» »

Command & Conquer se vrača na začetek

Command & Conquer se vrača na začetek

Polygon - EA je minuli mesec sporočil, da bodo ponovno oživili franšizo Command & Conquer, ki je na prelomu tisočletja navduševala mlado (in tudi staro). Sedaj so se odločili, da bodo začeli na začetku, zato bodo najprej obnovili (remaster) priljubljeni strategiji Command & Conquer: Tiberian Dawn in Command & Conquer: Red Alert. Več kot dve desetletji stari igri bosta dobili tudi vse razširitvene pakete, torej Covert Ops, Counterstrike in Aftermath. Prenovljene igre bodo imele ločljivost 4K in podporo za moderne operacijske sisteme - v resnici jih sicer že zdaj lahko poganjate v kakšnem emulatorju, a to ni isto. Projekt bo vodil Petroglyph Games, ki je nastal iz ostanka prvotnega razvijalca Westwood.

To pomeni, da bodo spet sodelovali Frank Klepacki, Mike Legg (avdio ekipa v Westwoodu od leta 19869, Jim Vesella in Ted Morris (ti štirje so na sliki), Joe Bostic (soustvarjalec serije), Steve Tall (glavni programer Red Alerta) in drugi. Za zdaj še ni časovnice, kdaj lahko končno verzijo pričakujemo, saj se razvoj šele pričenja (torej se še ni začel!). Potrdili so, da bodo prenovljene igre na voljo v enem paketu s končno ceno, brez modernih mikrotransakcij, freemiuma in podobnih pijavk. Na voljo bo za PC-je, za konozole pa se še ne ve.


64 komentarjev

«
1
2

Oxford ::

Yessss!

Realist ::

:D Se strinjam!

LapD ::

Wow, najprej remastered Warcraft 3, zdaj pa še Red Alert. Bo čas za obujanje spominov.
web&motion designer

novaa ::

Zdaj pa še remastered x-com apocalypse in total annihilation

D3m ::

Remastered FreeSpace. :P
|HP EliteBook|R5 6650U|

Prospekt ::

Kaj novega pa niso sposobni narediti? Samo šlepanje na nostalgijo v vseh studiih.

dela ::

8-)

looser ::

cnc generals + zero hour, foreva!

MrNighthawk ::

Tako kot v hollywoodu, tudi v svetu računalniških iger nimajo več novih idej ampak samo remake starih delajo :))

kixs ::

Prej bi raje videl WC2 remastered!

vostok_1 ::

Klepački...balkanac?
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

mihor ::

vostok_1 je izjavil:

Klepački...balkanac?


Muziko ma top! :) Kakšna nostalgija, kako sem z veseljem preposlušal vse komade iz c&c in red alerta, noro!

Škoda le, da ima IE licenco. :( Pričakujem mikrotransakcije. Tesla coil za 1.99 EUR? :D

Aja, za nostalgike, I'll just leave this right here... https://www.openra.net/

P.S.: Opa, ravno berem, da menda ne bo nobenih mikrotransakcij v remasterju. Kul.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mihor ()

Machete ::

Prospekt je izjavil:

Kaj novega pa niso sposobni narediti? Samo šlepanje na nostalgijo v vseh studiih.


Ja maš prav: https://www.ea.com/games/base-games
'rant rant and rave press'
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

FireSnake ::

novaa je izjavil:

Zdaj pa še remastered x-com apocalypse in total annihilation


X-COM .. noro!

Pa komandose naj še zrihtajo ... pa začnem jaz zopet igre igrat :D

Na diablo 3 in Startcaft 2 se mi prah nabira .... škoda :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

shadeX ::

Nice!

Drugače pa mate typo v članku:

avdio ekipa v Westwoodu od leta 19869

Markoff ::

...avdio ekipa v Westwoodu od leta 19869, Jim Vesella in Ted Morris (ti štirje so na sliki), Joe Bostic (soustvarjalec serije), Steve Tall (glavni programer Red Alerta) in drugi. Za zdaj še ni časovnice...

