» »

BlackBerryjevega varnega telefona 5G ne bo

BlackBerryjevega varnega telefona 5G ne bo

Slo-Tech - OnwardMobility je potrdil, kar smo pričakovali že nekaj časa. Novega telefona BlackBerry 5G z okrepljeno varnostjo in fizičnimi tipkami ne bo. Težava ni v telefonu, temveč bo OnwardMobility umrl. Teksaško podjetje, ki je želelo obuditi znamenito znamko BlackBerry, je še januarja zatrjevalo, da so v dobri kondiciji in da telefon bo.

Pred OnwardMobilityjem je bil lastnik licence BlackBerry kitajski proizvajalec TCL, ki je nazadnje leta 2018 izdal telefon BlackBerry KeyTwo. A TCL se je kasneje posvetil svoji liniji telefonov, licenco za blackberryje pa je odprodal. Kupil jo je OnwardMobility, ki pa iz nje ni uspel narediti novega telefona.

Zgodba predstavlja žalostno nadaljevanje decembrske najave, da bodo januarja v BlackBerryju prenehali podpirati starejše telefone, kar se je tudi zgodilo. S 4. januarjem se je končala podpora za BlackBerry 7.1 OS, programsko opremo BlackBerry 10 in BlackBerry PlayBook OS 2.1, ukinili so tudi BlackBerry Services. Ker je BlackBerry ugasnil tudi strežnike, na katere so se povezovali omenjeni telefoni, kar je pošteno oklestilo njihovo uporabnost.

OnwardMobility ni pojasnil, zakaj bodo prenehali poslovati in kaj se je zgodilo z razvojem telefona. In tako BlackBerry umrl še enkrat več.

2 komentarja

petrus ::

Res škoda, Blackberry je bil zadnji dober smartphone, ThinkPad med telefoni!
stati inu obstati

ZigaZiga ::

Pa mogoče vseeno obstaja kak (pametni) mobilni telefon s qwerty tipkovnico, ki ni že nekaj let star / z nekaj let starimi komponentami?

Sem imel "neumni" telefon s qwerty tipkovnico in še vedno sanjam, da bom imel pametni telefon s qwerty tipkovnico. Vem, da se velika večina uporabnikov bolje znajde na zaslonih na dotik, pa saj se tudi jaz kar dobro znajdem pri večini stvari, a mi vseeno manjka tisti fizični odziv pri pisanju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Blackberryji se poslavljajo

Oddelek: Novice / Ostale najave
74871 (2992) Invictus
»

BlackBerryjeva klasika se vrača

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
268133 (4564) knesz
»

Boeingu samouničljivi telefon pomagal razviti BlackBerry

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
116351 (3940) Jst
»

Prispel je BlackBerry Passport

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
347474 (5075) GGGGG
»

BlackBerry 10 prihaja 30. januarja

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
135785 (4589) Mandi

Več podobnih tem