» »

Windows 10 Anniversary Update onesposobil spletne kamere

1 2 3
4
»

poweroff ::

Mogoče je pa to zato, ker se MS z Linuxom brati...
sudo poweroff

Furbo ::

Jaz sem mojega kindla paperwhite že vštekal in vse dela normalno.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Glugy ::

Problem je del večjega problema.
Vse kar je nad 10 let staro je narejeno tako da dela kolikor dolgo le more; vse kar je pod 10 pa je narejeno tako da se čim prej obrabi zato da se čim prej potrošnika prepriča v nov nakup.

In kaj vi počnete? Zagovarjate noro potrošništvo v smislu; ja za vse si si sam kriv. Dejte ogromne količine keša v informatiko vsakih 5 let in menjajte računalniško opremo.
Ste že padl v tole zankico divje različice potrošniškega kapitalizma; kjer ste odvisni ne od kvalitete ampak kvantitete. In to je problem.
Mene ne zanimajo novi bonbončki; mene zanimata solidnost + kvaliteta. In zato ne mislm vsakih 5 let novga kompa kupovat ker se Windows pač spomn da neki ne bo več podpiral. Neki kar bi jim vzel minimalno časa; ampak zanalaš ne naredijo ker pač so zmenjeni z prodajalci računalniške opreme.
Ne rečem po določenem času naj se opusti podpora ampak Windows 7 nikakor ni še roba za opustit. Windows 7 je najbl robusten, praktičen in soliden, kvaliteten Windows med vsemi zadnjimi Windowsi ( Win 10,8,8.1,Vista). In ne razumem tega zakaj se tako hiti ga uničit z nepodporo. Ma to je legenda...vsaj 10 let bi ga moral podpirat. Ne rečem za Visto, 8,8.1,10 k so pač gnili sistemi. Ampak Windows 7 je pa solidn sistem in res ne razumem zakaj se ga ne bi mal dlje podpiral k ostale...tistih 10 let..kaj pa je to za eno korporacijo? Pa eni pravte ja sej je problem proizvajalcev..ne..to je problem obeh skupaj. Oba imata možnost da omogočita delovanje določene strojne opreme. Vsak s svoje strani.

bluefish ::

Saj, W7 je ven prišel oktobra 2009, podpora bo do januarja 2020.

Jupito ::

Ker je tole na 4. strani in se mi ne da spet brati enih in istih bedarij, me samo zanima, če smo že pri vreščanju: "Če kritizitraš, zakaj potem uporabljaš, in če ne uporabljaš, zakaj sploh kritiziraš?" Da vem, če lahko ugasnem računalnik in grem ven.
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

solatko ::

Glugy - Vse je odvisno zakaj orodje potrebuješ. Za nekatera občasna opravila imaš lahko hoby izdelke in jih pač zamenjaš, ko ne opravijo več funkcije.

Pri orodjih, od katerih pa je odvisen tvoj zaslužek in ti ga preko davčnih razbremenitev, večino kupi država, je pa bedasto vztrajat na nekih nekompatabilnih napravah, zato, ker so sicer še čisto v redu, samo barabe, ki delajo programsko opremo, jih nočejo več podpirat.

Visoko produktivne firme, zamenjajo stroje, ki koštajo nekaj mio€ v nekaj letih, ti pa kolneš M$, ker ti za neko mašino, za nekaj 100€, noče nihče spisati gonilnika.

Za domačo uporabo ali malo podjetje, kateremu ta stvar ne nosi bistven del dohodka, je res neumno, menjat to vsakih nekaj let in se pač prilagajaš s popravilom starejših mašin, na katerih teče adekvaten OS.

Ne moreš pa od proizvajalcev in programerjev zahtevat, da bodo najnovejše mašine, po defaultu, podpirale 4 ali 8 bitni sistem.

Res pa je, da se da večino HW problemov, lepo uštimat z linux-om, seveda, če si ga vešč ali si pripravljen plačati nekomu, morda celo več, kot bi te koštala zamenjava tega orodja.
Delo krepa človeka

krneki0001 ::

Glugy je izjavil:

Mene ne zanimajo novi bonbončki; mene zanimata solidnost + kvaliteta. In zato ne mislm vsakih 5 let novga kompa kupovat ker se Windows pač spomn da neki ne bo več podpiral.


Sej ne rabiš novega kompa kupovat, tudi 5 do 6 let star računalnik deluje odlično z windows 10.

Nekateri novi bombončki pa so omejeni s hardwerom. Recimo za hyperV mora biti Core procesor (kar pomeni da imaš računalnik lahko od leta 2009, ko so prvi Core proci ven prišli)

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Precej prej.
Delo krepa človeka

krneki0001 ::

Že to je 7 let star računalnik.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemški zvezni trojanec na tapeti

Oddelek: Novice / Varnost
336924 (4696) jype
»

program za ''živo sliko'' iz kamere

Oddelek: Programska oprema
61523 (1286) Tear_DR0P
»

VIA uporablja USB 3.0 v drugačne namene

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
63836 (2807) Jst
»

iz mini kasete v kameri,na računalnik kako?

Oddelek: Pomoč in nasveti
73605 (3452) sloxl8
»

digitalni fotoaparat=WebCam

Oddelek: Strojna oprema
133088 (2617) hihitavc

Več podobnih tem