Časovnice, ki bi se premikala v preteklost, zaenkrat v praksi še ne poznamo. Je pa vse mogoče, očitno. :D

novaa je izjavil:

Zdaj pa še remastered x-com apocalypse in total annihilation

Xcom je že remastered, res pa je 2. del šel v drugačno smer kot Terror From the Deep. In sodeč po komentarjih na Steamu zadel v polno. TFTD je bil v resnici samo re-skinan UFO/XCOM.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Markoff ()

Dr_M ::

looser je izjavil:

cnc generals + zero hour, foreva!



Mogoce, nekoc, upam.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

imagodei ::

Mnja, kaj razen grafike, pa bo igra še ponujala? Remastered AI? To bi bilo že nekaj. Brez tega samo staro, prežvečeno igro zavijaš v nov celofan. Ali, kot pravijo na balkanu: Isto sranje, drugo pakovanje.

Nekaj let pred C&C se je staro in mlado navduševalo nad Dune II, ki velja za nekakšno mamo real-time strategij in so jo ravno tako razvili Westwood Studios - zakaj pa te ne bi "remastrali"? Če se prav spomnim, je Dune II v eni slovenski reviji (Megazin?) kraljevala na vrhu lestvice iger leta in leta, tudi še dolgo po tem, ko je realno gledano nihče več ni igral. A je folk vseeno glasoval zanjo.

- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

kixs ::

Ker je baje "remastered" verzija Dune 2000.

imagodei ::

kixs je izjavil:

Ker je baje "remastered" verzija Dune 2000.

Če se še prav spomnim (v mojih letih lahko že kaj pozabiš :)) je bila zadnja Dune igra izdana kakih 20 let nazaj. Se pravi bi kamot izdali neko novo "remastered" verzijo.

V bistvu je tole glede remastered C&C serije samo šlepanje na poznan naslov. Enako bi bilo, če bi izdali prenovljeno Dune II. Ker ni čist nič strašnega izdat neko novo Real Time strategijo s podobno tematiko. Rabiš samo dva nasprotnika, en relativno redek resurs, ki ga v igri potrebuješ kot valuto, grajenje različnih zgradb, ki prinašajo različne prednosti, grajenje vojske in spopad. Še ličen vmesnik in RT strategija je tu. No, mal poenostavljam, ampak...

V resnici je pa žalostno, da je Westwood pozabil na Dune II, ker smo RTS navdušenci ob tej igri orgazmiral in je C&C serija jahala na slavi Dune II. Komaj smo čakali, kdaj bo prišla na police v trgovine kakšna podobna igra. Warcraft je bila ena bolj pričakovanih iger (med fani) ravno zaradi tega, ker so jo predstavljali kot realnočasovno strategijo, podobno Dune II. In ja, C&C je bila ena bolj pričakovanih iger (spet, med fani) ravno zato, ker je bila naslednica Dune II.

Dune II - Legacy @ Wikipedia
Dune II was one of the most influential games in the real-time strategy genre, particularly in Westwood's own Command & Conquer series.[30] Though not every feature was unique, its specific combination of a fog of war, mouse-based military micromanagement, and an economic model of resource-gathering and base-building became the hallmark of the RTS genre. It served as the template for subsequent real-time strategy games.[1] Chris Taylor has stated that Dune II and Command & Conquer were great inspirations, driving him to leave Electronic Arts to create Total Annihilation.[31]


Dejansko je Westwood Studios, grobo rečeno, samo zamenjal tematiko, ker so se naveličali peska:
Command&Conquer - History @ Wikipedia
After Westwood Studios developed the critically acclaimed Dune II, Computer Gaming World reported in 1993 that the company would not use the Dune license for Westwood's next strategy game "mostly because the programmers are tired of sand". The magazine stated that it would have "new terrain and enemies", and that "the design team is serious about doing a multi-player version".[3]
- Hoc est qui sumus -

D3m ::

Jaz sem užival v Emperor: Battle for Dune.

lp.
|HP EliteBook|R5 6650U|

kixs ::

Osebno bi si zelel remastered:

- Warcraft II
- The Need for Speed (1)
- Dune II tudi spada sem. Sem ga nazadnje preigral pred nekaj leti

stara mama ::

Emperor: Battle for Dune sem tudi jaz na veliko igral, izšla je 2001.
Ni mi bilo jasno, zakaj ni imela igra tako velike publicitete kot takrat Red Alert in Tiberian Sun. Al pa se je meni zdelo, da je nima.

