» »

Nove pobude Evropske komisije za enotni digitalni trg

Nove pobude Evropske komisije za enotni digitalni trg

Europa.eu - Ena izmed ključnih prednostnih nalog Evropske komisije v tem mandatu je oblikovanje enotnega digitalnega trga, s čimer želijo odpraviti vrsto nepotrebnih ovir, ki otežujejo čezmejno spletno poslovanje, prodajo izdelkov in storitev v druge države članice EU ter izkoriščanje priložnosti za rast. Po precej splošnem marčevskem dokumentu si je Komisija to pot postavila tudi časovne roke. Predstavili so ukrepe, ki so jih razdelili v tri stebre, ki jih želijo sprejeti do konca leta 2016.

Zagotoviti želijo boljši dostop potrošnikov do digitalnega blaga in storitev po EU, oblikovati ustrezno okolje in enake konkurenčne pogoje za razcvet digitalnih omrežij ter čim bolje izkoristiti potencial rasti digitalnega gospodarstva. To želijo doseči s 16 pobudami, med katerimi omenimo le najzanimivejše: pocenitev in povečanje učinkovitosti čezmejne dostave paketov, odpravo geografskega blokiranja na internetu, zmanjšanje administrativnih težav zaradi različnih stopenj DDV, reforma telekomunikacijskih pravil ter evropska pobuda za prost pretok podatkov.

Z drugimi besedami si Komisija prizadeva, da bi se končno tudi na spletu začeli obnašati, kakor da živimo v enotnem trgu. Vse geografske omejitve na spletu so namreč v celoti posledica pravnih razlogov, saj tehničnih razlogov za različno obravnavo držav EU ni. Ukinitev geografskega blokiranja bo, recimo, pomenila, da bodo storitve, kot je Netflix, postale dostopne v vseh državah EU sočasno.

44 komentarjev

avister ::

Bi lahko v tem kontekstu potem tudi vse ISP-je doletel francoski zakon o nadzoru internet, ko/če ga bodo sprejeli?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: avister ()

Glugy ::

Verjetn da ne ker Nemci ne bi pustil(vsaj ne odkrito). Verjetn bo mogla Francija naredit korak "nazaj"(vsaj navidez).

phong ::

Ne, ker Francija ne more kar sama spreminjati Evropske zakonodaje. Lahko le lobira za tak zakon. Vseeno dvomim v uspeh (morda bi šel skozi pri evropski komisiji a težje skozi pri evropskem parlamentu).

zee ::

Hvala klincu. To, da so storitve kot denimo Netflix, Spotify, Hulu, Apple Music Store, ... omejene tako geografsko kot po ponudbi znotraj EU, je totalna bedarija in je dejansko skrajni cas, da EU temu naredi konec.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Ganon ::

Razveseljujoča novica. Končno se bo oklestilo cene poštnin.

mojca ::

Ganon je izjavil:

Razveseljujoča novica. Končno se bo oklestilo cene poštnin.

Tako kot so "oklestili ceno čezmejnih nalogov". Ja, saj so jih res drastično znižali, a so istočasno nezanemarljivo povišali ceno domačih nalogov, kakršnih je velika večina. Parim podjetjem so drastično znižali stroške, večini Mick pa so jih povišali. (Pri čemer objektivnega razloga za visoko ceno čezmejnega plačila ni. Čezmejne pošiljke pa potrošijo več nafte, kakorkoli vzameš. Po drugi strani se sprašujem, koliko milijonov letno dobi Pošta Slovenije od Kitajske v obliki subvencij, da so pripravljeni raznositi vse pakete, katerih vrednost (vsebina + poštnina + delo posrednika) je nižja od poštnine do sosednje vasi.)

Sicer sumim, da zakon pomeni, da bomo po zgledu Nemčije po novem dobivali plačilne naloge za par sto ali par tisoč evrov na MP3, sicer pa zakon pozdravljam.

Glugy ::

mojca je izjavil:

Po drugi strani se sprašujem, koliko milijonov letno dobi Pošta Slovenije od Kitajske v obliki subvencij, da so pripravljeni raznositi vse pakete, katerih vrednost (vsebina + poštnina + delo posrednika) je nižja od poštnine do sosednje vasi.)


Ekonomija obsega?

M.B. ::

mojca je izjavil:

Ganon je izjavil:

Razveseljujoča novica. Končno se bo oklestilo cene poštnin.

