»

Slo-Tech Portorož 2001

Jaz - Heh, da ne boste mislili, da je te tekmovanje ostalo samo pri ideji. Nope, vsa stvar se trenutno pospešeno načrtuje in organizira. Glede na to, da je organizator FlipeR, je najbolje, da vam detajle pove kar on:

Hehe! Dragi moji, prišel je čas, da vas malce več obvestim o dogajanju okoli tekmovanja Slo-tech Portorož 2001, ki se je medtem prelevilo iz strgane zamisli ob pol treh zjutraj do dobro organiziranega dogodka, ki ga bodo spremljali tudi mediji! Prijavna skripta je v delu (je tako, Primož?) in kmalu se boste lahko prijavili na tekmovanje (različne kategorije), si poiskali prevoz, ipd. No takole... Tekmovalo se bo v sledečih kategorijah:
  • Najbolj overclockan računalnik (izračunan bo index za vsak računalnik, tako da ne bodo frekvenčno najhitrejši računalniki avtomatsko zmagovalci!)
  • Najlepši računalnik, tako zunanjost, kot notranjost (pač, če bo všeč žiriji, če ne pa nič... je kdo rekel podkupnina? )
  • Najhitrejši računalnik (ja, tu pa je vse odvisno od čiste hitrosti; zmagovalec...

11 komentarjev

Daljinec za računalnik

Jaz - Hehe, da smo računalničarji lena sorta itak vedo vsi, toda zato še ni potrebno podpirati naše lenobe. Toda ravno to so naredili pri podjetju Just Cooler, ko so naredili daljinec za prižiganje, ugašanje in resetiranje računala. Tako lahko računalnik prižgete kar iz postelje (če imate radijsko tipkovnico in miško je kombinacija popolna) ali takoj, ko pridete v sobo. Sploh se vam ni treba pripogibati ali sklanjati čez ogromno šatuljo in iskati tisti ubogi reset gumbčič. Fenomenalno! No, več informacij o zadevici in test, pa lahko preberete na Dan's Data! Thnx, Lukančič.

3 komentarji

VIA čipovja in grafika

Jaz - VIAina čipovja so znana po nagnjenosti k povzročanju težav s kompatibilnostjo z drugimi napravami. Najbolj pereč problem so ravno Nvidiine grafične kartice in čeprav se je stanje zelo, zelo izboljšalo je mogoče, da bo kdo še vedno naletel na težave. Tem osebkom je namenjen ta članek na Guru3D strani. V njem boste našli opise in možne rešitve znanih problemov, tako da je zadevica precej uporabna. Thnx, Shadowman-X!

Popravek: Po ponovnem ogledu strani sem ugotovil, da strežnik trenutno ne deluje. Če imate podobne težave poskusite na stran priti pozneje danes.

0 komentarjev

Zanimive slovenske strani

Jaz - Na Slo-Techu z veseljem podpremo slovenske strani, ki se nam zdijo obetavne, še posebej, če so delo ljubiteljev in amaterjev. Ena taka stran, ki se je pojavila nedavno se imenuje Konzole.si in, kot bi lahko sklepali, govori o novih in naprednih konzolah. Sicer ti igričarski sistemi v Kokoški niso kaj prida priljubljeni, toda to se s prihodom X-Boxa, Game Cuba in ostalih konzol naslednje generacije zna hitro spremeniti. Stran je oblikovana zelo lepo, fantje pa se trudijo z rednimi dnevnimi novicami in članki. Sicer je trenutno vse skupaj še na začetku, toda s podporo vas, obiskovalcev, se zna razviti v kaj večjega. Vso srečo!

Druga zanimiva in uporabna slovenska stran, ki jo bomo danes omenili se imenuje Discharged, namenjena pa je vsem slovenskim ljubiteljem Quaka in ostalih prvoosebnih strelskih iger. Stran je redno osvežena z dnevnimi novicami, ima pa tudi druge zanimive in redno osvežene dodatke, kot so "Mod tedna", "Slika tedna", "Stran tedna" in druge. Poleg vsega boste na...

1 komentar

Speed Cheat v benchmarkih

Jaz - Vsi, ki igrate Half Life ali Counterstrike verjetno poznate programček z imenom Speed Cheat, ki z maipulacijo računalniške ure omogoča precej hitrejše premikanje skozi igro in s tem precejšnjo prednost pred soigralci. No, stvar je s pomočjo serverskega popravka odpravljiva, toda Half Life in Counter Strike nista edina programa, ki ju dotični programček prevara. V tem članku na Overclockers.com.au je lepo videti, da se z uporabo da prevarati tudi H-Odin WCPUID, SiSoft Sandro, 3D Mark 2000 in ostale benchmarke. Seveda to ni nič dobrega in le upamo lahko, da bodo kmalu na voljo popravki za dotične programe, ki bodo takšno goljufanje onemogočili. Thnx, Agg.

0 komentarjev

Detonatorji 6.50 in overclockanje

Jaz - Veliko uporabnikov je presenečeno ugotovilo, da je v novih uradnih 6.50 Detonatorjih onemogočeno overclockanje procesorja in pomnilnika. Seveda ne gre za kaj kritičnega, saj je to početje možno z goro različnih programčkov, toda vseeno je priročno, če lahko overclockamo tudi preko gonilnikov. Na Tweak Townu si lahko preberete kratek člančič o tem, kako omogočiti overclockanje v najnovejših Detonatorjih. Preprosto in učinkovito... Thnx, Miha!

0 komentarjev

Novice in Forum

Jaz - Ok, danes so novice malo zamujale, toda ne zaradi lenobe, temveč dela s Forumom. Pojavile so se namreč pritožbe, da Forum postaja podoben drugim nediscipliniranim forumom po Sloveniji in da je vse manj uporaben in zanimiv. Seveda si nihče ne želi, da bi se zgodilo kaj takega, še najmanj pa mi, ki smo se zelo potrudili, da je Forum postal to, kar je danes. Po pravici povedano sem takšne težave pričakoval že kar nekaj časa in kar malce presenečen sem, da je tako dolgo trajalo, da so se pojavile. Razumljivo je namreč, da se v tako veliki množici prijavljenih pojavijo osebki, ki nimajo za početi kaj drugega, kot non stop svinjati po Forumu in provocirati ostale uporabnike. Toda brez skrbi, to nikakor ne bo dopuščeno in ta Forum bo še naprej ostal to, kar je bil do zdaj: vzor reda, discipline in civiliziranega komuniciranja za vse ostale. Seveda 24 urnega nadzora ni mogoče opraviti, toda moderatorji in administratorji bomo naredili vse, kar je v naši moči. Danes sem tako pregledal...

6 komentarjev

Malo pozno, ampak Oskarji 2000 so tu

Jaz - Okies, sicer je vse skupaj trajalo precej bolj dolgo, kot sem mislil da bo, toda rezultati glasovanja za Slo-Techove hardverske Oskarje 2000 so znani. Moram priznati, da večjih presenečenj ni bilo in so tudi je glasovanje samo potrdilo tisto, kar je večina vedela že vnaprej. No, da vam ne bom pokvaril veselja: članek se nahaja tukaj, v njem pa boste našli rezultate glasovanja, vsaki zmagovalec pa je dodatno opremljen s krajšim spremnim besedilom. Upam, da vam bo zadeva všeč...

5 komentarjev