Zgodovina sprememb…

hamez66 ::

Ma ja, sej prvi C&C in pa prvi Red Alert sta itak najbolša. Ostalo je blo pol že krneki. Sem si z veseljem in velikim pričakovanjem naložil Red Alert 2, pa me enostavno ni potegnilo. Preigral z eno stranjo 1x in čao. Generals mi je bil tudi krneki. Warcraft 3 po drugi strani odlična igrica, ki pa je bila izdana nekoliko kasneje. V Red Alertu mi je bilo všeč, da si si lahko z editorjem ustvaril svojo mapo in spremenil lastnosti enot. Si si naštimal kakšne bolne lastnosti na enotah in potem igral proti 8 AI nasprotnikom (mogoče je blo 7 max, se ne spomnim točno). Lahko si izboljšal enote računalnika, da je bil večji izziv. Na žalost je obstajalo nekaj trikov, s katerimi si zmedel AI in si omogočil lažjo zmago.

Je bil pa to čas pred internetom, ko sem dobil internet, je prednost dobil quake (predvsem dvojka), kasneje pa Warcraft 3 oz. neka custom 3 corridors mapa, ki je podobna Doti in se igra 5v5.

Začelo se je pa z Dune 2. To je bila res fajn igrica z res dobro midi glasbo, ki je pričarala enkratno vzdušje. LordFebo je v Jokerju v enem izmed uvodnikov pozval bralce, naj prenehajo glasovati za Dune 2, češ da noben ne igra. Ampak sem takrat še vedno občasno užival v tej igrici, in verjamem, da nekateri drugi bralci prav tako. Sem jo pa še enkrat preigral pred nekaj leti, se mi je pa zdela mnogo prelahka. No, z ordosi je malo težje, ker nimajo dvojnega tanka. Dune 2000 je bil soliden. Bi ga večkrat preigral, ampak sem izgubil cd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hamez66 ()

Vazelin ::

prvi c&c zame kar najboljša strategija ever:)

gendale2018 ::

kixs je izjavil:

Osebno bi si zelel remastered:

- Warcraft II
- The Need for Speed (1)
- Dune II tudi spada sem. Sem ga nazadnje preigral pred nekaj leti

enka je bla zakon za svoj čas, dvojka pa kr neki :D
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

Phantomeye ::

looser je izjavil:

cnc generals + zero hour, foreva!




Generals NISO niso c&c ... naredili so nek, sicer soliden, špil in gor pripeli nadnaslov, da bi lažje prodajali. Sej se tudi način igranja precej razlikuje, niti isti universe ni.

Ganon ::

Ne morejo se odkupiti z ničemer. Uničili so Westwood Studios. Uničili so Maxis. Bullfrog. Origin. Seznam gre v neskončnost. Že večkrat so bili razglašeni za najslabše podjetje v Ameriki. Njihove igre so obupne. Ni mi jasno, kako lahko še obstajajo.