Tako kot so "oklestili ceno čezmejnih nalogov". Ja, saj so jih res drastično znižali, a so istočasno nezanemarljivo povišali ceno domačih nalogov, kakršnih je velika večina. Parim podjetjem so drastično znižali stroške, večini Mick pa so jih povišali. (Pri čemer objektivnega razloga za visoko ceno čezmejnega plačila ni.


O katerih čezmejnih nalogih je tu govora?
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

tikitoki ::

Sej iz ZDA lahko tudi narocam pakete z poceni postnino ali celo brez placila lete. Verjetno gre del placila iz marze trgovca. Pa ocitno je pri nas potsnina predraga in zato seveda nekonkurencna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tikitoki ()

MrStein ::

Ganon je izjavil:

Razveseljujoča novica. Končno se bo oklestilo cene poštnin.

Ojoj, kaj pa nacionalni interes(i)?

mojca je izjavil:

Ganon je izjavil:

Razveseljujoča novica. Končno se bo oklestilo cene poštnin.

Tako kot so "oklestili ceno čezmejnih nalogov". Ja, saj so jih res drastično znižali, a so istočasno nezanemarljivo povišali ceno domačih nalogov, kakršnih je velika večina. Parim podjetjem so drastično znižali stroške, večini Mick pa so jih povišali.

Delavska hranilnica, nakazilo UPN/SEPA: 20 centov preko web-a, na okencu 35 centov
Koliko je bilo prej?


(Pri čemer objektivnega razloga za visoko ceno čezmejnega plačila ni. Čezmejne pošiljke pa potrošijo več nafte, kakorkoli vzameš. Po drugi strani se sprašujem, koliko milijonov letno dobi Pošta Slovenije od Kitajske v obliki subvencij, da so pripravljeni raznositi vse pakete, katerih vrednost (vsebina + poštnina + delo posrednika) je nižja od poštnine do sosednje vasi.)

Kaj, a misliš da Pošta raznaša te pakete, ne da bi kdo plačal? :))
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

fujtajksel ::

MrStein je izjavil:

Kaj, a misliš da Pošta raznaša te pakete, ne da bi kdo plačal? :))


Hm, praktično tako izgleda >:D
Glede na to, da je poštnina za paket iz KP v LJ višja kot iz DX v LJ, pa paket od DX v najboljšem primeru najbrž pride s kontejnerjem preko KP... Edina razlaga ki mi pride na pamet je, da izgubo od kitajske nizke poštnine kompenzirajo s pribitki na domače poštnine pa s tistim kar zaslužijo s prodajo sladkarij in špeglov ob poštnih okencih.

djurodrljaca ::

btw baje imajo logistična podjetja največ stroškov ravno z "last mile". Transport z ladjo ali letalom je samo manjši del stroška (verjetno, ker na enkrat transportirajo ogromno količino paketov).

Lonsarg ::

Ja ampak pošiljka Ljubljana-Ljubljana stane za par faktorjev več kot Hong Kong-Ljubljana.

Drugače pa samo to, je bil že skrajni čas, da se začne delat na tem, v bistvu bi to moralo vse biti že narejeno v sklopu ustanovitve EU, ne vem zakaj se čaka desetletja na take osnove, nesposobneži.

mojca ::

tikitoki je izjavil:

Sej iz ZDA lahko tudi narocam pakete z poceni postnino ali celo brez placila lete.

Ja, ampak predstavljam si, da iz ZDA tipično naročaš stvari, ki stanejo vsaj 10, če ne 100 dolarjev. V ta znesek je poštnino mogoče skriti. Od Kitajca pa za manj kot 1 EUR dobiš izdelek + kuverto + plačano poštnino, pa še delavca morajo plačati tisti dve pesti riža na dan. Predstavljam si, da Pošta Slovenije ne pobere 70 centov od tega zneska, pa je še vedno pripravljena dostaviti paket.

Razlaga od fujtajksel je edina smiselna: da izgubo od Kitajcev kompenzirajo z visokimi notranjimi poštninami.

Ampak zdaj smo že preveč off-topic, se bojim.

SlimDeluxe ::

Radi bi poenostavili DDV a hkrati so za digitalne izdelke uvedli odmero DDV na podlagi države kupca :)
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

MrStein ::

mojca je izjavil:


Razlaga od fujtajksel je edina smiselna: da izgubo od Kitajcev kompenzirajo z visokimi notranjimi poštninami.

