cena...... ;((

  Paramedic ::

  To je sranje, ker slaba konkurenca ma zmeri visoko ceno. Produkti res so hitri, ampak cena...;(

  sirotka ::

  I won't some!!!

  Jaxx ::

  Pretorijanac, ne vem kakšne izkušnje si mel, ampak ATI RF MAXX je definitivno slabša kartica od GF2MX! Po večini reviewev na netu v 16-bit barvah popuši celo pred V3 3500! V 32 pa je nekako 'on par' z GF256... Pa še T&L enote nima - skratka sucks!

  ZanzeK_001 ::

  Jst se ne bi čist strinjal s Paramedicom. Radeon je za dobrih 10 čukov cenejši od Ge-forca 2 GTS, pa ga v 32-bit in pa pr večji rezoluciji šišne.

  OZZY ::

  Mene samo zanimajo cene za te zverine, ki verjetno ne bodo majhne.

  linker ::

  El Che: to že drži za MAXX-e s čipom Fury128, ampak, človek, to bo RADEON 2! To bo laufalo gladko in sladko še kakih 5 let( do naslednice GeForca3).:)

  undefined ::

  sirotka, if you won't, I will.

  fiki ::

  pretoRijanc
  ne gre za teksturne cevovode ampak za RENDIRNE CEVOVODE. sPLOH PA SO TEKSTURNE ENOTE.

  OZZY ::

  Samo tudi če bo stvar v MAXX izvedbi se sprašujem ali bojo spet tok pametni, da ne bojo izdali gonilnikov za win2k. Ker take blamaže kot z ati maxx kartico si ne morejo privoščit. Le ta je bila prav zaradi tega toliko slabo prodajana.

  OldSkul ::

  Zgleda dobr samo to ni še uradno!

  Pretorijanec ::

  El Che: doma, na istem compu sm v 3D Mark 2000 stestiru obe, MAXX in MX kartici. MAXX je biu za 200-300 markou bolši!

  Klemenn ::

  od kdaj direct x 9?


  Vredno ogleda ...

  TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
  TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
  »

  Ati znova marca

  Oddelek: Novice / Grafične kartice
  51604 (1604) Maximus
  »

  Radeon 7500

  Oddelek: Novice / Grafične kartice
  81804 (1804) Senitel
  »

  ATI-jevi načrti

  Oddelek: Novice / Grafične kartice
  51835 (1835) slycer
  »

  T&L?

  Oddelek: Novice / Nova vsebina
  371854 (1854) Senitel

  Več podobnih tem