» »

Google Labs ukinjen

Google Labs ukinjen

Google - Google je včeraj sporočil, da bodo ukinili storitev Google Labs. Šlo je za eno najbolj priljubljenih Googlovih domislic, v kateri so predstavili vrsto izdelkov in storitev v beta ali celo alfa fazi, preden so bili pripravljeni za uradno splavitev. Da bi bolje usmerili svoj razvoj v manj različnih smeri in predvsem na že izdane izdelke, bodo Google Labs postali zgodovina, s tem pa tudi večina tamkajšnjih nedokončanih projektov, je zapisal Bill Coughran, Googlov podpredsednik za raziskave in sistemsko infrastrukturo.

Večina jih bo ukinjena, ne pa vsi. Nekaj izmed uporabnih članov Google Labs bomo našli na Android Marketu, o čemer nas bo Google obvestil na straneh Google Labs. To vseeno ne pomeni zastoj razvoja, zagotavlja Google, saj bodo še naprej s polno paro razvijali in dopolnjevali izdelke, kot je Google+, le da jih ne bodo več masovno predstavljali javnosti pred dokončnim izidom.

Zlobni jeziki pravijo, da gre za posledico prevzema vodenja podjetja Larryja Pagea, ki je aprila postal nov Googlov izvršni direktor. Pageova naloga je bila prečesati Googlove projekte in ukiniti nepotrebne ali podvojene, da bi privarčeval denar in optimiziral razvoj. Hkrati je to korak v diametralno nasprotno stran od doslej uveljavljenega ždenja izdelkov v fazi beta. Gmail je potreboval kar dve leti, da je zlezel iz nje in je že pred uradno izdajo imel več milijonov uporabnikov - podobno je tudi z mnogo ostalimi izdelki.

4 komentarji

mjk ::

ah ... tale optimizacija se bo izkazala še za hudo neoptimizacijo ... google si lahko privošči da dela na podvojenih gigantskih projektih in izluči najboljše iz njih ... to da se bo stvar razvijala samo enkrat je veliko manj manevra za presenečenje ... še MS razvija projekte samo zato, da jih lahko zavrže in vzame ven 1 idejo in niti ne implementacijo ... ccc ... google me je s temi ukinitvami malo razoćaral.

next_byte ::

mogoče bo pa tole še potekalo le javnostni nebo vidno :D

cegu ::

Drek. To je bla najbolj koristna stvar na Gmailu. Polega mailov.

$%&/() ::

Škoda. Meni je velikokrat prav prišel Measure Scale v Google Maps (Android). Upam, da ga bodo še naprej razvijali.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google ukinja Buzz

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
168083 (6840) mpucel2
»

Google dela na pretvorniku iz Flash SWF v HTML5

Oddelek: Novice / Android
185557 (3868) techfreak :)
»

Mozilla Jetpack za enostavno izdelavo dodatkov

Oddelek: Novice / Brskalniki
93963 (3342) techfreak :)
»

Google SMS v beta fazi testiranja

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
175307 (4464) darkolord

Več podobnih tem