» »

Večina kupcev pametne bele tehnike sploh ne poveže v internet

1
2
3

dronyx ::

V naslednji iteraciji bodo te naprave narejene tako, da ko jih boš prvič priklopil sledi konfiguracija kot pri pametnem telefonu in ne boš mogel preskočiti povezave v internet. Če jo boš potem izklopil pa neha delovati pol funkcionalnosti, seveda tudi tiste, ki povezave v internet sploh ne potrebujejo. Folk je neumen in prav je, da ga strižejo kjer se da. Tudi sodobni avtomobili so zanalašč narejeni kot pametni telefoni, da jih moraš menjat na 5 let, ker sicer se ti zmeša od težav in lahko kupiš stanovanje kar čez cesto servisa.

karafeka ::

Zdaj le vemo kaj za firme pomeni digitalizacija in industrija 4.0 in zakaj normiji služijo take bajne vsote. Kaj uporabnega pa očitno ne naredijo, samo še bolj komplicirajo (=dražijo) izdelke.

Voluharr ::

Ma kaj ni to stanje samoumevno ?
Torej imamo lenobo, zasebnost in verjetno še tehnično pismenost.
Če začnem s tehnično pismenostjo in lenobo. Ja jasno hladilnik, pralni stroj, vse kar rabijo te naprave delat večina ne rabi sporočila na telefon in verjamem, da ne vidi nobenega razloga zakaj bi ga povezovali na internet.
Da bi bilo to res uporabno in zaupanja vredno, bi morale naprave delovat brez interneta s povezavo na HomeAssistant in ne na nek privat app, katerih se nabere cel kup in nič ne deluje brez interneta ali ko se proizvajalec odloči storitev ugasnit.
Posodobitve so pa tako ali tako druga zgodba.
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si

Netrunner ::

Jaz samo upam da bo vedno obstajala alternativa
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Unilseptij ::

Alternativa bo obstajala dokler bodo kupci... zato je za vse sorte korporacije zelo pomembno, da mladino vzgajajo tako, da sploh ne vidi vec alternative stalni online prisotnosti vsega in vsakogar. Tale IoT je tako ali tako bullshit, se nisem zasledil uporabnega in dejansko smiselnega argumenta, zakaj bi to res kdo pri zdravi pameti zelel.
Aja, en primer opranosti z internetom... sem bil v soli na roditeljskem sestanku za otroka, pa so nam pripravili predavanje o nasilju. 5 minut je bilo govora o fizicnem in psihicnem nasilju v soli (torej s fizicno prisotnostjo), 1 uro pa o "spletnem" nasilju, kamor kot kaze stejejo vse, kar ni popolnoma polikana in politicno korektna komunikacija. Potem sem prisel domov in otroku rekel, da ima v primeru spletnega nasilja eno zelo enostavno moznost, da ga ustavi... odlozi naj telefon in gre ven nabijat fuzbal... pa me je gledal kot bi bil Marsovec :D.

Zgodovina sprememb…

shark_nm ::

Utk je izjavil:

Sesalc ne rabi povezave. Tisti, ki so naredili sesalc, jo rabijo.


Dobro rečeno. Razmišljam če bi kupil 10 komadov zadnje serije sesalcev ki ne bo rabila povezave in bo brez kamere (ker čez 5-10 let dvomim da kateri od sesalcev ne bo imel kamere). Te potem prodajaš za v 3x dražje kot nnove z vsemi lidarji, radarji, kamerami... Marsikomu se bo kolcalo po "stari" tehnologiji :)

link_up ::

odlicna ideja! Predstavljaj si, da bi se naucil metle delat!
In and Out

Gregor P ::

kixs je izjavil:

Wizem je izjavil:

Kako bo pa tole delovalo (na kakšen način bodo "preverjali" vsebino)?

Complete lockdown from February 1st. Sony to block TVs worldwide


To je verjetno fake news...

