» »

Google Summer of Code 2012 in slovenski projekti

Google Summer of Code 2012 in slovenski projekti

Slo-Tech - Študenti, ki za letošnje poletno delo še ne veste, kje bi počitniško delo opravljali, se lahko tudi letos odločite za sodelovanje pri Googleovem projektu Summer of Code 2012. Z uspešnim prispevanjem k projektu vas Google poplača s 5000 dolarji, delodajalci pa poleg življenjepisa kot referenco zelo radi pogledajo tudi vaš Github profil ali - prispevke k odprtokodnim projektom, kakršni so na voljo v okviru Google Summer of Code.

Med projekti je letos kar nekaj takih, pri katerih lahko z mentorji sodelujete v slovenščini:
  • Orange, orodje za podatkovno analitiko, kjer lahko delate na podatkovnem rudarjenju, strojnem učenju in vizualizaciji podatkov,
  • wlan slovenija, odprto brezžično omrežje Slovenije, kjer lahko med drugim izbirate na delu od omrežnega nivoja do programiranja spletnega vmesnika in vizualizacije omrežja z JavaScriptom v brskalniku,
  • libcloud, knjižnica v Pythonu, namenjena abstrakciji različnih ponudnikov storitev v oblaku, kjer so kot možni projekti ponujeni podpora novim storitvam ali npr. vmesnik prek ukazne vrstice.

Zgoraj so omenjeni zgolj predlogi - lahko podate tudi svojega, ki pa ga je potrebno oddati do 6. aprila. Priporočeno je, da se potencialni študent prijavi čimprej z okvirno prijavo, da ne zamudi prijavnega roka, vsaj do 6. aprila pa je prijavo možno še popraviti oz. izboljšati.

Potrebno znanje je precej odvisno od podanega predloga, ni pa potrebno, da so predlogi obsežni ali zelo zahtevni, predvsem gre za to, da so za vas izvedljivi.

Avtor novice sodelujem pri projektih Orange in wlan slovenija. V kolikor smo še kak projekt, pri katerem lahko sodelujete tudi v slovenščini, pozabili omeniti, nas opomnite v komentarjih.

7 komentarjev

iElectric ::

Če ima kdo vprašanja glede GSOC, just shoot!

Marat ::

A je kak Android projekt v SLO?

mmitar ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mmitar ()

iElectric ::

@Marat, zakaj bi delal izključno za slovenijo?

Zgodovina sprememb…

mmitar ::

Se strinjam, projektov je veliko in ravno car odprte kode je ta globalnost. Da lahko iz celega sveta s pomocjo sodobnih tehnologij sodelujemo skupaj in gradimo krasne projekte, produkte, storitve.

Ampak po drugi strani pa so moje izkusnje kot mentor na Google Summer of Code taksne, da je veliko lazje, ce se lahko srecas z mentorjem v zivo. Se posebej, ce prej nisi imel izkusenj z delom na odprto kodnih projektih ali celo skupinskih projektih, kjer sodelujes z drugimi. Vcasih se lahko veliko hitreje kaj razlozi v zivo, pokaze, kako se kaj naredi in podobno. In ker je ena izmed idej GSoC ravno omogocanje stika studentov z odprt kodnimi projekti tudi tistim, ki mogoce sicer te moznosti/priloznosti ne bi imeli, ni tudi tako slaba ideja, da se poskusa najti kaksen projekt, kjer se lahko dobis z mentorjem v zivo.

Marat ::

Ma nisem imel v msilih da bi delali samo za Slovenijo, bolj sem imel v mislih da so v ekipi ljudje iz Slovenije... je pa res da ne poznam čisto dobro kako delujejo ti projekti na GSoC - a ima vsak projekt svojega vodjo? In pa kako komunicirajo člani skupine med seboj? Ker po mojih izkušnjah je fajn če se lahko tudi v živo dobiš in predebatiraš zadevo.

mmitar ::

Projekt na GSoC so razlicni, tako kot so razlicni open source projekti nasploh. Eni so bolj strukturirani, drugi manj, eni bolj hierarhicni, drugi manj. :-)

Viu, 17 prijav iz Slovenije na koncu!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mmitar ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Summer of Code 2014 in slovenski projekti

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
145981 (3554) AndrejO
»

Google Summer of Code 2012 in slovenski projekti

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
73911 (3086) mmitar
»

Letos dva slovenska projekta na Google Summer of Code

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
116200 (5045) hruske
»

Tudi letos Googlov Summer of Code

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
184210 (3014) Jst
»

Summer of Code 2006

Oddelek: Programiranje
81814 (1591) noraguta

Več podobnih tem