» »

Tudi letos Googlov Summer of Code

Tudi letos Googlov Summer of Code

Google - Ker je projekt lansko leto uspel, bo Google tudi letos pripravil program Summer of Code, ki je namenjen štipendiranju razvijalcev odprtokodnih programov. Sodeluje lahko vsakdo, ki je star najmanj 18 let, ima status študenta (pri Googlu so dokaj prožni glede definicije le-tega in se prav nič ne otepajo podiplomcev), ima delovno dovoljenje v državi prebivanja, ni državljan kakšne izmed (po ameriških zakonih) "malopridnih držav" (trenutno so to Iran, Severna Koreja, Sudan in Kuba) ter nima sorodstvenih ali poslovnih vezi z zaposlenimi pri Googlu, znanje angleščine pa je verjetno samoumevno.

Trenutno še zbirajo prijave mentorskih organizacij, katerih seznam najdete tukaj. Ker pa se nezadržno bliža 1. maj, ko bodo pričeli zbirati prijave kandidatov, se naj zainteresirani čimprej usmerijo k pogosto zastavljenim vprašanjem.

Izbranci, ki bodo do sredine avgusta uspešno dokončali svojo nalogo, bodo lahko bogatejši za 4500 zelencev (minus za prispevke vedno nenasitni davkariji), najbrž pa ni treba preveč razpredati, kakšno težo ima lahko tovrsten vnos v življenjepisu pri nadaljnji karieri.

18 komentarjev

matejv ::

se kdo misli prijaviti? oz se je že lani?

Evil mind ::

Mogoče se bi lahko ti prijavu.:D

Looooooka ::

mal sm predloge za naloge gledu...teli k sodelujejo ocitno hocjo svojo pomankljivo kodo popravt s tujim delom za 4500 dolarjev.
Sm mislu da bojo saj pustil da nardis svoj projekt za kerga misls da ga bo bla velka vecino uporabnikov vesela pa ce ti rata nardit neki kar bo sprejemljiv mas sanso za zmago.
mislm koga pa briga ce hoce gnome neke buge popravlat...pfej

mspiller ::

> teli k sodelujejo ocitno hocjo svojo pomankljivo kodo popravt s tujim delom za 4500 dolarjev.
Ja in? A si 5 letni mulc, da misls da bos celo zivljenje delal samo to kar hoces. 4500 dolarjev za poletno delo je kar lep zasluzek. In to dobi vsak, ki uspesno konca projekt. Poleg tega lahko predlagas tudi svoj projekt, ki nima veza z predlaganimi. Pravzaprav sem sel malo cez projekte in skoraj ni predloga, ki bi bil namenjen izkljucno fixanju bugov. Vse je bolj v stilu dodajanja nove funkcionalnosti.

Kar ce primerjam z MSjev Milijon za vzpon. Tam dobi placilo/nagrado samo prvi.
http://www.microsoft.com/slovenija/pove...

Da ne omenim iz FAQ:

Imetnik materialnih avtorskih pravic in izvorne kode na nagrajenem delu, ki je predano z namenom sodelovanja na razpisu, postane na dan izbora nagrajencev, poleg kandidata – avtorja, tudi Microsoft. Microsoft in kandidat za nesporno ugotavljata, da gre v konkretnem primeru za naročilo avtorskega dela – računalniškega programa, zaradi česar se vse materialne in druge avtorske pravice - razen moralnih avtorskih pravic - prenesejo na Microsoft, za celotno dobo trajanja varstva avtorskih pravic in tako za področje Republike Slovenije kot za vse države v tujini, vendar tak prenos avtorskih pravic ni izključen.

Kandidat, ki bo prejel štipendijo, se zavezuje, da bo najkasneje v roku 14 dni po pozivu Microsofta - če bo Microsoft to zahteval - podpisal še dodatni dogovor o prenosu avtorskih pravic, ki bo lahko natančneje specificiral prenose pravic v obsegu, ki ga določa ta razpisna dokumentacija.


no tole je sele bullshit :) nekako ne hvala, bi rajsi kaj naredil na SOC ... :)

antonija ::

Tele M$jeve klavzule so nekako standard ob najemnaju visoko izobrazenega kadra dandanes... Vse kar naredis je njihovo in zdraven moras se podpisat da te to uradno cisto nic ne moti, oz. si presrecen zaradi tega. Isto je v farmaciji, kemiji,....
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

mspiller ::

> Isto je v farmaciji, kemiji,....
Ni cisto res. Vsaj jaz ne vidim tako. Tekmovanje, kjer delas par mescov in na koncu dobi denar samo en, ki mu pokrije malo vec kakor stroske razvoja (1 mio ni ne vem kak denar (1 programer za par mesecev za 1 projekt krepko preseze 1 mio sit za firmo)). Da ne omenim koliko je lahko vredna ze samo ideja. In poleg vsega nisi vec edini lastnik tistega kar si naredil.