Očitno res, vsaj uradno8-):
Na voljo ni nobenih uradnih informacij o uvajanju sprememb, ki ste jih navedli. V primeru kakršnih koli morebitnih sprememb v prihodnje bodo vse informacije za uporabnike na voljo na uradni spletni strani podjetja Sony (https://www.sony.si/).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Cveto ::

Rusija malo serje po "pokvarjenem zahodu". Nič novega.

Glede tega, zakaj sesalec povezavo na net, bi še nekako razumel. Algoritmi mapiranja prostorov, strojnega učenja in podobnih zadev pogosto potrebujejo veliko računske moči, ki je nek sesalec me more imet. Tudi recimo razni telefonski pomočniki, navigacije in podobno opravijo večino izračunov v oblaku.

Bolj me skrbi možnost uvedbe raznih naročnin, tako kot je recimo iPhone precej manj uporaben, če na plačuješ vsaj osnovnega iClouda.

Še bolj pa planirana zastarelost. Ko je naprava v čemerkoli odvisna od online storitev, jo je zlahka po nekem času označiti za zastarelo in ugasniti. Bela tehnika sicer ne dela več tako dolgo, kot včasih, a ob zmerni uporabi in ob skrbnem rokovanju je to vseeno lahko 10+ let.

Invictus ::

Cveto je izjavil:

Rusija malo serje po "pokvarjenem zahodu". Nič novega.

Rusija je prikladen izgovor za zanič software zahodnih programerskih hiš >:D.

Ki fuknejo pisanje kode poceni Indijcem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Machete ::

Kaj ima to veze z otročjim ruskim fake newsom?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

dronyx ::

Cveto je izjavil:

Rusija malo serje po "pokvarjenem zahodu". Nič novega.

Če sebe citiram:
Ruska vojska bo obrita in postrižena pričakala nemške tanke Leopard in ameriške Abramse. Ali bi to lahko kakorkoli spremenilo razmere na Ukrajinskem bojišču si ne upam ugibati. Tanki zanesljivo, za ruske frizure pa ne bi dal roke v ogenj.
:))

energetik ::

SambaShare je izjavil:

AndrejS je izjavil:

Vprašanje je tudi kak so te naprave varne - noben se ne bi želel da nastane botnet na štedilnikih, ki bo floodal celi svet


Bolj je važno da je domače omrežje ločeno od teh zadev.
Dajmo malce več o tem. Od Internet of Shit imam le pametni TV, ki ga seveda hočem na netu zaradi Youtuba (dokler skupaj ne vržem HTPC). Kaj je torej dovolj varno za domače omrežje, da TV vežem na Guest WIFI? Je to zadosti varno? Kako je z Boxom od Telekoma, tudi na guest izhod na ruterju? Predvidevam da vsekakor lahko heker vdre v telekomov Box in z njega dostopa do celega domačega omrežja...
vires in numeris

cvalsr ::

Ja, me je strah bližnje prihodnosti, ko aparati sploh ne bodo delovali brez povezave v internet, pa 'pokvarili' ti ga bodo na daljavo kmalu po izteku garancije. (Zdaj to nekako naprej vprogramirajo - izkušnje s 4 robotskimi sesalnimi 'kastrolami' - nobeden ni delal več kot 50% čez garancijski rok, brez kakršnekoli opazne okvare!) Softvera je že ogromno takega.
Kamera na sesalcu/aparatu? O p.z.d, na kaj takega sploh še pomislil nisem. Večina ljudi se je sploh ne bo zavedala, če bo sploh vedela zanjo... da ne pomislim, da jo boš lahko seveda "izključil", pa da na ugasnjenem aparatu ne bo aktivna - kao!

Glugy ::

Res neumnost povezovat vsako prčkarijo z internetom. Upam da ne bodo prisilil uporabnike k temu.

karafeka ::

cvalsr je izjavil:

Ja, me je strah bližnje prihodnosti, ko aparati sploh ne bodo delovali brez povezave v internet, pa 'pokvarili' ti ga bodo na daljavo kmalu po izteku garancije.


