»

Dopolnitev novice o MJU-jevi pogodbi z Microsoftom

Slo-Tech - Zaradi različnih interpretacij včeraj objavljene pogodbe med MJU in Microsoftom (predvsem zaradi izračunov cene licenc na posamezno delovno postajo), smo danes do MJU prejeli dodatna pojasnila.

Ministrstvo za javno upravo tako navaja, da kljub drugačnim navedbam ponovno ni objavilo celotne vsebine pogodb saj naj bi:

MJU je bilo v MS-EA udeležen kot nosilec tako imenovane skupinske včlanitve, torej kot predstavnik vseh ustanov, ki imajo v svojem okolju manj kot 250 računalnikov. V to skupinsko včlanitev je vključenih 67 ustanov s skupno 3730 računalniki in letno vrednostjo pogodb 679.583,03 evrov z DDV, kar pomeni v 3 letih nekaj več kot 2 mio evrov z DDV.

V MS-EA se je včlanilo tudi 14 večjih ustanov, to so tiste ustanove, ki so
vključile v pogodbo vsaj 250 računalnikov. Vsaka od teh ustanov je sklenila
svojo lastno pogodbo o včlanitvi in to za skupno 8816 računalnikov v letni
vrednosti 1.645.843,76 evrov z DDV, kar pomeni v treh letih nekaj manj kot
5 mio evrov z DDV.


Tako...

56 komentarjev

Google in Dish združujeta internet s televizijo

The Wall Street Journal - Google in drugi največji ameriški operater satelitske televizije Dish preizkušata novo storitev, poroča The Wall Street Journal, ki bo iskanje po spletu integrirala z iskanjem po TV-kanalih. Ta teče na TV set-top boxih (STB) z nameščenim Androidom.

Google in Dish želita uporabnikom ponuditi lažje iskanje in odkrivanje TV oddaj in vsebin z interneta, kjer je na prvem mestu seveda YouTube. STB bo dobavljal Dish, Google pa bo nanj namestil Android z Google TV. Tako želijo pobrisati ločnico med internetom in televizijo.

Podjetji sta v preteklosti že sodelovali. Pred dvema letoma sta zasnovali avtomatski sistem za nakup, prodajo, dostavo in merjenje televizijskih oglasov na satelitski televiziji. Google je tedaj dobil dostop do dela Dishevega oglasnega inventarja, medtem ko je Dish dobil realnejšo oceno števila gledalcev in spletno poročanje svojim oglaševalcem. To pot je eksperiment omejen na zelo majhen vzorec ljudi in ga lahko vsak trenutek ustavijo, podjetji pa uradnih komentarjev...

5 komentarjev

Na HTC-jevem telefonu zlobna koda

Metulj kliče domov

Slashdot - Na Panda Research poročajo o telefonu Vodafone HTC Magic, ki ga je kupil njihov sodelavec in je imel nameščeno zlobno kodo. Po priključitvi telefona na računalnik prek USB-ja, se je oglasil Pandin protivirusnik in zaznal okuženi datoteki autoexec.inf in autoexec.exe.

Podrobnejši pogled je razkril, da se v njiju skriva odjemalec za bot Mariposa, za katerim stoji neznani heker z imenom tnls in ne prejšnji teden aretirana skupina Špancev. Če uporabnik ali pa operacijski sistem požene okužene datoteke, se nesnaga preseli na računalnik, poizkusi poklicati domov in se začne širiti. Na telefonu so poleg Maripose našli še Confikerja in Lineage, ki sta namenjena kraji gesel. Kako se je okužena programska...

8 komentarjev

Newegg prekinil sodelovanje s sumljivim dobaviteljem

Ta škatla je le ponaredek

vir: engadget
engadget - Polomija s ponarejenimi procesorji, ki jih je Newegg prodal 300 strankam, je očitno pri koncu. Po Intelovem uradnem zatrdilu, da ne gre za demonstracijske primerke pakiranj, temveč gre za prevaro, so resnici do dna prišli tudi pri Neweggu. Rezultat je prekinitev pogodbe z dobaviteljem, a ne z D&H Distributing, ki je bil prvi na tapeti. S svojimi pismi o umikih novic so bili najprimernejši kandidati za prevaro, a so pravi krivci pravzaprav pri podjetju IPEX.

Krive obtožbe so bile tudi razlog za prej omenjena pisma spletnim stranem, saj se je ideja, da so krivi pri D&H Distributing, prvič pojavila v...

12 komentarjev

Bo PS3 prehitel in preživel konkurente?

Se bo Sony res zavihtel nazaj na vrh?

vir: HotHardware
HotHardware - Dave Mercer, analitik pri Strategy Analytics Connected Home Devices, nekoliko presenetljivo meni, da bo do konca življenjske dobe trenutne generacije konzol najuspešnejši Sonyjev PlayStation 3, ki bo najverjetneje tudi preživel oba svoja konkurenta, Xbox 360 in Wii.

Mnenje je presenetljivo s stališča dosedanjih prodajnih rezultatov, saj je Sony trdno na zadnjem, tretjem mestu s 33,5 milijona prodanih konzol. Microsoft ima relativno lepo prednost z 39 milijoni prodanih Xbox 360, medtem ko je Nintendov Wii daleč spredaj s 67,45 milijona prodanih konzol. Skupno število prodanih konzol v celotni življenjski dobi naj bi za PS3 po mnenju Mercerja znašalo 127 milijonov, medtem ko naj bi se Wii prodal v le 103...

24 komentarjev