» »

Google Now prihaja v brskalnik

Google Now prihaja v brskalnik

The Verge - Google Now je bil predstavljen z Android 4.1, prvo izdajo pod kodnim imenom Jelly Bean. Na mobilne telefone prinaša obilici zanimivih načinov uporabe ter je gled ena mnenja poznavalcev bistveno boljša rešitev od Applovega Sirija. Google Now tako olajša življenje s prikazom vremena, naslednjega opravka iz Google Calendar, morebitne zastoje v prometu na poti v oz. iz službe (kar v Sloveniji še ni podprto), v bližini postajališč javnega prometa prikaže vozni red za naslednjih nekaj minut (deluje za LPP!), v tujini prikaže menjalni tečaj, itd. Nedavno so nabor zmogljivosti razširili s prikazi oglaševalcev nepremičnin v ZDA, prihajajočimi kino predstavami, nedvomno pa se bo nabor le še širil. Kot kaže Google Now v kratkem prihaja tudi na osebne računalnike.



Na The Verge poročajo, da najnovejše razvojne različice Chromiuma (odprtokodna izdaja brskalnika, ki je osnova za Chrome) za Windows in Chrome OS prinašajo možnost vklopa Google Now. Funkcijo je mogoče vklopiti z vstopom na stran chrome://flags, kjer je že dolgo moč najti različne bolj ali manj eksperimentalne funkcije, ki jih podpira Googlov brskalnik. Žal je poleg vklopa funkcionalnosti še ena težava, saj je treba podati delujoč strežnik za storitev Google Now, katerega naslov pa zaenkrat še ni znan javnosti. Storitev tako še ne deluje, a bi se to znalo spremeniti že v kratkem. Pri The Verge so o selitvi z Androida na osebne računalnike špekulirali že v decembru, ko je Google prenovil opozorilni center Chrome OS-a - ta je postal na moč podoben karticam iz Google Now. Na prvi pogled nabor zmogljivosti Google Now morda ni najbolj primerne za bolj namizno napravo, kot je računalnik, a bi lahko s širitvijo na namizje dobili tudi nekaj tej rabi bolj specifičnih zmožnosti.

4 komentarji

Blisk ::

Zadeva je sicer dobra, vendar se človek kar ne more znebiti slabega priokusa špijunskega googla, ki je presegel celo microsoft.
S to aplikacijo bodo dejansko vedeli o tebi čisto vse!

smash ::

po novem človeku niti ni treba uporabljati kakšno storitev, da o tebi ve dosti (primer facebook)

je pa tko da take zadeve bolj motijo oz bodo motile generacije, ki so živele v času, ko teh stvari še ni bilo....nove generacije bodo pa te stvari sprejemale brez težav

antonija ::

je pa tko da take zadeve bolj motijo oz bodo motile generacije, ki so živele v času, ko teh stvari še ni bilo....nove generacije bodo pa te stvari sprejemale brez težav
Caki da pride mimo kaksna globalna neumnost kjer bojo po teh podatkih odredili "izbrazevanja" v kaksnih taboriscih pa bojo tud "nove generacije" precej hitro zcele imeti pomisleke. Pri vecini je tako (sploh pri mladini), da tokler te nekaj ornk ne useka tam kjer boli, se ne sekiras prevec. Bo pac najprej hudo bolelo, jebiga.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

jype ::

Blisk> S to aplikacijo bodo dejansko vedeli o tebi čisto vse!

They already do.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siri prihaja na Mac OS X (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5615212 (12951) poweroff
»

Prispel je BlackBerry Passport

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
347431 (5032) GGGGG
»

Za otvoritev konference Build obilica novosti

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3013331 (11071) boolsheat
»

Android 4.4 prinaša manjše, a pomembne novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9833977 (26644) bkupljen
»

Google Now je na voljo za iOS

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
117389 (6584) BosKo

Več podobnih tem