Kaj aparati, veselica bo pri avtih. Avtoproizvajalci imajo že trdega, ugani koga bodo nategovali....
Ampak veš kaj, ljudje očitno hočejo biti nateg...

Miki N ::

Unilseptij je izjavil:

Potem sem prisel domov in otroku rekel, da ima v primeru spletnega nasilja eno zelo enostavno moznost, da ga ustavi... odlozi naj telefon in gre ven nabijat fuzbal...


Hja, če vzameš stališče šole, da je "online" nasilje VEČJI problem... bi bilo bolje celo, če bi odložil fon in šel ven sosedovega mulca prefukat. Manjše zlo. :))

SambaShare ::

energetik je izjavil:


Dajmo malce več o tem. Od Internet of Shit imam le pametni TV, ki ga seveda hočem na netu zaradi Youtuba (dokler skupaj ne vržem HTPC). Kaj je torej dovolj varno za domače omrežje, da TV vežem na Guest WIFI? Je to zadosti varno?


Za normalnega uporabnika je guest wifi čisto ok (preprost in efektiven) ukrep. Enkrat bi moral segmentirati še žično omrežje z VLAN-i, ampak sem trenutno prelen. Pa tako je večina te IoT šare preko wifi.

energetik ::

SambaShare je izjavil:

energetik je izjavil:


Dajmo malce več o tem. Od Internet of Shit imam le pametni TV, ki ga seveda hočem na netu zaradi Youtuba (dokler skupaj ne vržem HTPC). Kaj je torej dovolj varno za domače omrežje, da TV vežem na Guest WIFI? Je to zadosti varno?


Za normalnega uporabnika je guest wifi čisto ok (preprost in efektiven) ukrep. Enkrat bi moral segmentirati še žično omrežje z VLAN-i, ampak sem trenutno prelen. Pa tako je večina te IoT šare preko wifi.
Edino potem verjetno ne moreš na pametni TV streamati videa iz mrežnega diska.
Kako je z varnostjo pregrade guest/ostalo domače omrežje? Je to hackable ali ne?
vires in numeris

5erson ::

VLAN-i so smiselna ideja ampak so prec težave z routerji, ki ne poznajo mDNS-a.

robi123123 ::

kow je izjavil:

Problem je, da funkcionalnosti niso pretirano uporabne, hkrati pa samo povecujejo ceno produkta. Edini pametna funkcionalnost, ki mi pride na pamet je: "pametni vklop" - ki bi zmanjsal ceno porabljene elektrike. Samo infrastruktura pametnega elektricnega omrezja ne obstaja. Proizvajalci vedo, da prodajajo 50 let staro tehnologijo, ki jo bodo kmalu znali proizvesti tudi v Bangladesu - ce karikiram, zato si poskusajo izmisliti dodatne featurje, ki jih potrosniki v resnici nocejo.


Da se stroj vklopi ob cenejšem toku, ne rabi biti pameten. Dovolj je, da ima uro in zamik vklopa.
Ali pa pereš ob vikendih.

Markoff ::

link_up je izjavil:

odlicna ideja! Predstavljaj si, da bi se naucil metle delat!

Ribničani bodo enkrat ta čas čez eno leto obogateli. Prosto po Del Boyu.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

robi123123 ::

Cveto je izjavil:

Rusija malo serje po "pokvarjenem zahodu". Nič novega.

Glede tega, zakaj sesalec povezavo na net, bi še nekako razumel. Algoritmi mapiranja prostorov, strojnega učenja in podobnih zadev pogosto potrebujejo veliko računske moči, ki je nek sesalec me more imet. Tudi recimo razni telefonski pomočniki, navigacije in podobno opravijo večino izračunov v oblaku.

Bolj me skrbi možnost uvedbe raznih naročnin, tako kot je recimo iPhone precej manj uporaben, če na plačuješ vsaj osnovnega iClouda.