Riff ::

super novica, GDi&NOD pa gremo spet v akcijo :):):):):):)

FTad ::

gendale2018 je izjavil:

kixs je izjavil:

Osebno bi si zelel remastered:

- Warcraft II
- The Need for Speed (1)
- Dune II tudi spada sem. Sem ga nazadnje preigral pred nekaj leti

enka je bla zakon za svoj čas, dvojka pa kr neki :D


NFS underground 2, to mora biti remastered. Pa GTA Vice city ;)

Dr_M ::

Underground 2 je se prevec nov, cist ok dela na novem sistemu, medtem kot nfs 1....se 3D podpore ni bilo. Ta spil bi bil res zakon. Ampak sam grafika spremenjenja in pripravljen za sodobne sisteme, vse ostalo bi moral ostat tako kot v originalu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

gendale2018 ::

FTad je izjavil:

gendale2018 je izjavil:

kixs je izjavil:

Osebno bi si zelel remastered:

- Warcraft II
- The Need for Speed (1)
- Dune II tudi spada sem. Sem ga nazadnje preigral pred nekaj leti

enka je bla zakon za svoj čas, dvojka pa kr neki :D


NFS underground 2, to mora biti remastered. Pa GTA Vice city ;)

underground 1, dvojka je imela malenkost premaknjeno kamero pri zunanjem pogledu in je bila zaradi tega bv... če bojo delali remaster naj dajo še možnost da izklopiš goljufanje s strani ai (vodiš za 10+ s, se zaletiš in te kr od nekje vsi trije nasprotniki prehitijo)
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

specing ::

novaa je izjavil:

Zdaj pa še remastered x-com apocalypse in total annihilation


https://springrts.com/wiki/Games#TA-der...

Glugy ::

Tole je pa prava redkost da pride igračarska novica na slo-tech novice.

"avdio ekipa v Westwoodu od leta 19869, "
Napaka

"Na voljo bo za PC-je, za konozole pa se še ne ve."
Prava redkost ko so v negotovosti konzolaši.

imagodei ::

imagodei je izjavil:

Če se prav spomnim, je Dune II v eni slovenski reviji (Megazin?) kraljevala na vrhu lestvice iger leta in leta, tudi še dolgo po tem, ko je realno gledano nihče več ni igral. A je folk vseeno glasoval zanjo.

This:

hamez66 je izjavil:

Začelo se je pa z Dune 2. To je bila res fajn igrica z res dobro midi glasbo, ki je pričarala enkratno vzdušje. LordFebo je v Jokerju v enem izmed uvodnikov pozval bralce, naj prenehajo glasovati za Dune 2, češ da noben ne igra.
- Hoc est qui sumus -

stara mama ::

Glugy je izjavil:

Tole je pa prava redkost da pride igračarska novica na slo-tech novice.

"avdio ekipa v Westwoodu od leta 19869, "
Napaka

"Na voljo bo za PC-je, za konozole pa se še ne ve."
Prava redkost ko so v negotovosti konzolaši.

Strategije nikoli niso bile stvar na konzolah. Neki poskusi so celo bili, pa se mi zdi da brez večjih uspehov, razen kak Halo.
En C&C sem menda probal na xboxu (mislim da Tiberium Wars), pa ga tud takoj odstranil.

Zgodovina sprememb…

looser ::

mi smo imeli tisto pravo CnC First decade zbirko...
wow, to je samo 12 let, neverjetno, odkar je bila izdana..
khm...
morda še kje najdem, če se potrudim...
samo časa pa ni... :-/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: looser ()

Kenpachi ::

Mja, Dune 2 remaster... Odvisno, kaj naj bi vse zajemal akt "remasteriranja".
Jaz imam tudi zelo lepe spomine na to igro, ampak vseeno se ne slepim, da je ni bilo muka igrat.
Izbor ene enote naenkrat in izdajanje ukazov je bilo kar tecno. Da ne govorimo o gradnji, premikanju po zemljevidu in vsem ostalim, kar pac prinese s sabo vmesnik 320x240 igre.

Kot so nekateri ze omenili, obstaja Dune 2000, ki pa je bil ravno tako le nek brezdusni port na Red Alert engine. Let it be dead in peace.
Zaraki Kenpachi.

kixs ::

Remaster, za moje pojme, naj bi posodobil predvsem kontrole in izgled. Gameplay pa naj ostane isti. Pa bugi gor ali dol.

