»

MySQL bo uporabljal Microsoftov odprtokodni program

Slashdot - Namestitveni programi v prihajajoči različici MySQL 4.1 podatkovne baze bo izdelan s prvim Microsoftovim Open-Source projektom - Windows Installer Toolsetom.
Ta namestitveni program uporabljajo zato, da pretvorijo MSI datoteko, ki jo uporablja InstallShield v XML, kateri bi njim naj omogočal večjo kontrolo nad namestitvenim postopkom.
Omenili pa so tudi da so se odločili za ravno ta program zato, ker želijo pokazati dobro vero do Microsfta. Namreč, ko je Microsoft pred nekaj časa izdal ta projekt pod Open-Source (CPL) licenco, so bili nekateri skeptični, še posebej zaradi tega ker vključuje posebno XML shemo, katero bi lahko Microsoft kadarkoli patentiral ravno tako, kot Officevo XML shemo.

Več o tem v izvorni novici.

6 komentarjev

Playstation 3 šele 2006?

X-Bit Labs -

Izid tretjega Sonyjevega Playstationa še vedno ni jasno postavljen, zato se občasno sproži nov val špekulacij o datumu izida. Pri založniku iger Electronic Arts so na konferenci predstavili svoja pričakovanja, da bo Microsoft izdal svoj Xbox 2 v drugi polovici prihodnjega leta, Sony pa še pol leta kasneje -- do sredine 2006. Na Gamesindustry.biz menijo, da bo Xbox 2 nared do prihodnjih poletnih dopustov, Sony pa bo sledil šest mesecev kasneje.

Playstation 3 bo temeljil na vrsti povsem novih tehnologij, naprimer procesorjih Cell, popolnoma novem grafičnem čipu, Rambusovem XDR DRAM pomnilniku, podpiral pa bo tudi Blu-Ray. Dodatne informacije lahko neposredno od Sonyja pričakujemo zadnjega marca 2005 na uradnem razkritju na Japonskem. Več o tem.

3 komentarji

AMD Sempron 3100+ se odlično navija!!!

X-Bit Labs - Natanko dva meseca in pol po prvih opisih Sempronov, smo le dočakali tudi članek o navijanju najhitrejšega in seveda najzanimivejšega med njimi, modela 3100+. Če na hitro ponovimo gre za 1,8 GHz, Socket 754 Newcastle s polovico od 512 kB L2 predpomnilnika izklopljenega, kar mu omogča stabilno delovanje že pri samo 1,4 V napetosti.

Na X-Bit Labs se zavedajo, da gre za najcenejšega predstavnika K8 arhitekture, zato so ga pretestirali na dveh matičnih ploščah. Prva je bila cenejša na VIA K8T800 veznem čipovju temelječa ABIT KV8-MAX3, druga pa nekoliko dražja na nForce 3 250 veznem čipovju temelječa EPoX EP-8KDA3+. Zaradi omejitve viinega K8T800 čipovja (nima PCI/AGP zaklopa) se je Sempronu 3100+ na ABIT-ki zataknilo že pri 9x230 MHz, tako da je bila končna stabilna frekvenca, res da pri privzeti napetosti, 9x229 MHz oz. 2,06 GHz. Pri tem moram omeniti, da je bil pri navijanju uporabljen navaden (P)ATA trdi disk, saj SATA diski pri poviševanju HTT frekvence na tem čipovju odpovedo...

12 komentarjev

NVIDIA GeForce 6200, 6600 in ATi Radeon X700

AnandTech - Po GeForce 6800 in 6600 je sedaj pod žaromete prišla še 6200, zaradi zamude pa ji družbo delata še navadna 6600 in ATi-jev Radeon X700.

Pri GF 6200 gre za kartico najnižjega razreda, ki pa za razliko od svoje predhodnice GeForce FX 5200 sploh ni videti tako zelo slaba. Za začetek je razveseljivo, da temelji na istem NV43 jedru kot GF6600. Po že splošno sprejetem kastracijskem postopku so ji odvzeli polovico senčilnikov pik (Pixel Shaders), k sreči pa ista usoda ni doletela tudi senčilnikov ogljišč (Vertex Shaders). Za voljo boljšega razlikovanja od modela 6600, so GF 6200 še malček pohabili z odstranitvijo kompresije barv in Z osi iz pomnilniškega krmilnika, kar se pozna predvsem pri višjih resolucijah in vklopitvi protiupogibanja (AA) in/ali anizotropnega filtriranja (AF).

Iz napisanega sledi, da se GF 6200 ponaša s 4 cevovodi za senčenje pik in 3 cevovodi za senčenje ogljišč. Utripala naj bi s 300 MHz in bila preko 128 oz. 64-bitnega pomnilniškega vodila povezana z do 128 MB,...

28 komentarjev