Še bolj pa planirana zastarelost. Ko je naprava v čemerkoli odvisna od online storitev, jo je zlahka po nekem času označiti za zastarelo in ugasniti. Bela tehnika sicer ne dela več tako dolgo, kot včasih, a ob zmerni uporabi in ob skrbnem rokovanju je to vseeno lahko 10+ let.

Kot, da ni že zdaj dovolj elektromagnetnega sevanja ?
Ljudje imajo prav, da se s tem ne ubadajo in tega sranja ne podpirajo.
Tisti pralni stroj pred petdesetimi leti je prav tako opral cunje, pa ni imel nobene elektronike. Oziroma še bolje, ker ni pral z dvema decilitroma vode.
Pa popravil ga je lahko vsak za drobiž.

SambaShare ::

energetik je izjavil:


Kako je z varnostjo pregrade guest/ostalo domače omrežje? Je to hackable ali ne?


Za splošno populacijo, lahko rečemo da ni. Važno da ne serviraš stvari na pladnju.

starfotr ::

Hvala bogu.

IL_DIAVOLO ::

Vecina sploh nima tega novodobnega sranja.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

borut_p ::

Kapitalizem sili proizvajalce k izumljanju vedno novih stvari. Vcasih seveda ratajo bolj neumne stvari, ki slepo crevo razvoja. 3d tv so tudi kar potihnile, tudi to bo. Lahko se jezijo kolikor cjo ... pac ne gre v prodajo oz uporabo, bodo pa pac nehali dajati wifi module pa bo cenejs. Jaz imam pomivalca povezanega pa je totalno bz. Ostalo sem nabavil neumno, ne vidim prednosti.

subscriber ::

sbawe64 je izjavil:

Kakšen konkreten nasvet za vse, ki imajo pametni televizijo na netu (da se blokira/omeni klicanje domov in proizvajalčeva 'telemetrija') ?

Jaz sem po nakupu TV odprl, da preverim, ali se kak čip po nepotrebnem pregreva. Pogost vzrok okvare TV-ja je namreč okvara okrog procesorja, ki so mu v tovarni "pozabili" dodati hladilno rebro. Ker je na BGA podnožju, je popravilo praktično nemogoče. Planned obsolence torej. Drugi čip, ki se pregreva, je switcher, ampak tega se ob okvari da zamenjati. Pri meni sta oba dobila dodaten kos aluminija in sta zdaj le malo mlačna.

Potem sem TV trikrat (prvič, zadnjič in nikoli več) priključil na ethernet in mu updatal software. Ploščica za Wi-fi in Bluetooth je bila posebej in sem jo odklopil. Zdaj ni več smart, ampak dela le tisto, kar rabim. Torej sprejema DVB-T in sliko na HDMI.

Planned obsolescence @ Wikipedia

FastWIND ::

Pred leti ko sem pisal o tem na tem forumu, kakšna neumnost je povezovanje naprav z internetom itd... me je večina popljuvala... Sedaj večina pljuva povezovanje naprav na internet...

Medtem pa je narod veselo kupuje povezljive naprave in marketingarjem jedo z roke... Da bi pa kdo uporabljal pamet, ki nam jo je dala narava ah kaj je že to pamet? saj imam pametno napravo :=))))

kow ::

robi123123 je izjavil:


Da se stroj vklopi ob cenejšem toku, ne rabi biti pameten. Dovolj je, da ima uro in zamik vklopa.
Ali pa pereš ob vikendih.


Ja upam, da res ne bomo imeli se naslednjih 30 let samo 2 tarifi. Tudi, ce ne rabi biti pameten, mora imeti enostaven uporabniski vmesnik, da nastavis scheduler. Pa ne samo slo-techovec, ampak tudi 70 letna gospodinja. Ce bi pozorno bral, sem pa itak rekel, da nimamo pametnega omrezja - izvirni problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

link_up ::

dinozavri...med tem mularija vecinoma fura speaker, vi si pa lahko predstavljate kaj si oni mislijo o zasebnosti.
In and Out

FastWIND ::

kow je izjavil:

robi123123 je izjavil:


Da se stroj vklopi ob cenejšem toku, ne rabi biti pameten. Dovolj je, da ima uro in zamik vklopa.
Ali pa pereš ob vikendih.


