» »

Motorola in Bullitt s satelitsko povezljivostjo v telefonih

Motorola in Bullitt s satelitsko povezljivostjo v telefonih

Slo-Tech - Satelitska povezljivost pametnih telefonov postaja pravi hit, saj jo imajo novi iPhoni 14, medtem ko v androidnem taboru čedalje več ponudnikov napoveduje podobne izdelke (Samsung, MediaTek, Qualcomm, Huawei). Pridružuje se jim tudi Motorola, ki skupaj z britanskim podjetjem Bullitt predstavlja telefon Defy 2 s podporo za satelitsko komunikacijo.

Bullitt, ki je sicer najbolj znan po znamki Caterpillar, izdeluje pa tudi posebej okrepljene in robustne telefone, je pripravil storitev Bullitt Satellite Connect. Ta vsebuje aplikacijo Bullitt Satellite Messenger in telefon Cat S75, ki omogočata komuniciranje prek satelitov. Podobno bo z isto infrastrukturo nudila tudi Motorola Defy 2 (telefona sta praktično enaka) in aplikacija Motorola Defy Satellite Link. Cene bodo odvisne od paketa. Infrastrukturo zagotavlja ponudnik Skylo, ki najema pasovno širino na Inmarsatovih satelitih.

Osnovni paket bo za pet dolarjev mesečno omogočal do 30 sporočil na mesec, ki jih bo možno pošiljati in prejemati prek satelitov. Dražji paketi bodo segali vse do 250 sporočil na mesec za 60 dolarjev mesečno. Pošiljanje sporočil na številko za klic v sili (112) je brezplačno, prvo leto pa je možno celo, če nimamo nobenega paketa, temveč le ustrezen telefon. V vseh primerih uporaba ni povsem enostavna, saj ne bo šlo za klasična sporočila SMS, temveč bo nujna posebna aplikacija. Ta sporočila bo nato ponudnik storitve prejemnikom posredoval prek navadnih sms. Če bodo slednji želeli odgovoriti, pa bodo morali takisto prenesti omenjeno aplikacijo.

Satelitsko povezljivost omogočajo MediaTekovi čipi MT6825 s podporo 3GPP Non-Terrestrial Networks (NTN). Telefoni bodo za uporabo povezani prek dostopne točke (hotspot) Motorola Defy Satellite Link, s katero se povežejo prek Bluetootha. Dostopna točka, torej dejanska strojna oprema, bo stala 100 dolarjev, Motorola Defy 2 pa šesto dolarjev. V Evropi bo namesto tega modela na voljo Cat S75 za 600 evrov.

3 komentarji

RockyS ::

Žal prepozno in nepotrebno. Za navtiko Starlink že ponuja Maritime, za vse ostalo (džungla) pa je tudi starlink poceni in ne tako velika/težka oprema.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

celada ::

To pokriva čisto drugi namen kot starlink. Za ljudi na izletih v področja brez signala in kamor ne morejo tovoriti starlinka. Npr turni smučarji na več dnevni turi, alpinisti, backpackerji ipd. Podobno stvar nudi garmin z inreach napravami in so zelo popularne pri temu tipu ljudi.

Melanholija ::

Saj Tesla Q telefon bodo imel Starlink.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametni telefon za do 300EUR

Oddelek: Mobilne tehnologije
438626 (7352) Runnagain
»

Trpežen mobilnik

Oddelek: Kaj kupiti
214692 (3562) klihk
»

Nakup telefona - Android in sinhronizacija

Oddelek: Mobilne tehnologije
183207 (2558) ncc2000
»

Android telefon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12320653 (13164) Mrakw
»

Vodotesni telefon

Oddelek: Kaj kupiti
214476 (3940) aljazp

Več podobnih tem