Ce bi bilo v farmaciji isto, bi firma narocila razvoj zdravil, kjer bi na koncu vzela najboljsega, placala razvoj za tega najboljsega in vzela pravice nad tem zdravilom. Ves koliko bi jim to pocenilo razvoj :) Ce bi jim ostali v razvoju delali zastonj.

Ravno sem opazil tekmovanje iz roboLige. Si predstavljas, da bi organizator dobil pravice nad najboljsim algoritmom, ki si ga izmislijo vsi tekmovalci. Meni bi se to zdelo kraja IPja.

SOC je bolj podoben poletnemu studentskemu delu, kjer ti za nekoga delas in ce koncas tudi dobis denar. In to vsi. Ne samo najboljsi.

antonija ::

Mislil sem predvsem na klavzulo o avtorskih pravicah (in drugih pravno dolocenih pravicah). Recimo ko gres delat Novartis (Basel) moras podpisat da je vse kar naredis njihovo. Nimas nobenih "bonitet" od razvitega zdravila ki firmi prinese milijarde $, samo kaksno nagrado vredno nekaj tisoc frankov, to je vse.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

jlpktnst ::

Ja, folk je pa tolk nor da podpiše in dela. Ni dovolj dela potem pa pridemo do takih.

hruske ::

Jst se bom pa prjavu.
Rad imam tole državico. <3

CWIZO ::

Vem da je tezko na tole odgovorit. Vendar kolk bi mogu nekdo si na dan al pa na teden cajta vzet, da bi recimo lahko kle sodeloval?
Pa recmo da zna ta nekdo kar dobro programerat?

Pa se zanima me ker vidim da umes tut kes dobis. Kaj pa ce ne izpolnis naloge do konca, moras kes vrnit?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Azrael ::

@CWIZO:

Mogoče ti bodo na tvoja vprašanja pomagali odgovoriti komentarji na novico Napišite odprtokoden program in zaslužite 4500 $.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

CWIZO ::

Tnx bom pogledal.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Jst ::

Če si "dober" programer, potem ti tudi ni težko "na uč" oceniti, koliko časa ti vzame zadeva.

64202 ::

> Če si "dober" programer, potem ti tudi ni težko "na uč" oceniti, koliko časa ti vzame zadeva.

Ponavadi dvakrat premalo kot je res :D
I am NaN, I am a free man!

hruske ::

Hehe, se strinjam :)
Rad imam tole državico. <3

BigWhale ::

> Ponavadi dvakrat premalo kot je res

To samo ce si RES dober ;>

OwcA ::

Ker se začetek prijav bliža, še tema na forumu: Summer of Code 2006.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Jst ::

>>> Če si "dober" programer, potem ti tudi ni težko "na uč" oceniti, koliko časa ti vzame zadeva.

>> Ponavadi dvakrat premalo kot je res

> To samo ce si RES dober ;>



Evo, vi ste dobri programerji. Predviden čas za projekt 2 meseca. Torej bo projekt, če si res dober programer, kočnan čez 4 mesece. :) Zato pravim, da če poznaš sebe in svoje sposobnosti, ni težžko "na uč" oceniti čas projekta.


ps: sorry za tako pozen reply. Eden izmed razlogov, da me ni bilo nikjer najti, je tudi v tem, da sem bil brez interneta.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Java] Povezave

Oddelek: Programiranje
2439711 (1906) RonakKumar
»

Googlovo poletje odprte kode 2008 je pred vrati

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
53765 (3394) letecko
»

Napišite odprtokoden program in zaslužite 4500 $ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
679359 (6598) Myth
»

Tudi Google se odpira

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
73817 (3246) h93w47t

Več podobnih tem