Torej je Pošto nekdo "na finto dobil", da zastonj dostavlja pošiljke iz tujine?
I'll stay skeptic on that one.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Lonsarg ::

SlimDeluxe je izjavil:

Radi bi poenostavili DDV a hkrati so za digitalne izdelke uvedli odmero DDV na podlagi države kupca :)

Saj me kar firbec kako bodo tole rešili, ali bodo uvedli enotno EU davčno stopnjo(mal težko izvest) ali bodo samo poskušali zmanjšati birokracijo ampak ohranili trenutno kompleksnost(bolj verjetno)

tikitoki ::

Nisem se videl kitajske robe za 1 EUR brezplacno dostavljene na dom. Mozno, pa da obstaja. Al pa gre za radioaktivne odpadke, katerih izvoz subvencionira drzava ;)

Jux ::

@tikitoki:

Če še nisi videl kitajske robe za 1$ z brezplačno dostavo na dom te bo tole sezulo: http://www.dx.com/gift-ideas/Under5
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

BlackMaX ::

Jux je izjavil:

@tikitoki:

Če še nisi videl kitajske robe za 1$ z brezplačno dostavo na dom te bo tole sezulo: http://www.dx.com/gift-ideas/Under5Kako se jim to splača?

#000000 ::

Večini kitajskih izvoznikov DRŽAVA plača poštnino, izdelek ne košta skor nič, vse kar stane je poštnina, + še vedno imajo zaslužek oboji :)

pa se pejt

ok. da se popravim, izvoznikom izdelkov ala par evrov US$
pri večjih cifrah itak kupec plača vse, čeprav tudi pri malih, kitajci so dojeli da OZNAKA free shipping prodaja + znajo skrit oz. jo lahko v samo ceno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

#000000 ::

Naša PS in vse kurirske službe so skor pofdobni oderuhi, pa ne zato ker bi je tajka cena, ampak ker TO lahko, recimo GSL mi je reku da če hočem hitro naj plačam drugič 500 eurov a plačal sem jim euro 94 al 98 paket, a čakal mislm da 6 dni čez teh 94-98 ur.

DHL je sicer dražji, ampak odtehta čakanje, ker ko rečejo da bo, takrat je, dost podobno je pri UPS

PS je pa itak super, glede SLO, en dan po domestic, ampak draga, v tujino pa se človk počut k da je na dial-up napram optiki recimo.Jest sem enkrat izbral iz kitajske (Hong Kong) mislim da EMS, in me ne da je skor mene kap, tud na PS niso mogli verjet ko sem jim povedal KDAJ naj pridem ocarinit zadevo, je dečva rekla, ja počakte kake dva tedna, apaket je bil v na Brniku že zjutraj, čeprav je bil v HK oddan ob 16:48 HK time

v bistvu datum prevzema ne velja, ker sem rabil in težil do nezavesti in ga dobil takoj naslednji dan se pravi 9.3 ampak šele čez par dni je PS poslala zadevo da je dostava zaključena.

Fora pri vsem tem pa je da je vse skupaj stalo samo 170 eurov, roba je bila pa vredna nekje 12k eur + niti ni bila experess dostava plačana, skor mal manj k da avion pride na brnik samo za to škatlo.

Uglavnem tole bi lahko bil UČNI primer za vse pošte in dostavne službe, kako je treba delat.

evo screena za spomin :)

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Dr_M ::

Za tak dnar se jim je ze splacalo potrudit.
Ce kupis robe za nekaj $, pa cakas 4-6 tednov.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

fujtajksel ::

BlackMaX je izjavil:

Jux je izjavil:

@tikitoki:
Če še nisi videl kitajske robe za 1$ z brezplačno dostavo na dom te bo tole sezulo: http://www.dx.com/gift-ideas/Under5

Kako se jim to splača?


Malo daljša razlaga. Vsem vpletenim se sicer ne...
http://www.washingtonpost.com/news/stor...
http://thydzik.com/how-do-chinesehong-k...

