» »

V Črni gori aretiran ustanovitelj kriptokovancev terraUSD in luna

V Črni gori aretiran ustanovitelj kriptokovancev terraUSD in luna

Slo-Tech - Črnogorski notranji minister Filip Adžić je včeraj zvečer potrdil, da so na letališču v Podgorici aretirali človeka, ki je najverjetneje Kwon Do-Hyung. Za njim so bili tiralico razpisali tako v ZDA kakor v domači Južni Koreji, zato je potoval z lažnimi kostariškimi dokumenti. Južnokorejske oblasti so imele informacije, da je Do Kwon v Srbiji, s katero nimajo sporazuma o izročanju, naposled pa so ga skupaj s Hon Chang Joonom pridržali v sosednji Črni gori, ko sta želela odpotovati v Dubaj. S seboj je imel tudi južnokorejski in ponarejen belgijski potni list, tri prenosne računalnike in pet mobilnih telefonov, so še dodali.

Do Kwon je na begu - to je sam sicer zanikal, a ni nikoli razkril svoje lokacije - od lanskega maja, ko sta implodirali kriptovaluti terraUSD in luna. To je povzročilo vrsto pretresov na trgu kriptovalut, ki so se končali s potopom FTX-a nekaj mesecev pozneje. Poleg Kwona so tedaj ZDA izdale priporne naloge še za pet posameznikov, ki so bili povezani s projektom Terraform. Kriptovaluta terraUSD je bila tako imenovani stabilni kovanec, katerega vrednost je bila vezana na ameriški dolar in ki je imel realno kritje. Ko je terraUSD zanihal globoko pod en dolar, so bile izgube vlagateljev več kot 40 milijard dolarjev. TerraUSD si ni nikoli opomogel in ostaja med 0,02 in 0,10 dolarja zaradi izgube zaupanja vlagateljev.

V ZDA De Kwona obtožujejo prevare, civilno pa ga preganja tudi agencija za trg vrednostnih papirjev SEC. Očitajo mu, da prodajal neregistrirane vrednostne papirje in da je povzročil več kot 40 milijard dolarjev izgub. V Južni Koreji so mu septembra preklicali potni list in ga obtožili kršitev zakonodaje o trgovanju z vrednostnimi papirji.

3 komentarji

fikus_ ::

In komu ga bodo izročili? Južni Koreji ali Usa?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

tikitoki ::

Lahko bi ostal v drzavi, kjer ne omogocajo izrocitve. Bedak pa sili v Dubaj:).

stara mama ::

Potuješ s tremi prenosniki, petimi telefoni ter dvema potnima listoma, pa misliš, da ne boš nikomur padel na radar :))

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razprodaja kriptovalut

Oddelek: Novice / Kriptovalute
4420031 (7701) Mato989
»

Tudi Južna Koreja prepovedala financiranje s kriptožetoni

Oddelek: Novice / Kriptovalute
4315456 (12877) Markoff
»

Kdor je ukradel sedem milisekund, je zaslužil milijone

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
4122778 (10496) TESKAn

Več podobnih tem