» »

Parler odpustil večino zaposlenih

Parler odpustil večino zaposlenih

The Verge - Upravljavec kontroverznega družbenega omrežja Parler je v zadnjih tednih odpustil večino zaposlenih in vodstvenega kadra, pravijo viri iz podjetja. Od konca novembra, ko so začeli krčiti število zaposlenih, so odpustili 75 odstotkov vseh ljudi. V podjetju Parlement Technologies je ostalo le še okoli 20 zaposlenih, ki skrbijo tako za paradni izdelek Parler kakor tudi delovanje holdinškega podjetja.

Podjetje trenutno vodi izvršni direktor George Farmer, potem ko je maja 2021 lani podjetje zapustil John Matze. Parler so ustanovili leta 2018, ko je v ZDA potekala velika gonja zoper uveljavljena družbena omrežja, češ da večkrat neupravičeno utišajo konzervativne glasove. Parler je vzniknil kot alternativa, ki bo povsem odprta za vse oblike izražanja. Širša javnost ga je spoznala leta 2020, ko je Twitter blokiral prejšnjega ameriškega predsednika. Po napadu na kapitol 6. januarja je večina platform Parler blokirala, vključno s ponudniki gostovanja in drugih nujnih storitev. Parler se je nekako pobral in vrnil, a večje slave ni več dosegel, čeprav se je štiri mesece pozneje ponovno uvrstil celo v App Store.

Parlement Technologies je lani kupil tudi Dynascale, ki nudi storitve v oblaku. Parler so nato poizkušali prodati, a kupcev ni bilo na spregled. Oktobra 2022 je imela platforma 50.000 dnevno aktivnih uporabnikov. Kot morebitni kupec se je zelo resno omenjal tudi Kanye West, a je pozneje tudi ta odstopil.

8 komentarjev

LeQuack ::

Zdaj ko je Twitter spet osvobojen je Parler odvečen. Musk je moral samo odpustiti 75% zaposlenih ki so tam delali zgago.
Quack !

Glugy ::

Zdej ko ima naveza Trump-Musk svojo čvikalnico nazaj ne rab več tega polprodukta.

starfotr ::

Ilon je res revolucionar. Pride, vrže lijak. Odpušča on, odpustijo tudi drugi.

itsme ::

Zakaj se pojem konservatizem uporablja za sovražen govor?

Heisenberg ::

itsme je izjavil:

Zakaj se pojem konservatizem uporablja za sovražen govor?


Ker si rasist če to rečeš in uporabljaš svojo glavo za mislit. Kako moreš! /s

Markoff ::

Če vam prilimam vse skrinšote sovražnega govora levičarjev na TW, se vam bo S-T sesul. Pa ne, da trdim, da so sovražni le levičarji, temveč, da nalepka "skrajni" niti približno ni rezervirana za desnico.

Če v imenu "svobode in pravic" dovoliš vse lastnim skrajnežem, demoniziraš pa tudi najbolj zmerne osebe na drugi strani političnega spektra, se ne smeš čuditi posledicam.

Mimogrede - po skrajnolevičarskofašistični logiki smo vsi tisti, ki se imamo po vseh definicijah za sredinske (malo levo, malo desno, velikokrat nič od tega), takole potovali na desno:
 Premik na desno

Premik na desno

Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Magic1 ::

Bodimo realni, s leti je normalno da se malo premikaš proti desni. Ko si mlad, je svet še zelo preprost, vidiš samo "rešitve" za vse. Z leti seveda ugotoviš, da so zadeve bolj kompleksne in da imajo lahko rešitve več minusov, kot plusov. Za vsemi dejanji so še vedno ljudje, ki na koncu še vedno gledajo najbolj nase. Sploh tisti najpomembnejši, neglede na usmeritev.
Drugače pa velja, da se je lev pol konkretno radikaliziral. In tukaj je nevarnost, da zdaj useka kontra stran. Videno v Nemčiji v 30ih.
Upam da se zadeva ne ponavlja. Začetek 20 s pandemijo ne izgleda ravno obetaven. Konkretna kriza nas še čaka,...
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

pegasus ::

Markoff je izjavil:

Premik na desno
Rečeno drugače, svet se razvija hitreje kot mu zmorejo slediti človeški možgani.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple Parlerju ponovno dovolil na App Store

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
84056 (2878) Step2en Wolf
»

Parler je ugasnil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
16023280 (16553) Poldi112

Več podobnih tem