»

USB 2 kontrolorji že v prodaji

X-Bit Labs - Adaptec je danes najavil, da je začel s prodajo USB 2 kontrolorjev. Kot veste, USB 2 podpira prenos pri 480 Mb/s. Taka hitrost ga naredi za 40 krat hitrejšega od njegovega predhodnika, USB 1.1. Na srečo je USB 2 združljiv z vsemi USB 1.1 napravami. To pomeni, da vašega USB čitalnika, ki vam zvesto služi že toliko let, ni potrebno menjati, da bi lahko priklopili druge naprave, ki podpirajo USB 2. Le vaš čitalnik ne bo mogel izkoristiti vseh prednosti, ki jih prinaša nov standard, ker je zastarel. Adaptec-ov kontroler poganja NEC-ova USB 2 tehnologija.

4 komentarji

Kitajci razkrivajo skrivnosti

PC Pop - S tem naslovom ne mislim trenutno aktualne politične teme v zvezi z ameriškim letalom in kitajsko zemljo. Kitajska stran PCPOP je namreč prva objavila fotografijo skrivnostnega ATI Radeon-a SE. Ta čip naj bi bil navit Radeon DDR64MB VIVO. ATI (iz meni neznanih razlogov) podrobnosti o čipu skrbno skriva. No, Kitajčki so se do informacij uspeli dokopati. Čip naj bi deloval pri frekvenci 230MHz, pomnilnik pa pri 200MHz. ATI naj bi začel s prodajo Radeon-a SE še v tej četrtini leta! Torej v Q2.

1 komentar

MS Office in Clippy

CNN - Clippy, (nepriljubljen) pomočnik v MS Office programih, se je prvič pojavil v Office 97 verziji. Vendar pa ga uporabniki niso sprejeli, zato so ga v Office XP verziji potisnili v ozadje. Lahko ga sicer ročno vklopite sami, avtomatično se namreč ne prikaže več.
Kar pa je zanimivo (in nenavadno), je Microsoftova (se pravi uradna) stran o Clippy-ju, kjer se prav iz Microsofta norčujejo iz Clippy-ja. Nasmejte se sami in odjadrajte na to stran.

5 komentarjev

Prvi testi ABIT KT7E

VIA Hardware - Se spomnite, ko sem vam govoril o novi ABIT matični plošči na VIA KT133E čipovju? Se? Dobro. Danes so se pojavili prvi testi te matične plošče. Čeprav niso zelo zanesljivi (objavila jih je stran, ki je zelo vdana VII, VIA pa je jasno navdušena nad lastnim izdelkom), nam dajo vsaj približen vtis, kako se plošča obnese. Kakor sem že omenil, je VIA KT133E čipovje podobno VIA KT133 čipovju, ker uradno podpira FSB le do 100MHz. ABIT očitno dela čudeže. Na testu, ki si ga lahko preberete tukaj, jim je FSB uspelo naviti do zavidljivih 147MHz. To pa je še bolj podobno KT133A čipovju. Plošča pa je sploh privlačna ne le zaradi svojih tehničnih zmogljivosti, ampak tudi zaradi strašno lepe modre barve. V vzporednem testu, ki so ga fantje opravili, KT7E premaga KT7A v SiSoft Sandri. Ti novi rezultati me osebno zelo presenečajo. Mislil sem, da bo VIA KT133E čipovje namenjeno bolj spodnjemu visokemu razredu in da bo KT133A čipovje kraljevalo v visokem visokem razredu. Zdi se mi, da so to...

0 komentarjev

Windows XP ne mara MP3...

ActiveWin - MP3, ta slavni priljubljeni format za glasbo, posneto s spleta, in hkrati osovražen s strani glasbene industrije. Microsoft se je bolj na skrivaj kot ne odločil, da bo odvrnil potrošnike od te tehnologije. Microsoft na primer načrtuje omejitev kvalitete glasbe, katero boste lahko posneli kot MP3 datoteko, s pomočjo softvera, vključenega v nov operacijski sistem, Windows XP. Po drugi strani pa bo glasba, posneta v formatu Windows Media Audio, zvenela čisteje in bo potrebovala precej manj prostora na računalniku.
Microsoftove omejitve pomenijo, da bo kvaliteta MP3 omejena na maksimalno 56 kbit na sekundo; to pa velja za tiste MP3 datoteke, ki jih boste posneli z vgrajenim programjem v Windows XP. Kar v obstoječih Microsoftovih operacijskih sistemih do sedaj sploh niste mogli početi, če si niste instalirali kakšnega dodatnega programa. Te omejitve pa ne bodo preprečile, da bi lahko z dodatnimi programi snemali glasbo v MP3 formatu v višji kvaliteti, vendar pa so se nekateri beta...

12 komentarjev

Microsoftova reakcija

HardOCP - Po tem, ko se je novica, da WinXP ne bo podpiral USB 2.0 protokola že dodobra razširila, je Microsoft temu ustrezno odreagiral ter napravil uradno izjavo. S to izjavo so pustili domala vse možnosti odprte, rekli pa so, da je možno, da podpore USB 2.0 res ne bo, da je tudi možno da bo 100% podprta, da je možno da bo prišla v WinXP s kakšnim od popravkov, da je možno da bo podpora vgrajena, a izklopljena ter da je možno, da bo podpora USB 2.0 prišla v kakšni od naslednjih različic. Sedaj pa kaj uporabnega potegnite ven iz tega .

3 komentarji

3D Mark 2001

Tweak Town - Kaj pravite na rezultat 5847 3D Markov. Ja, povsem običajno za 3D Mark 2000, a ta rezultat je bil dobljen z 3D Markom 2001! Sistem, na katerem je bil dosežen ta rezultat pa je bil 1.2 GHz Athlon navit na 1467 MHz, družbo na FICovi AZ11 matični plošči pa mu je delal Geforce 3 s 64 MB pomnilnika. Ni kaj, tako pošast bi tud jest mel .

1 komentar

Windows XP brez podpore USB 2.0

The Adrenaline Vault - Uff... tale novica me je pa kar malo šokirala. Micro$oft v njihov nov operacijski sistem Windows XP ne bo vključil podpore USB 2.0 standardu, ki podpira prenose do 480 mbit/s. Razlog za to naj bi bila nerazširjenost tega standarda, zato so se pač raje odločili za Firewire, ki podpira prenose do hitrosti 400 mbit/s. Sedaj pa se mi zastavlja vprašanje, ali je to sploh smiselno in zakaj ne bi vključili podpore obema standardoma, saj je raziskovalna skupina Cahners In-Stat napovedala, da bo leta 2004 750 milijonov računalnikov opremljenih z USB priključkom in "samo" 112 milijonov z Firewireom. Samo upamo lahko, da se to ne bo zgodilo.

9 komentarjev