Ja upam, da res ne bomo imeli se naslednjih 30 let samo 2 tarifi. Tudi, ce ne rabi biti pameten, mora imeti enostaven uporabniski vmesnik, da nastavis scheduler. Pa ne samo slo-techovec, ampak tudi 70 letna gospodinja. Ce bi pozorno bral, sem pa itak rekel, da nimamo pametnega omrezja - izvirni problem.



Ne želi si več tarif... ker boš prišparal za en k... samo delo si boš naredil s spremljanjem in nastavljanjem urnikov... Elektro distributerji bodo svoje vzeli pa naj bo ena, dve , tri tarife... SAmo lažni občutek ti bodo dali da lahko kaj prišparaš... Ja morda boš , boš pa na takšni drugi strani toliko več izgubil ali pa prihranil... Recimo če namesto novega avtomobila kupiš pet let starega prišparaš več kot če bi na el. šparal celo desetletje ...

Phantomeye ::

eh ene naprave imajo aplikacijo, samo ker je "moderno jo imet".

Najboj me jezijo kake firme k majo solidne produkte, app pa zgleda kot da si kupil najslabša kitajska jajca.

Primer, kupili smo toplotno črpalko od Panasonica in internetni vmesnik za diagnostiko na daljavo. Aplikacija kot, da so jo šli delat zadnji teden pred rokom. Neverjetno.

Sem si pa pa klimo povezal na asistenta, ker me je zanimalo, če se da. Se da, ampak včasih google mal zgubi povezavo s klimo...

svecka ::

Phantomeye je izjavil:

eh ene naprave imajo aplikacijo, samo ker je "moderno jo imet".

Najboj me jezijo kake firme k majo solidne produkte, app pa zgleda kot da si kupil najslabša kitajska jajca.

Primer, kupili smo toplotno črpalko od Panasonica in internetni vmesnik za diagnostiko na daljavo. Aplikacija kot, da so jo šli delat zadnji teden pred rokom. Neverjetno.

Sem si pa pa klimo povezal na asistenta, ker me je zanimalo, če se da. Se da, ampak včasih google mal zgubi povezavo s klimo...


Večina aplikacij od velikih proizvajalcev je narejena tako, ker vložijo malo denarja in hočejo max profit. Dokler bodo vse apliakcije tak jajc (ki jih outsorcajo indijcem za 100 eur), da ni za nikamor, smart napave nikdar ne bodo zaživele. In prav je tako. Naj propadejo.

Dennis88 ::

A to bo pol kmalu da ko ti bo zmanjkal jogurt, ti ga bo hladilnik naročil in boš dobil dostavo v par urah?

asdf_jklc ::

Phantomeye je izjavil:

eh ene naprave imajo aplikacijo, samo ker je "moderno jo imet".

Še ena podobna neumnost, ker je treba folku treba neki prodat je ambilight na televizijah. Neko kurčevo utripanje zadaj za tvjem, ko da se ti policaji pa rešilci mim bajte vozjo. A resno... podobno kot sem napisu za avto, sklopil prvo sekundo (zdej bo en napisu zakaj mam s tem TV - zardi tega ker je bil model med najboljšimi za cenovni rang po testih med modeli ki so bili na voljo ob zaprtju trgovine)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: asdf_jklc ()

Miki N ::

No lepo, da so nekateri kupci še vedno pametnejši od svoje tehnike, a žal ne bo vedno tako ostalo.

Netrunner ::

asdf_jklc je izjavil:


Še ena podobna neumnost, ker je treba folku treba neki prodat je ambilight na televizijah. Neko kurčevo utripanje zadaj za tvjem, ko da se ti policaji pa rešilci mim bajte vozjo. A resno...