Kenpachi ::

Ja, ampak gameplay so kontrole, interface.
Zaraki Kenpachi.

bozicek ::

gendale2018 je izjavil:

FTad je izjavil:

gendale2018 je izjavil:

kixs je izjavil:

Osebno bi si zelel remastered:

- Warcraft II
- The Need for Speed (1)
- Dune II tudi spada sem. Sem ga nazadnje preigral pred nekaj leti

enka je bla zakon za svoj čas, dvojka pa kr neki :D


NFS underground 2, to mora biti remastered. Pa GTA Vice city ;)

underground 1, dvojka je imela malenkost premaknjeno kamero pri zunanjem pogledu in je bila zaradi tega bv... če bojo delali remaster naj dajo še možnost da izklopiš goljufanje s strani ai (vodiš za 10+ s, se zaletiš in te kr od nekje vsi trije nasprotniki prehitijo)


Če že remastered NFS potem je moja želja enka in pa definitivno NFS: Porsche unleashed
Darila letos samo za poredne

imagodei ::

kixs je izjavil:

Remaster, za moje pojme, naj bi posodobil predvsem kontrole in izgled. Gameplay pa naj ostane isti. Pa bugi gor ali dol.

Kenpachi je izjavil:

Ja, ampak gameplay so kontrole, interface.

No, gameplay je v širšem smislu več kot samo kontrole in interface. Atmosfera v igri, tudi nenazadnje je tudi vsaj malenkost pomembna zgodba in universe, kamor je postavljena igra. Pri RTS morda kakšni scenariji, naloge, kjer ni edini namen samo uničit bazo nasprotnika in pobit vse kar leze in gre, ampak morda rešit pomembnega "diplomata", ubranit konvoj, ipd.

Ampak ja, to je point tega, kar govorim. Reciklirajo nekaj, kar se je nekoč dobro prodajalo in upajo na nostalgijo uporabnikov. Problem nastane, če bodo zajebali, ker bodo naleteli na pogrom nostalgičnih igralcev C&C. Hkrati pa vedno in kadar koli lahko naredijo neko novo RTS igro.

In sploh ne razumem, zakaj se sploh ustavijo pri C&C, namesto da bi šli k samem izvoru, to je Dune II. Interface kamot popravijo, to da moraš klikat na vsako enoto posebej, je bilo pri Dune II res bizarno. :)
- Hoc est qui sumus -

pivo ::

YES!
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

opeter ::

Jaz imam tudi zbirko C & C: The First Decade na DVD-ju in lepo shaja z OpenRA.
Kmalu bodo dodali še podporo izometričnih igram (npr. RA 2) pa bomo še bolj na konju. :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

D3m ::

Se pravi rabim First Decade in OpenRA čez povozim?
|HP EliteBook|R5 6650U|

opeter ::

Tako je. Dodatno lahko uvoziš še Dune 2000 in imaš tri igre v enem paketu.
https://www.openra.net/

Zaenkrat podpira tole:
https://www.openra.net/about/

Tiberian Dawn
Red Alert
Dune 2000

Najboljše pa je, da je cel kup modov, ki delujejo s tem pogonom:
https://www.moddb.com/games/openra/mods

Recimo KKND (če se kdo spomni te igre):
https://www.moddb.com/mods/kknd
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Saul Goodman ::

če kdo ne pozna: https://cncnet.org/. Online community, free c&c igre, v 5 minutah ste ready, da zaigrate proti živim nasprotnikom. deluje super. trenutno online: 640 igralcev

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Fuck yeah. Dobro, da nisem prodal First Decade.
|HP EliteBook|R5 6650U|

opeter ::

Prvi video remastered 2D grafike:
https://www.eurogamer.net/articles/2019...

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strategy games (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
5611021 (515) mtosev
»

Command & Conquer se vrača na začetek (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
6413819 (6395) -valvoline-
»

Red Alert 3 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
17318739 (4125) Bezukhoff
»

Command & Conquer: Generals 2

Oddelek: Igre
446118 (2976) oo7
»

Red Alert 3 je tu! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
5710244 (7253) Matev

Več podobnih tem