»

NEST.2005 v sodelovanju z Gigabyte (II)

Slo-Tech - Po enem tednu zbiranja prijav je prireditev 75 % zasedena. Skoraj končni časovni razpored je znan (še vedno so možni manjši popravki). Zaradi premajhnega števila prijavljenih klanov tekmovanja iz COD S&D ne bo (vsaj ne za nagrade). Vsa ostala na strani našteta tekmovanja zagotovo bodo.

Vse, ki s prijavami čakate do zadnjega trenutka, bi radi opozorili, da bomo v primeru napolnitve prireditvenega prostora s prijavami verjetno zagotovili še nekaj (deset) mest. V primeru, da bo do napolnitve prišlo zadnji teden pred prireditvijo, takšne spremembe niso možne.

Če imate kakršnokoli željo po prihodu na prireditev, se prosim prijavite (glede na trenutno stanje prijav je možnost, da bomo kogarkoli spustili na prireditev brez prijave ... minorna). Če ste se že prijavili, pa iz kakršnegakoli razloga na prireditev ne morete, se prosim odjavite in tako sprostite mesto za nekoga, ki bi verjetno želel priti.

Prijava!

26 komentarjev

Širokozaslonsko igranje

Igra Mafia na treh monitorjih

vir: Matrox
Slo-Tech - Pred leti je Parhelia, zadnja Matroxova grafična kartica, za tisti čas spodobno zmogljivostjo poganjati zahtevne 3D igre, obljubljala veliko, tudi Surround Gaming, večzaslonsko igranje. Na kartico smo lahko enostavno priključili tri monitorje in uživali na večji igralni površini. Kljub temu, da je bilo, v primerjavi z običajno rešitvijo, torej igranjem na enem monitorju (1024x768), večzaslonsko igranje izjemen napredek in doživetje, večje popularnosti in razširjenosti ta rešitev ni prinesla. Kljub naprednim funkcijam, je bila Parhelia ravno na meji zmogljivosti poganjati aktualne igre v večzaslonskem igranju. Tudi cena ob izidu je bila visoka, saj je Matrox od kupca želel okrog 130 tisočakov. Predvsem pa oddelku za marketing ni uspelo prepričati širše populacije, da bi si kupila še dva monitorja za popoln igralski užitek.Matrox potem ni...

15 komentarjev

Nakit in modni dodatki iz rabljenih računalniških komponent

IDE pas

Slo-Tech - V svetu IT je tako, da je vse je hitro zastarelo in potrebno je ponovno seči v žep, da imamo na mizi sodoben stroj, ki bo spodoben poganjati »zahtevne« pisarniške aplikacije. Kam s starimi računalniki? So uporabni še za kaj drugega kot manj zahtevna opravila, topilnico in smetišče?

Liz McLean Knight meni, da je možno uporabiti te komponente še na en način. Kot modne dodatke ali nakit! Osnovala je kolekcijo Zelle, v kateri si lahko omislite pas, narejen iz IDE kabla (ženske pogrešajo Floppy kabel), »težko« ogrlico iz kondenzatorjev in ostalih komponent, za katere smo vajeni, da nam...

19 komentarjev