» »

Kitajci razbili stavniško združbo z bitcoini na darknetu

Kitajci razbili stavniško združbo z bitcoini na darknetu

Slo-Tech - Po lanski prepovedi ICO-jev in zaprtju vseh lokalnih kriptomenjalnic na Kitajskem, je število transakcij z bitcoini in ostalimi kriptovalutami tam precej upadlo. Po ocenah kitajske centralne banke manj kot odstotek vsega trgovanja z bitcoini odpade na menjavo v juane. Toda na darknetu je bitcoin tudi na Kitajskem še vedno zelo priljubljen, kar kaže tudi najnovejša akcija kitajske policije, ki razbila stavniško združbo, ki je organizirala stave na rezultate svetovnega prvenstvena v nogometu.

V zadnjih osmih mesecih, ko je stavniška združba delovala, se je na strani registriralo več kot 330.000 ljudi. Ti so vplačali za več kot poldrugo milijardo dolarjev stav, kar predstavlja največjo odkrito bitcoinsko stavnico. Policija je pridržala šest kolovodij, zasegla za poldrugi milijon dolarjev kriptovalut in pet milijonov juanov, ki so jih vodje imeli na svojih bančnih računih. Poleg uporabnikov je na strani delovalo še 8.000 agentov, ki so kot v piramidni shemi pridobivali provizijo za vsakega novega člana stavnice.

To ni edina stavniška združba, ki jo je v teku svetovnega nogometnega prvenstvena razbila kitajska policija, je pa največja, ki je uporabljala bitcoin. Prejšnji teden so v Pekingu aretirali še 40 organizatorjev neke druge nezakonite stavnice, v Guangdongu pa so pridržali 540 ljudi iz 20 stavnic. Razen dveh državnih športnih loterij so namreč na Kitajskem športne stave prepovedane, zato ljudje iščejo druge nezakonite načine. Kriptovalute in darknet so ena izmed učinkovitejših rešitev.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bitcoin podira rekorde in prehiteva zlato (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
5927728 (24119) dreta
»

Bitcoin se je po rekordih nekoliko upehal

Oddelek: Novice / Kriptovalute
209227 (6295) YesPeace
»

Kitajska onemogočila nakazila na bitcoinske borze, bitcoin izgubil polovico vrednosti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
15644091 (39278) A. Smith
»

Bitcoin: igre na srečo, zasegi in obdavčitve

Oddelek: Novice / Kriptovalute
219510 (7446) trizob
»

Izdelal bi stran za športne stave

Oddelek: Programiranje
216460 (5861) dope1337

Več podobnih tem