»

Applova ponudba za prevzem Dropboxa zavrnjena

Slashdot - Apple bo letos predstavil svojo storitev iCloud, ki omogoča uporabnikov shranjevanje kopije lokalnih datotek v oblaku, a še pred razvojem svoje storitve, so poizkusili odkupiti že uveljavljeno rešitev. Za Dropbox, ki je stabilno verzijo dosegel šele konec preteklega leta, na trgu pa je že vse od leta 2007, je Apple neuspešno ponudil 800 milijonov dolarjev.

Vrednost Dropboxa sodeč po zadnji dokapitalizaciji znaša štiri milijarde dolarjev, a vrednost je seveda le papirnata, dokler kdo ne ponudi tolikšne vsote. Letno ima Dropbox 100 milijonov dolarjev prihodkov, zato ga je Apple ocenil na 800 milijonov dolarjev. Dropbox namreč brezplačno ponuja 2 GB prostora (tudi nekoliko več, če pripeljete nove uporabnike), za plačljive...

52 komentarjev

Izšla različica podatkovne baze PostgreSQL 9.1

Slo-Tech - Izšla je nova različica odprtokodne podatkovne baze PostgreSQL, v kateri je kar nekaj pomembnih novosti, ki bodo sistemskim administratorjem zagotavljale mirnejši spanec. Pretočna replikacija je nadgrajena s podporo za sinhrono replikacijo, ki bo zagotovila obstoječo rezervno kopijo v replicirani bazi, nova je tudi podpora za tabele brez beleženja, kar operacije precej pospeši, vendar pa ne zagotavlja, da bodo podatki preživeli morebitno sesutje strežnika. Novost je tudi podpora za SELinux.

Z vidika neuradnih razširitev se je spremenil način nalaganja razširitev - za to je zdaj na voljo nov ukaz in razdelan boljši sistem z več metapodatki in podporo za prenosljive razširitve ("schema relocatability"). Poleg spremenjenega načina nalaganja dodatkov je na voljo tudi PostgreSQL extension network, spletna zbirka razširitev (podobno kot PyPI za Python ali CPAN za Perl), s katerega lahko z odjemalcem enostavno naložite razširitve, v kolikor ni uradnega paketa za vaš operacijski sistem.

...

2 komentarja

Django meet, uporabniška izkušnja in varnost v telefoniji

Fotografija s prejšnjega Django meeta

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - torek, 13.9.2011 ob 18h - Django Meet
Po dolgem poletju se bomo ponovno srečali z Djangom. Na tokratnem srečanju bodo svoje izkušnje ter rešitve težav z Djangom predstavili trije domači predavatelji (Gašper Fele Žorž, David Klasinc in Jure Vrščaj) ter hrvaški gost (Senko Rašić).


sreda, 14.9. ob 19h - Spletne urice - Silicjeva izkušnja
Kaj se dogaja v Silicijevi dolini na področju uporabniške izkušnje (UX) bo na prvem letošnjem predavanju predstavil Mitja Mavsar iz D-Labs. Avgusta se je s kolegom Danijelom Kurinčičem podal na konferenco UX Week, kjer sta prisluhnila, kako izkušnjo ustvarjajo pri večjih organizacijah in podjetjih kot so Google, Facebook, Mozilla, Microsoft ...

petek, 16.9. ob 19h - Pipini odprti...

22 komentarjev

IBM Watson bo začel delovati v medicini

"Tole vzemite dvakrat dnevno po obroku, predvsem pa veliko počivajte."

vir: Forbes
CNet - IBM-ov superračunalnik Watson, ki je največ pozornosti požel z zmago v Jeopardyju, bo čisto zares začel svojo medicinsko kariero. IBM je namreč podpisal dogovor z zdravstveno zavarovalnico WellPoint, da bo Watson sodeloval pri postavljanju diagnoz resničnim bolnikom in zdravljenju, kar bo prva komercialna uporaba Watsona.

Uporaba se bo začela prihodnje leto, Watsona pa bodo sprva uporabljala medicinske sestre, ko bodo pregledovale zahteve zdravnikov po zdravljenju in negi pacientov. Watson bo sledil vsem predpisanim režimom zdravljenja posameznega zdravnika in opozarjal na neskladja med različnimi tretmaji ali zdravljenjem in simptomi. Kasneje bodo Watsona začeli uporabljati tudi na onkologiji, kjer bodo imeli zdravniki najverjetneje terminalski dostop do...

27 komentarjev

Yahoo razmišlja o prodaji, potencialni kupec AOL

Ars Technica - Po razrešitvi zdaj že nekdanje Yahoojeve izvršne direktorice Carol Bartz in javnemu pranju umazanega perila Yahoo še vedno nekako ne ve, kaj bi. Čeprav je trenutni vršilec dolžnosti izvršnega direktorja kar finančni direktor, iskanje novega vodje ni visoko na prioritetnem seznamu upravnega odbora.

Preden imenujejo novega izvršnega direktorja, želijo v upravnem odboru razčistiti, kaj bi bila pravilna strategija za podjetje v prihodnosti - omenja se tudi možnost prodaje celotnega podjetja ali pa razprodaje po delih. Da gre za zelo realno možnost kaže tudi zadnja poteza, ko so začeli iskati investicijske banke, ki bi jim pomagale pri iskanju potencialnih kupcev.

Eden izmed njih naj bi bil po neuradnih podatkih AOL, ki ima...

3 komentarji