» »

Siri prihaja na Mac OS X

1
2
»

poweroff ::

          je izjavil:

poweroff je izjavil:

Ubuntu je pa top. Zlasti uporabniška izkušnja.


Sedaj vidim v katerm grmu tiči zajec, oz. bolje rečeno, v katerem grmu tiči trol.

Sploh ne gre za to. Jaz moji stranki, ki uporablja Maca ne vsiljujem ničesar. Je pa dejstvo, da mi pošiljajo razne dokumente, da jim jih odpiram in pretvarjam, da jim printam, itd. Oni z Maci ne morejo, jaz pa z Linuxom lahko. To mi pa ni normalno.
sudo poweroff

leiito ::

Egidij88 je izjavil:

Zakaj nimaš arhiva še lokalno?


Kolikor jaz to razumem se na telefon ne da, vsaj PSTjev ne, MBOXe in OLMje mogoče, ampak je arhiv tudi prevelik.

Na MBP bi pa lahko, ampak arhiv spet poje veliko diska, bolj rabim prostor na disku kot dostop do arhiva od doma. Kar bi si jaz želel, je to, da bi od kjerkoli lahko šel v katerikoli mail iz kateregakoli časa, s telefona ali MPBja, ampak naš računalničar pravi, da bi se to sicer dalo, ampak da je drago, da je ves ta arhiv zdej tam nekje backupan in stisnen.

poweroff ::

Zakaj pa se ne postavi VPN reko katerega bi bil arhiv potem dostopen?
sudo poweroff

leiito ::

Ne vem, bom pa vprašal ITjevca. Predpostavljam, da hw in sw preveč stane. Nek VPN sicer itak že mamo v pisarni, vem po tem, ker mi piše VPN tam zgoraj desno, še tko lepo v treh barvah.

poweroff ::

OK, če pustimo ob strani OpenVPN, ki teče na navadnem računalniku ali pa nakup enega Mikrotika (professional model za 360 EUR, "home" variante za 40 EUR), ki zmore IPSec, OpenVPN, PPTP, a i šire... imaš na voljo tudi Mac server, ki zmore streči VPN povezave. Pa še relativno enostavno ga je naklikat.
sudo poweroff

Meizu ::

poweroff je izjavil:

Sem, preko webmaila deluje brez problema. Tudi če zadevo skopiram preko SFTP na ciljni sistem deluje.

Jaz sicer moram reči, da mi Windowsi z vsako novo verzijo povzročajo večje težave pri uporabi. Ubuntu je pa top. Zlasti uporabniška izkušnja. Saj Mac je pa prvi pogled čisto OK, ampak ko pa od računalnika hočeš kaj več, se pa z Linuxom ne more primerjati. Edina resna prednost Maca je ta, da ima določene aplikacije res zelo kvalitetno narejene. Recimo Pages je super zadeva (če odmislimo dejstvo, da obstaja 20 verzij Pagesa in vsi formati niso kompatibilni med sabo), dela out of the box, ampak tukaj so potem težave združljivostjo. Jebiga, živimo pač v prevladi Windowsov in če ne znaš sodelovati z Winsi je to slabost.

Kakorkoli - tako butastih napak, kot sem jih našel na Macu v ostalih sistemih ni.

Recimo zadnjič v Mail app ni piskal zvok za dohodna sporočila. Rešitev? Iz Apple forumov (!) - v nastavitvah onemogočiš dohodni zvok, ugasneš Mail in ga spet omogočiš. Potem dela.

Mislim, WTF... in tega je še precej.


Se strinjam, kar se hitrosti in ostalih zadev tice je Linux way ahead. Sploh nesteti distroji, moznost modifikacije je res fantasticna. Sistem si prakticno lahko prilagodis cisto po svojih idejah.

Problem nastane le, ko Linux zaradi svojega znatno majhnega trznega deleza ne podpira stevilnih "kriticnih" aplikacij, ki jih nekateri potrebujemo za delo (tu predvsem ciljam na multimedijske programe, specificno imam izkusnje s programi za glasbeno obdelavo - studijski software, podpora za audio interface itd.). Kar je bil razlog, da sem takrat iz Linuxa presedlal na Macbooka.

Skratka, Linux osebno pogresam in ne. Pogresam njegovo preprostost, hitrost, open source princip, ter modificiranje, kot ze omenjeno (kar mac os definitivno ne ponuja), po drugi strani pa imam sedaj na mac osu vso podporo, ki jo rabim za studijsko glasbeno delo, stabilnost (vsaj v programih, ki jih uporabljam, pa ceprav se mi sam sistem do sedaj se nikoli ni sesul - priznam, da je to mogoce mozna izjema kot pravilo), ter povezljivost aplikacij z vsemi ostalimi socialnimi omrezji za enostavno deljenje studijskih produktov. Pa se nimam opravka z okni, kar je (vsaj meni) definitivno plus. Definitivno velja rek, da je za live glasbeno produkcijo mac veliko bolj zanesljiv kot pa windows counterpart.

Meni osebno je macbook precej olajsal delo, sigurno pa to ne velja za vse. Pri macbooku, kot pri vseh ostalih moras pac razmislit, ali ga res rabis ali ne. Za sminko ga lahko kupi pa vsak, ce mu je to prioriteta.

Se vedno si pa zelim, da bi bil Linux delezen vecje podpore, ker bi ga definitivno uporabljal se danes, ce bi le bili podprti vsi programi, ki jih uporabljam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

poweroff ::

Ja, to se strinjam. Sicer ajde, montaža videa je bila včasih izključno v domeni Macov, zdaj pa se počasi tudi Windows software prebija. Po drugi strani jaz uporabljam določen software, ki je na voljo skoraj izključno za Linux/Windowse... na Maca se ga sicer da dati, ampak so na voljo PKG-ji z zastarelimi verzijami, zadeva deluje nestabilno...

Za običajno pisarniško delo je sicer vseeno kaj uporabljaš. Ampak glede na moje izkušnje s temi čudnimi težavami na Macih bi Maca težko priporočil za običajno delo. Po drugi strani pa zdajle povsem mirno spim glede crypto virusov. Mac is resistant. 8-)
sudo poweroff
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čez dober teden prihaja macOS Sierra

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4214649 (11567) matijadmin
»

Applove novosti na WWDC: macOS Sierra, iOS 10, watchOS 3

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
2911954 (9491) hojnikb
»

Applove novosti: iOS 9, OS X El Capitan, Apple Music, watchOS 2, Apple Pay (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
9037999 (33506) m0LN4r
»

Novi iPadi, iMaci, OS X Yosemite bržčas v četrtek

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
86619 (5626) Nummy
»

Applova predstavitev - povzetki prodajnih statistik (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7922079 (19347) pleomax

Več podobnih tem