Markoff ::

SlimDeluxe je izjavil:

Radi bi poenostavili DDV a hkrati so za digitalne izdelke uvedli odmero DDV na podlagi države kupca :)

DDV se v trgovini med državami EU načeloma sploh ne odmerja (fakture se izstavljajo v zneskih brez DDV). Ne vem, kakšna odmera naj bi se sedaj izvedla?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

borisk ::

Markoff je izjavil:

SlimDeluxe je izjavil:

Radi bi poenostavili DDV a hkrati so za digitalne izdelke uvedli odmero DDV na podlagi države kupca :)

DDV se v trgovini med državami EU načeloma sploh ne odmerja (fakture se izstavljajo v zneskih brez DDV). Ne vem, kakšna odmera naj bi se sedaj izvedla?


to je v primeru B2B, v B2C pa plačas ddv v državi kjer kupiš, vsaj do sedaj.

markezii ::

borisk je izjavil:

Markoff je izjavil:

SlimDeluxe je izjavil:

Radi bi poenostavili DDV a hkrati so za digitalne izdelke uvedli odmero DDV na podlagi države kupca :)

DDV se v trgovini med državami EU načeloma sploh ne odmerja (fakture se izstavljajo v zneskih brez DDV). Ne vem, kakšna odmera naj bi se sedaj izvedla?


to je v primeru B2B, v B2C pa plačas ddv v državi kjer kupiš, vsaj do sedaj.


Tudi to ni čisto res. Pri b2c seveda plačaš davek kjer kupiš, pri b2b pa je vse pogojeno s tem kak status glede zavezanosti davka imaš. Recimo samostojni podjetnik, ki ni zavezanec za DDV mora ravno tako plačati DDV v državi, kjer kupi neke artikle, pa nima nobene veze, da so le-ti namenjeni za prodajo v Sloveniji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: markezii ()

Spock83 ::

Za Kitajce sem tudi videl dva enaka izdelka z različno ceno. Primer: En je bil 3eur + 2eur poštnine. Drugi pa 5eur pa brez poštnine. Zgleda da tudi tako kompezirajo.

zmaugy ::

Končno! To pomeni tudi, da bomo prenehali biti trg za zastarel pofl, ki ga drugje v EU ne morejo več prodati, za nas je pa, kot zdaj kaže, vse dobro.

SlimDeluxe ::

Markoff je izjavil:

SlimDeluxe je izjavil:

Radi bi poenostavili DDV a hkrati so za digitalne izdelke uvedli odmero DDV na podlagi države kupca :)

DDV se v trgovini med državami EU načeloma sploh ne odmerja (fakture se izstavljajo v zneskih brez DDV). Ne vem, kakšna odmera naj bi se sedaj izvedla?

Seveda govorim za fizične oz. vse ki niso EU VAT registered...
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex...

V Direktivi 2006/112/ES je določeno, da se od 1. januarja 2015 vse telekomunikacijske storitve, storitve radijskega in televizijskega oddajanja in elektronsko opravljene storitve, ki se opravljajo za osebo, ki ni davčni zavezanec, obdavčijo v državi članici, v kateri ima prejemnik sedež, stalni naslov ali običajno prebivališče, ne glede na kraj sedeža davčnega zavezanca, ki opravlja navedene storitve. Večina drugih storitev, ki se opravljajo za osebe, ki niso davčni zavezanci, se še naprej obdavčuje v državi članici, v kateri je sedež izvajalca.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

Lonsarg ::

Res je hardwareversand.de mi mora slovenski davek odštet in slovenski državi nakazat, ker so pa tako prijazni(nočejo zakomplicirati cen na spletni strani) gredo raje 3% v izgubo, kot da bi dvignili ceno, ko zaznajo Slo državo.

To res ne bo enostavno debirokratizirati.

wooted ::

Lonsarg je izjavil:

Res je hardwareversand.de mi mora slovenski davek odštet in slovenski državi nakazat, ker so pa tako prijazni(nočejo zakomplicirati cen na spletni strani) gredo raje 3% v izgubo, kot da bi dvignili ceno, ko zaznajo Slo državo.

To res ne bo enostavno debirokratizirati.

od kje ti pa to? v EU članicah plačaš davek kjer ima prodajalec sedež.

Lonsarg ::

wooted je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Res je hardwareversand.de mi mora slovenski davek odštet in slovenski državi nakazat, ker so pa tako prijazni(nočejo zakomplicirati cen na spletni strani) gredo raje 3% v izgubo, kot da bi dvignili ceno, ko zaznajo Slo državo.

To res ne bo enostavno debirokratizirati.

od kje ti pa to? v EU članicah plačaš davek kjer ima prodajalec sedež.

