» »

Google o Ubuntu

Google o Ubuntu

Googlov Thomas Bushnell.

vir: Ubuntu Vibes
Ubuntu Vibes - Letošni Ubuntu developer summit se je zaključil ta petek, ko smo tudi imeli priložnost slišati, kaj o tem GNU/Linux operacijskem sistemu menijo pri Googlu.

Razvijalec Thomas Bushnell, sicer nekdanji vodja projekta za alternativno jedro GNU Hurd, ter package maintainer za Debian, je povedal, da je Ubuntu v Mountain Viewu odlično sprejet. Sicer uporabljajo svojo različico, imenovano Goobuntu, ki je pripravijo iz vsake različice z dolgoročno podporo (po novem 5 let, nov LTS pa pride na vsaki dve leti). Med uporabniki so predvsem razvijalci, pa ne samo oni, tudi številni vodje projektov, prevajalci in drugi kadri brez širšega poznavanja *NIX okolij. Predvsem jih navdušuje, da sistem v privzeti obliki deluje na kar najširšem mnoštvu strojne opreme.

Nad 12.04ko, Precise Pangolinom, so še posebej navdušeni. Njihovi zaposleni sicer večinoma ne uporabljajo Unity-ja ali Gnome Shella, ampak KDE ali minimalistični upravitelj namizja xmonad. Vmesnika samega sicer ne prilagajajo (kot do počnejo denimo pri Mintu).

Priprava vsake različice traja nekje 3 do 4 mesece, v katerih vstavijo lasten sistem za avtorizacijo in vodenje projektov, obenem pa odstranijo občutljive paketke tipa Ubuntu One (Ubuntov iCloud), ki so znani po pošiljanju kritičnih uporabniških podatkov, sistemskih nastavitev ali poročil o sesutju navzven. Pravijo, da jim dvoletni cikel izdaj LTS različic povsem ustreza, ker jim da dovolj časa za vse prilagoditve in potrebno testiranje.

3 komentarji

Kenpachi ::

Uh oh... A zanalašč zbirajo taka imena al kako... Se bojo po slotechu GNU Turdi pridruževali v flameware :D
Zaraki Kenpachi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kenpachi ()

KoKi ::

... obenem pa odstranijo občutljive paketke tipa Ubuntu One (Ubuntov iCloud), ki so znani po pošiljanju kritičnih uporabniških podatkov ...

Ironično.
# hackable

Jst ::

Zanimivo pri Googlu mi je tudi to, da je GoogleFS mnogo počasnejši, proti recimo IBMov General Parallel FS, pa vseeno dnevno servira(jo) neznanske količine podatkov.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stallman in Bacon se dajeta okoli Ubuntove iskalne leče

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4517167 (15050) 34054
»

Izšel Wayland 1.0

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
226320 (4812) Randomness
»

Google ukinja podporo za Internet Explorer 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7422599 (19737) Icematxyz
»

München na pol poti s prehodom na Linux

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
96493 (5376) poweroff
»

Izšel je Debian 5.0

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
235466 (3446) R-G

Več podobnih tem