Meni se pa zdi ambilight fajn zadeva :) je precej odvisno od postavitve TV-ja vendar če imaš zadaj belo steno je super, ker ne potrebuješ luči ko gledaš tv in tisti ambilight ti ravnoprav osvetli prostor za ekranom, tako da le ta ne blešči preveč.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Gregor P ::

FastWIND je izjavil:

Pred leti ko sem pisal o tem na tem forumu, kakšna neumnost je povezovanje naprav z internetom itd... me je večina popljuvala... Sedaj večina pljuva povezovanje naprav na internet...

Na Slo-techu? To bi pa res rad videl; a daš prosim kakšno povezavo do teh starih komentarjev navdušencev do povezovanja v vse živo?:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

132552 ::

Unchancy je izjavil:

Imam super duper pametni televizor, ki nikoli ni in nikoli ne bo videl Lan kabla ali dobil wifi gesla.


Tudi jaz, pa ce bi obstajala opcija, bi bil super duper neumen televizor. Pa zal te opcije ni.

Gregor P je izjavil:

FastWIND je izjavil:

Pred leti ko sem pisal o tem na tem forumu, kakšna neumnost je povezovanje naprav z internetom itd... me je večina popljuvala... Sedaj večina pljuva povezovanje naprav na internet...

Na Slo-techu? To bi pa res rad videl; a daš prosim kakšno povezavo do teh starih komentarjev navdušencev do povezovanja v vse živo?:D


Vsakdo pod 35, z zelo redkimi izjemami. Se nihce vec ne spomni predsnowdenskih izjav o "nimam nic za skrivat" ipd?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 132552 ()

kow ::

FastWIND je izjavil:


Ne želi si več tarif... ker boš prišparal za en k... samo delo si boš naredil s spremljanjem in nastavljanjem urnikov...


To mora vse software delat - ali pa to ni "pametna" mreza. Saj to je vsa moja poanta. Zaenkrat kaze, da je "smart grid" samo fantazija - nihce ne upa investirati ogromne denarje.

ales85 ::

kow je izjavil:

FastWIND je izjavil:


Ne želi si več tarif... ker boš prišparal za en k... samo delo si boš naredil s spremljanjem in nastavljanjem urnikov...


To mora vse software delat - ali pa to ni "pametna" mreza. Saj to je vsa moja poanta. Zaenkrat kaze, da je "smart grid" samo fantazija - nihce ne upa investirati ogromne denarje.

Tarifa se poceni na hitro, pralni in pomivalni stroj se vključita, začneta greti vodo, tarifa gre gor čez minuto. Kaj zdaj, čakati na naslednjo nizko tarif? Požreti izgubo? Jaz tukaj ne vidim prednosti.

flameir ::

132552 je izjavil:

Unchancy je izjavil:

Imam super duper pametni televizor, ki nikoli ni in nikoli ne bo videl Lan kabla ali dobil wifi gesla.


Tudi jaz, pa ce bi obstajala opcija, bi bil super duper neumen televizor. Pa zal te opcije ni.

Gregor P je izjavil:

FastWIND je izjavil:

Pred leti ko sem pisal o tem na tem forumu, kakšna neumnost je povezovanje naprav z internetom itd... me je večina popljuvala... Sedaj večina pljuva povezovanje naprav na internet...

Na Slo-techu? To bi pa res rad videl; a daš prosim kakšno povezavo do teh starih komentarjev navdušencev do povezovanja v vse živo?:D


Vsakdo pod 35, z zelo redkimi izjemami. Se nihce vec ne spomni predsnowdenskih izjav o "nimam nic za skrivat" ipd?


Jaz še zmer trdim to. :D

Gregor P ::

Direkt nož v hrbet :P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

driver_x ::

sbawe64 je izjavil:

Kakšen konkreten nasvet za vse, ki imajo pametni televizijo na netu (da se blokira/omeni klicanje domov in proizvajalčeva 'telemetrija') ?