Od lastnih izkušenj, najprej preveri direktivo 2 posta višje od SlimDeluxe. Poleg tega pa niti pred to direktivo ni striktno veljalo to kar trdiš, ampak so bile stvari še malce bolj komplicirane in vezane na količino denarja. Ker so nekatere trgovine nemške prekoračile kvoto so bile dolžne začeti obračunavati slovenski davek in so to tudi počele, že pred direktivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

MrStein ::

Precej (internetnih) trgovin obračuna davek glede na "sedež" kupca.
To ja ni neka novost.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

wooted ::

velja to samo za Slovenijo?

Kolega ima v Litvi spletno trgovino in skladišče ter prodaja v DE in skandinaviji pa nima teh problemov.

Če pri guglu zakupiš cloud, mora google plačat davek v SLO? če je temu tako, potem ne razumem koncepta davčne oaze

ales85 ::

DDV mora biti obračunan na državo kupca takrat, ko podjetje preseže določeno kvoto prometa v tej državi. Do takrat pa to ni potrebno.

Link 1 Link 2

Lonsarg ::

wooted je izjavil:

velja to samo za Slovenijo?

Če pri guglu zakupiš cloud, mora google plačat davek v SLO? če je temu tako, potem ne razumem koncepta davčne oaze

Ni samo za Slovenijo in ja meni je Google obračunal dodatni davek, ko sem kupil prostor na Google Drive, govorimo pa tukaj o davčnih nezavezancih oziroma fizičnih osebah.

Davčna oaze te ne ščiti pred davkom na prodajo pač pa samo pred davkom na dobiček.

tikitoki ::

ales85 je izjavil:

DDV mora biti obračunan na državo kupca takrat, ko podjetje preseže določeno kvoto prometa v tej državi. Do takrat pa to ni potrebno.

Link 1 Link 2


To je pravilen odgovor in obrazlozi zakaj ene trgovne to morajo in drugim ni potrebno.

bbbbbb2015 ::

BlackMaX je izjavil:

Jux je izjavil:

@tikitoki:

Če še nisi videl kitajske robe za 1$ z brezplačno dostavo na dom te bo tole sezulo: http://www.dx.com/gift-ideas/Under5


Kako se jim to splača?


Joj si naiven. Jaz sem že tone robe kupil na Kitajskem. Za začetek, evo vprašanje, kdo pa pravi, da ti bodo sploh kaj poslali, če boš plačal.

Nikoli se nisem opekel. Kolega pa je kupil že po super dealih sliko od grafične kartice. Pazi sliko.

Tole brezplačna dostava pa sem tudi že probal. Ti plačaš, robe pa ni. Potem se pritožiš, oni pa ti pošljejo fotografirano odpremnico.

Pa kaj si naj jaz začnem s fotografirano kitajsko odpremnico?

Ti imaš 'mindset', da plačaš in si upravičen do tega, da tioni robo v nulo pošljejo.

Njihov mindset je drugačen. Ti si upravičen, da plačaš, oni pa plačilo sprejmejo. Te se bomo pa menili naprej.

Đisus ste naivni. Pravilo št. ena: ne kupuj NIČESAR (NADA NJENTE, NIŠTA, NULL, KEIN), kar nimaš konkretno mehanizme izterjave ali nek Escort servis (da tretji drži denar, dokler ti ne potrdiš, da si robo dobil).

bbbbbb2015 je izjavil:

BlackMaX je izjavil:

Jux je izjavil:

@tikitoki:

Če še nisi videl kitajske robe za 1$ z brezplačno dostavo na dom te bo tole sezulo: http://www.dx.com/gift-ideas/Under5


Kako se jim to splača?


Joj si naiven. Jaz sem že tone robe kupil na Kitajskem. Za začetek, evo vprašanje, kdo pa pravi, da ti bodo sploh kaj poslali, če boš plačal.

Nikoli se nisem opekel. Kolega pa je kupil že po super dealih sliko od grafične kartice. Pazi sliko.

Tole brezplačna dostava pa sem tudi že probal. Ti plačaš, robe pa ni. Potem se pritožiš, oni pa ti pošljejo fotografirano odpremnico.

Pa kaj si naj jaz začnem s fotografirano kitajsko odpremnico?

Ti imaš 'mindset', da plačaš in si upravičen do tega, da tioni robo v nulo pošljejo.

Njihov mindset je drugačen. Ti si upravičen, da plačaš, oni pa plačilo sprejmejo. Te se bomo pa menili naprej.

