» »

Turizem kruši veliki kitajski internetni zid

Turizem kruši veliki kitajski internetni zid

The Verge - Obiskovalcem kitajskega južnega otoka Hainan bo v bodoče omogočen dostop do Facebooka, Twitterja, Youtuba in drugih spletnih storitev, da bi spodbudili tamkajšnji turizem. Spletne strani, ki se nam zdijo običajne, so drugod na Kitajskem namreč prepovedane. Prepovedan je tudi dostop do iskalnika Google ter do nekaterih globalnih medijev, med njimi sta tudi New York Times in Wall Street Journal.

Še donedavna nepredstavljiva izjema od tamkajšnje cenzure spleta je sicer zapisana v triletnem gospodarskem načrtu, ki med drugim omenja tudi najem 50.000 tujcev za turistično osebje, ter zakup 2000 minut oglasnega prostora na tujih televizijskih postajah, vse da bi na Kitajske Havaje, kot otok še imenujejo, privabili turiste. Hainan bo obenem leta 2020 razglašen za območje proste mednarodne trgovine, sprejemati pa bodo pričeli tudi tuje kreditne kartice.

Nova internetna svoboda bo sicer dostopna le v dveh največjih mestih otoka, Haikou in Sanya.

4 komentarji

neooo ::

Jaz sem letos v Shanghaju in Pekingu placeval z Viso in mastercard in ni bilo problema, tako da nevem kaj s tem mislijo, da bodo zaceli sprejemati tuje kreditne?

nekikr ::

Hainan bo obenem leta 2020 razglašen za območje proste mednarodne trgovine, sprejemati pa bodo pričeli tudi tuje kreditne kartice.

crystal ::

lol

Glugy ::

Aja zgleda so tuje kartice mišljene kot novost za ta otok. Hainan. Sem tud jz prej narobe razumel. Funkcionalna pismenost pa to :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google bo na Kitajskem znova poskusil (s cenzuriranim) iskalnikom

Oddelek: Novice / NWO
77327 (6772) filip007
»

Utapljanje ne izgleda kot utapljanje

Oddelek: Problemi človeštva
172706 (1763) Invictus
»

Pripravlja se mednarodni incident

Oddelek: Problemi človeštva
242198 (1503) Barakuda1
»

zakaj svet ( vsaj razumni del)ne bojkotira OI

Oddelek: Loža
232494 (1607) jype

Več podobnih tem