»

Kako NE odstranjevati hladilnika z grafikulje

vir: HardOCP
HardOCP - V HardOCPjevem forumu je neki tip objavil svojo izkušnjo z odstranjevanjem hladilnika z grafične kartice. Tipček si je ravno kupil Blue Orba ter ga hotel namontirati na svojo Innovisionovo GeForce2 MX kartico, toda vse ni šlo po načrtih. Čeprav se je ustrezno pripravil (kartico ohladil, zavaroval vezje...), mu je uspelo ODTRGATI čip. Fantje pri Innovisionu so očitno opravili preveč dobro delo z lepljenjem, saj čipa in hladilnika enostavno ni mogoče ločiti. Woah .

7 komentarjev

Hlajenje grafičnih kartic, Hypotermia style

Hypothermia - Nekaterim zanesenjakom izgled (računalnika, seveda) pomeni vse in eden takih je tudi Steve s Hypotermie. Tip se že nekaj časa važi s svojim prozornim ohišjem, goro ventilatorjev in raznimi vizualnimi bonbončki, sedaj pa se je spravil še nad svojo grafično kartico. Seveda je izbral modrega Herculesa, na stvarco pa je namontiral ustrezne modre hladilnike in modro vodno hlajenje. Njegov članek si lahko ogledate tukaj in moram priznati, da bi na takšno grafikuljo padla marsikatera računalniško osveščena punca .

1 komentar

Popravljanje poškodovanih CDjev

Burning Issues - Če se vam doma svaljka cela gora poškodovanih CDjev s katerimi nimate kaj za početi dobro premislite, preden jih odvržete. Namreč, če CD ni huje poškodovan oziroma je le popraskan, se težave da odpraviti. Kako in zakaj boste izvedeli v zanimivem Burning Issuesovem članku. Ali se vam zdi zadeva zanimiva boste že vedeli sami, čeprav grem stavit, da bo marsikdo še kako vesel te novice.

4 komentarji

Čipovja...

X-Bit Labs - Na tej japonski strani so objavili zelo zanimive informacije o načrtih vseh pomembnejših proizvajalcev veznih čipovij. Koliko je ta info zanesljiv bomo še videli, toda meni se zdi, da ne gre za kakšno izmišljotino.

...
Proizvajalec Čipovje Izid Pomnilnik Lastnosti
AMD Athlon/Duron
AMD AMD-760 Q1 DDR  
ALi MAGiK 1 Q1 DDR  
SiS SiS735 Q1 DDR  
AMD AMD-760MP Q2 DDR SMP
VIA KT266 Q2 DDR  
NVIDIA Crush12 Q2 DDR NV11 grafika
Micron Mamba Q3 DDR Integriranih 8MB L3 cachea
ALi M1667 Q4 DDR AGP 8x, High-Speed Link
API Caspian ? DDR SMP
Micron Shotgun ? DDR Rendition grafika
ATI ArtX3 ? DDR Integrirana grafika
NVIDIA Crush18 ? DDR NV17 grafika
Intel Pentium III
VIA Apollo Pro266 Q1 DDR SMP
SiS SiS635 Q1 DDR  
VIA Apollo Pro266T Q2 DDR SMP
ALi Aloddin Pro 5 Q2 DDR  
Intel i815 B-step Q2 SDR  
Micron Copperhead ? DDR SMP
Serverworks HE-SL ? DDR SMP
ATI ArtX2 ? DDR Integrirana grafika
Intel Pentium 4
Intel Brookdale Q3 SDR  
VIA PX266 Q4 DDR  

1 komentar

Prva VIA Apollo Pro266 plošče

X-Bit Labs - Tudi lastniki Intelovih pogruntavščin boste lahko kaj kmalu začeli uživati v DDR pomnilniku (če si ga boste lahko privoščili...). Namreč, začele so se prve uradne najave: Epox in MSI sta že predstavila svoji DDR plošči, drugi pa bodo po vsej verjetnosti sledili kmalu. MSIjeva plošča se bo imenovala Pro266 Master-R. Edina stvar, ki jo že na začetku loči od konkurence sta dve standardni DIMM reži zraven treh DDR DIMM rež. Poleg tega bo na ploščii 5 PCI, 1 AGP in 1 CNR reže, ter dodaten Promisov ATA100/RAID krmilnik. Več podrobnosti o platki najdete tukaj.
Epoxova ponudba se skriva pod imenom EP-3VHA. Epox se je zadeve resno lotil in kaže, da bo šlo za zelo dobro platko. 3 DDR DIMM, 6 PCI, 1 AGP in 1 AMR reže pričako o dobrih razširitvenih zmogljivostih, poleg tega pa bodo na platki dodatni bonbončki, kot je recimo Epoxov debug zaslonček. Že sedaj je znano, da bo plata polna overclockerskih funkcij, tako da jo gre res pričakovati z veseljem....

0 komentarjev

Heat pipe, drugič

Bench Test - Hehe, tip na Benchtest pa res ne počiva. Po prvem projektu, v katerem se je ukvarjal s heatpipe tehnologijo, lahko tukaj dobite njegov drugi poizkus v tej smeri, ki se je izkazal veliko bolje. Hm, me kar ima, da bi se še sam lotil česa takega - njegov cilj je namreč narediti računalnik, ki ne bo potreboval ventilatorjev. Slin!

0 komentarjev

Nova anketa

Jaz - Pač, v duhu novega tisočletja, smo zamenjali tudi anketo. Če se spomnite, je bila predpredzadnja anketa o vaši najljubši hrani. Tokrat vas sprašujemo, kaj najraje srkate. Navali, narod, res nas zanima vaše mnenje!

Aja, pa še od mene: Srečno novo leto, desetletje, stoletje ter tisočletje. Kaj vam je bolj všeč?

1 komentar