Đisus ste naivni. Pravilo št. ena: ne kupuj NIČESAR (NADA NJENTE, NIŠTA, NULL, KEIN), kar nimaš konkretno mehanizme izterjave ali nek Escort servis (da tretji drži denar, dokler ti ne potrdiš, da si robo dobil).


Ah, da še odgovor:

če ti plačaš in oni sprejmejo denar se jim izplača, kapiš?

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Od kje si se pa ti zdej vzel in ene offtopic nategancije pripejlaj s sabo...

Kot prvo nategancij ni toliko, kot drugo večino nategancij je za drage izdelke. Za te izdelke do 1-20€ se ZELO potrudijo, brez dokaza še enkrat pošljejo, samo da dobijo dobro oceno.

roli ::

bbbbbb2015 je izjavil:

BlackMaX je izjavil:

Jux je izjavil:

@tikitoki:

Če še nisi videl kitajske robe za 1$ z brezplačno dostavo na dom te bo tole sezulo: http://www.dx.com/gift-ideas/Under5


Kako se jim to splača?


Joj si naiven. Jaz sem že tone robe kupil na Kitajskem. Za začetek, evo vprašanje, kdo pa pravi, da ti bodo sploh kaj poslali, če boš plačal.

Nikoli se nisem opekel. Kolega pa je kupil že po super dealih sliko od grafične kartice. Pazi sliko.

Tole brezplačna dostava pa sem tudi že probal. Ti plačaš, robe pa ni. Potem se pritožiš, oni pa ti pošljejo fotografirano odpremnico.

Pa kaj si naj jaz začnem s fotografirano kitajsko odpremnico?

Ti imaš 'mindset', da plačaš in si upravičen do tega, da tioni robo v nulo pošljejo.

Njihov mindset je drugačen. Ti si upravičen, da plačaš, oni pa plačilo sprejmejo. Te se bomo pa menili naprej.

Đisus ste naivni. Pravilo št. ena: ne kupuj NIČESAR (NADA NJENTE, NIŠTA, NULL, KEIN), kar nimaš konkretno mehanizme izterjave ali nek Escort servis (da tretji drži denar, dokler ti ne potrdiš, da si robo dobil).


Iz kje hudiča si pa to privlekel? Dealextreme/dx je zelo znana trgovina in, če je še ne poznaš potem je čas, da se z njo malo pobližje spoznaš. Pri njih sem naročil že tone in tone stvari. Od takih zelo poceni do takih malo dražjih. Niso ravno najhitrejši pri dostavi ampak še vsakič je vse naročeno prišlo. Kljub zastonj dostavi.

Podobno velja tudi za kake kitajske ebay sellerje. V vsakem primeru pa je dobro plačati preko paypala pri katerem si kot kupec precej dobro zavarovan.

Tako, da mogoče se ti splača na stvari gledat malenkost bolj pozitivno in ne tako negativistično.
http://www.r00li.com

chesn ::

Iz besedila "pocenitev in povečanje učinkovitosti čezmejne dostave paketov" - jaz mislim, da imajo že počasi drone v planu, kaj pa vi?! Razlog: zakaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chesn ()

zmaugy ::

Ce so stvari prevec poceni, potem je roba morda kupec? Vcasih je krozil virus, ki je trdil da je iz nerazvitih krajev in je prosil prejemnika, da ga instalira.
Danes dobis na primer kartico, usb kljucek iz neznanih krajev od ljudi, ki jh ne poznas in stvar prijazno vstavis v ustrezno vticnico v racunalniku.

bbbbbb2015 ::

Lonsarg je izjavil:

Od kje si se pa ti zdej vzel in ene offtopic nategancije pripejlaj s sabo...

Kot prvo nategancij ni toliko, kot drugo večino nategancij je za drage izdelke. Za te izdelke do 1-20€ se ZELO potrudijo, brez dokaza še enkrat pošljejo, samo da dobijo dobro oceno.


Pa kolega je kupil sliko od grafične. :-O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EU pripravlja ukrepe za cenejšo čezmejno dostavo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13329119 (23756) Mr.B
»

Evropski parlament sprejel pravila glede čezmejne dostopnosti digitalnih vsebin

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
3110124 (7643) Rokec
»

Nove pobude Evropske komisije za enotni digitalni trg

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
4423951 (19770) bbbbbb2015
»

Evropska komisija si bo prizadevala za enoten evropski digitalni trg

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
118262 (5885) opeter

Več podobnih tem