Jaz sem na DNS-u blokiral naslove, kamor kliče. Ampak to počne na dve sekundi in mi je samo polnilo loge, zato sem odklopil WiFi in kabel. Sedaj je mir.

Invictus je izjavil:

Bolje kot da se proizvajalci jebejos svojo aplikacijo, bi bilo, da se definira interface, da vse skupaj povežeš z eno aplikacijo.

Ker res ne rabim imeti 20 aplikacij, da upravljam vse to sranje.

Sam to se ne bo nikoli zgodilo...


Saj jih imaš: Apple HomeKit, Google ima tudi nekaj in menda tudi Amazon. Sedaj celo razvijajo nov standard skupaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: driver_x ()

driver_x ::

FastWIND je izjavil:

Pred leti ko sem pisal o tem na tem forumu, kakšna neumnost je povezovanje naprav z internetom itd... me je večina popljuvala... Sedaj večina pljuva povezovanje naprav na internet...


Na splošno tega ne moreš trditi, saj se najdejo tudi primeri, ko je povezljivost koristna. Žal pa to pomeni, da moraš zadeve večinoma narediti sam.

Nikec3 ::

Tako da sem ga v parih dnevih odklopil iz interneta, ker brez zamere, ampak te zadeve so totalni BS.

Tukaj je glavni problem regulativa, ki v veliko primerih ne dovoli upravljanja aparatov na daljavo, ali pa je to močno omejeno. Pri pečicah tak varnostni aspekt še razumem, drugje pa niti ne.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Nikonja ::

Zakaj vas proizvajalci silijo an povezovanje na internet?
Lahko delimm izkušnje ker delam pri enem (pa ne bom imenoval) da to ni želja proizvajalca ampak vas/nas in so dejansko potrošniki zahtevali to, čeprav se strinjam z vami, v večini primerov totalno neuporabna izkušnja za končne vporabnike. Največi plus dejansko ima proizvajalec ker lahko dobi takojšnji feedback o tem kako stroj dela, kaj se pogosto kvari, katere funkcije se največ uporabljajo kaj pomaga pri razvoju novih modelov in na koncu samem vporabniku da dobi to kaj dejansko rabi.... pa še diagnostika samega aparata v slučaju da se pokvari in serviser že pred prihodom ve kaj naj prinese s sabo da ni treba 3krat hodit.
Meni osebno koristne zadeve so kamera v pečici - tko da ni treba 13 krat it gledat ali je fertig ali ne, pa še kamera v hladilniku ko si npr. v trgovini da pogledaš če kaj manjka. Ostalo je žal totalno neuporabno, evo npr. imam naš hladilnik (brez kamere) in na njem lahko samo nastaviš temperaturo ali spremeniš program, čeprav večina nas ko enkrat nastavi temperaturo je to to dokler hladilnik ne crkne.

energetik ::

Potrošniki silijo? Kdo pri zdravi pameti bi sploh prišel na misel, da bi hladilnik priklopil na internet?
Ja, mogoče zdaj, zaradi ovce efekta, ampak bi rekel da so prvi začeli proizvajalci.
Je pa res da jaz nisem tipični potrošnik.
vires in numeris

starfotr ::

V roku enega desetletja boš moral še lesen valjar priklopit na net, drugače z njim ne boš mogel valjat. Povsem neuporabne zadeve delajo današnje čase.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večina kupcev pametne bele tehnike sploh ne poveže v internet (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
1009891 (3080) netopypy
»

Pametne televizije niso tako pametna zamisel

Oddelek: Novice / Zasebnost
287346 (4931) link_up
»

Veliki brat prihaja prek žarnic v Ikeo blizu vas (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6417909 (14572) Furbo
»

Firefox OS je mrtev

Oddelek: Novice / Android
256255 (3945) klinker
»

Intel zaradi upočasnjevanja prodaje odpušča desetino zaposlenih

Oddelek: Novice / Rezultati
3716690 (14014) noraguta

Več podobnih tem