»

Microsoft ponovno pred komisijo ...

CNet - Potem ko je Microsoft s precej sreče in s podporo politiki (v zelencih, se ve) "ušel" kazni onstran luže, se bo na naši strani luže, natančneje v Bruslju, od srede do petka odvijalo zadnje zaslišanje pred sodniki evropske komisije zaradi Microsoftovega domnevnega izkoriščanja monopola - nekaj podobnega kot se je dogajalo z Internet Explorerjem, le da bi naj sedaj bil krivec Windows Media Player.

Srečanje predstavnikov Microsofta in njegovih kritikov (predvsem predstavniki Computer and Communications Industry Association) bo potekalo za zaprtimi vrati, dokončna odločitev komisije pa naj bi bila znana spomladi prihodnje leto, a le če Microsoft do takrat ne doseže dogovora s komisijo. Klik!

14 komentarjev

Media Player za Mac OS X

News.com -

Microsoft je v petek brez velikega pompa predstavil različico Windows Media Playerja 9, ki bo tekla na Mac OS X. Multimedijski predvajalnik je oblikovan tako, da se njegova vizualna podoba kar najbolj sklada s podobo Mac OS X, vsebuje pa tudi plug-in, ki omogoči njegovo zaganjanje in predvajanje datotek kar v brskalniku Internet Explorer, Netscape ali Safari.

Zanimivo je, da Microsoft nadaljuje z izdajanjem Media Playerja za Mace, saj so že pred časom objavili, da Internet Explorerja ne bodo več. Kakorkoli že, nova različica je že na voljo na spletu. Klik!

7 komentarjev

BSplayer 1.00 RC1

BSplayer - Danes (oziroma včeraj zvečer) je izšel BSplayer 1.00 RC1. Prva končna različica verjetno kar najbolj popularnega in največ uporabljanega sukalnika DivX videa. Osnova oziroma pogon je bil napisan popolnoma na novo in bo zato verjetno precej bolj stabilen, prav tako pa avtor trdi, da je sedaj program bolj dojemljiv za spremembe in "vtiče" (plug-in).

Novosti in sprememb je preveč, da bi jih opisal, RC1 oznaka pa zato, ker bo v naslednjih dneh in tednih dodal še nekaj stvari, ki bi morale biti v prvi različici, a mu jih še ni uspelo dodati. Dolpoteg(tm) je tukaj, na novico pa nas je opozoril tudi gumby.

49 komentarjev