» »

BlackBerry 10 prihaja 30. januarja

BlackBerry 10 prihaja 30. januarja

Mashable - RIM je napovedal, da bo naslednja verzija njihovega operacijskega sistema za pametne telefone BlackBerry 10 izšla 30. januarja prihodnje leto. Sprva so načrtovali izid še za čas letošnje božične nakupovalne sezone, a so ga morali zaradi težav v razvoju preložiti. BlackBerry 10 pa ni le še ena izmed novih verzij, ampak izjemno pomembna različica, na katero obubožani RIM stavi prihodnost podjetja.

Če namreč BlackBerry 10 ne bo prepričal uporabnikov, bo imel RIM zelo velik problem. Še letos podjetje pesti velika izguba, ki je posledica slabše prodaje izdelkov, saj mu tržni delež odžirata Samsung in Apple. Trenutno imajo blackberryji 4- do 5-odstotni tržni delež, kar je dvakrat manj kot lani. RIM nad vodo držijo le še pogodbe s poslovnimi uporabniki, kjer je znamka BlackBerry še vedno cenjena.

BlackBerry 10 bo izšel hkrati v več državah po svetu, da bi si kar najhitreje utrl pot med kupce. Prav tako naj bi RIM hkrati z izidom nove verzije predstavil dva telefona. Eden bo verjetno skrivnostni London, ki naj bi imel dvojedrni procesor z 1,5 GHz, 1 GB pomnilnika, kapaciteto 16 GB in kamero z osem milijoni točk. Nekaj novosti, ki jih bo prinesel BlackBerry 10, sicer že poznamo. Glavna bo Hub, v katerem bodo zbrani vsa sporočila, obvestila, koledar in dogodki ter ki bo dostopen z eno potezo. RIM tudi še vedno cilja na poslovne uporabnike, tako da so prvič že pred izdajo pridobili certifikat FIPS 140-2, ki bo omogočil uporabo ameriškim vladnim službam.

13 komentarjev

NubCake ::

Torej izdali bodo nove telefone, ki bodo slabši od konkurenčnih (ki so zunaj že sedaj) in upajo, da jim bo uspelo? :) Mogli se bi preimenovat v Optimisti...

Invictus ::

Med poslovnimi uporabniki so še vedno najbolj zaželjeni. Poleg tega podpirajo enkripcijo FIPS 140-2, ki je dostikrat v Kanadi in ZDA zahtevana za vladne organizacije in podjetja ki sodelujejo znjimi.

Škoda samo da se trudijo s hardwarom. Bi bilo za njih bolj profitno, če bi napisali en res varen email klient za iPhone, Windows Phone in Android.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SleepyFE ::

1.5GHz dvojedernik in 1GB rama je več kot dovolj, pa še baterija bo zdržala. Če bo gor dobr sistem, ki bo meu možnost namestit Dalvik je to perfect phone. Na žalost so se že lani odločil da androida (Dalvik) gor ne bo.

ABX ::

Za poslovne namene, kjer je varnost in hitrost tipkanja mailov prioriteta, BB nima konkurence.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

nekikr ::

Za varnost je v zadanjem času že nekajkrat pisalo, kako slasba je (po naročilu države), hitrost tipkanja mailov je pa nekako ista, kot na drugih telefonih s tipkovnico oz. brez. Nismo več leta 2007.

ABX ::

Varnost po naročilu države je vsem jasna. Ji moraš zaupat, če ji ne, potem imej vse v tvoji roki, zunaj so vsa potrebna orodja da si to urediš. In seveda vse open-source, ker drugače kako boš preveril?

Ampak out-of-the-box je Apple in Android patetična rešitev za resno firmo, res PATETIČNA. Samo kekec ki ne razume nič o varnosti bi jih lahko koristil (to so ponavadi šefi, vključeno z IT). Da, marsikaj se da uredit, in če imaš znanje in čas za to je verjetno Android edina rešitev.

O touch screen tipkovnici ne bom niti debatiral, ker res nima smisla, pač imaš svoje mnenje in noben argument te ne bo prepričal drugače.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

darko56 ::

ko tko poudarjaš PATETIČNA, te moram pa res vprašati, a patetična ali pomilovalna?

todman74 ::

ABX je izjavil:

Za poslovne namene, kjer je varnost in hitrost tipkanja mailov prioriteta, BB nima konkurence.


Moj kolega trdi isto....si je njegova partnerica, solastnica podjetja za spremembo omislila iPhone, pa ni štimalo, ga je po enem mesecu vrnila (njegove besede) in šla nazaj na BB. Menda zato, ker se preveč časa izgubi.

Looooooka ::

Za poslovne namene, kjer je varnost in hitrost tipkanja mailov prioriteta, BB nima konkurence.

varnost mailov?
a ste vi z Marsa?
blackberry dostop do streznik ponuja vsaki vladi, ki to zahteva. Amerika, Indija(verjetno tud Kitajska).
In za varen MAIL ne rabis blackberryja ampak telefon z mail clientom, ki podpira varno povezavo.
To mas pa na vseh novejsih telefonih.
Pri blackberryju je bolj "varno" samo ce zaupas blackberryjevim streznikom in dejstvu, da so na voljo vsaki vladi, ki to zahteva...drugace pac ni.

Za hitrost pisanja mailov je pa pomojem precej subjektivno.
Jst na WP7 dodam mail streznik in pisem mail.
Prehiti me pa pac vsaka 15 letna smrklja...pa ne zaradi telefona ampak zato, ker to pac za razliko od mene, pocne 500x na dan.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Looooooka ::

Pa ne pozabimo, da brez placevanja za blackberry storitev nobena aplikacija ne deluje...razen ce si povezan preko WiFi-ja.
Kar je spet nateg, ko ugotovis, da je vse povezano s tvojim blackberry id-jem.
Torej, ko nekdo z dostopom pogleda na tiste streznike gre vasa varnost cez okno. Se posebej ce ste zalaufali prilozene facebook,twitter,msn aplikacije :)

ABX ::

Point je v varnosti out-of-the-box. BB ne razbiješ, zato vlade so stopile direktno do firme. Za ostale telefone ni potrebe.

Če pa vladi ne zaupaš pa moraš razvit svoje rešitve, to je jasno. Razen tebi seveda, ali pa samo trollaš.

In na BB kot admin lahko zakleneš nalaganje aplikacij centralno.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

ABX ::

Ampak BB ga popolnoma bluzi, namesto da bi se osredotočil tam kjer ima še prednost (velike firme), se igra zgubljeno bitko z Android.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Mandi ::

Tole bo ta drag model. Cenejši pride še mesec ali dva kasneje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BlackBerry potrdil androidni telefon še letos

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
117308 (5370) Stari maček
»

BlackBerryjeva klasika se vrača

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
268133 (4564) knesz
»

BlackBerry 10 izšel, nova telefona, RIM ni več RIM (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
5518657 (14166) bluefish
»

RIM z izgubo in brez fokusa

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
3317200 (15400) Pier
»

BBX bo BlackBerry 10

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
136034 (4634) Key Quest

Več podobnih tem