» »

Obsojen še en član združbe, ki je pred tremi leti vdrla v Twitter

Obsojen še en član združbe, ki je pred tremi leti vdrla v Twitter

TechCrunch - Tri leta po enem najodmevnejših napadov na družbena omrežja v zgodovini so v ZDA na petletno zaporno kazen obsodili še enega od zlikovcev, Britanca Josepha Jamesa O'Connorja.

Sredi julija 2020 je svetovna javnost lahko od blizu spremljala enega najvidnejših hekerskih napadov na družbena omrežja, ko so časovnice uporabnikov na Twitterju zasule objave mnogih najbolj znanih oseb pod soncem, ki so oglaševale kriptoprevare. Skupina napadalcev je s premišljenim napadom z ribarjenjem na Twitterjeve uslužbence pridobila dostop do administratorskih orodij platforme, nakar so prevzeli nadzor na pomembnimi uporabniškimi računi, med drugimi Baracka Obame in Billa Gatesa, ter jih zlorabili za zaslužek s kriptoprevarami. Zaradi odmevnosti so se ameriški organi pregona zelo hitro zganili in v zgolj nekaj tednih polovili večino tolovajev; med trojico takrat aretiranih oseb je bil tudi vodja skupine, Američan Graham Ivan Clark, ki je bil leto zatem po dogovoru s tožilstvom obsojen na tri leta zaporne kazni. Toda FBI je že tedaj opozarjal, da bi bilo lahko sodelujočih nepridipravov še več.

Julija 2021 so v Španiji s tem v zvezi aretirali še Britanca Josepha Jamesa O'Connorja, katerega povezava s skupino je bila sprva nejasna. Preiskava in proces sta pokazala, da ima O'Connor na glavi ogromno masla, saj je podatke, ki jih je pridobil z vdorom v Twitter, izkoristil za nadaljnje prevare, ugrabitve računov z družbenih omrežij in zalezovanje. Medtem ko je osrednji hack malopridnežem nanesel dobrih 110.000 dolarjev, je O'Connor z dodatnimi malverzacijami iztržil še nekajkrat več in mora po sodbi, izrečeni konec prejšnjega tedna, prizadetim osebam povrniti 794.000 dolarjev. Aprila so ga Španci naposled izročili ZDA in tamkaj mu je grozila zajetna zaporna kazen, a bo - prav tako po sporazumu s tožilci - sedel zgolj pet let.

1 komentar

dexterboy ::

Danes, ko je modra ptička v rokah sovražnika Bidonarske administracije, takšna novica še ne bi dobila prostora na naslovnici, zvedelo bi se šele iz družbenih omrežij in forumov..
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj je Microsoft kupil domeno Corp.com?

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
135662 (3851) bbbbbb2015
»

Vrhovno sodišče ZDA sprejelo pomembno odločitev o zasebnosti na delovnem mestu

Oddelek: Novice / Zasebnost
206312 (5230) Pyr0Beast
»

Nov, učinkovitejši napad na SHA1

Oddelek: Novice / Varnost
175926 (4490) fiction
»

AMD 64 ali SEMPRON???

Oddelek: Kaj kupiti
51144 (972) Spajky

Več podobnih tem