»

Vsi izdelki in storitve, ki jih je Google pokončal

Slo-Tech - Vsako podjetje se odreče razvoju izdelkov, ki ne prinašajo dobička oziroma za katere uporabniki ne marajo. Google pri tem ni izjema, a je vseeno nadvse poučno pogledati, koliko storitev je Google v dobrih 20 letih obstoja ukinil. Nekatere so odšle z veliko pompa, denimo družbeno omrežje Google+ ali skrajševalnik spletnih naslovov goo.gl, za druge pa marsikdo sploh še ni slišal, na primer ZygoteBody.

Na naslovu Killed By Google najdemo lično zbran seznam vseh storitev in izdelkov, ki jih je Google pokopal. Do danes so jih našteli že 147, med katerimi levji delež odpade na storitve (125). Najdemo pa tudi strojno opremo, kakršen je nesojeni modularni telefon iz projekta Ara ali Google Glass, ter aplikacije, na primer Google Allo. Nekateri ukinjene izdelke...

12 komentarjev

Google Labs ukinjen

Google - Google je včeraj sporočil, da bodo ukinili storitev Google Labs. Šlo je za eno najbolj priljubljenih Googlovih domislic, v kateri so predstavili vrsto izdelkov in storitev v beta ali celo alfa fazi, preden so bili pripravljeni za uradno splavitev. Da bi bolje usmerili svoj razvoj v manj različnih smeri in predvsem na že izdane izdelke, bodo Google Labs postali zgodovina, s tem pa tudi večina tamkajšnjih nedokončanih projektov, je zapisal Bill Coughran, Googlov podpredsednik za raziskave in sistemsko infrastrukturo.

Večina jih bo ukinjena, ne pa vsi. Nekaj izmed uporabnih članov Google Labs bomo našli na Android Marketu, o čemer nas bo Google obvestil na straneh Google Labs. To vseeno ne pomeni zastoj...

4 komentarji

Google dela na pretvorniku iz Flash SWF v HTML5

Google News - Adobe Flash v zadnjih letih doživlja konkretno karierno krizo. Negodovanje iz Cupertina je preraslo v splošno prepričanje, da gre za potratno, hroščavo in nevarno platformo, ki jo je moč hitro in enostavno zamenjati s tehnologijami HTML5 (javascript, css3, 3d pospešeni canvas/ webgl / video). Celo Windows 8 predvideva pisanje widgetov na ta način, namesto s hišno rešitvijo Silverlight oz. namenskim Adobe Air. Zdaj pa se je zganil še Google in napisal pretvornik v HTML5.

Pretvornik je delo Pietera Sensterja, mladega britanskega programerja, ki se je lani oktobra kot pripravnik pridružil Googlovi ekipi za mobilno oglaševanje. Po dobrem začetku mu je podjetje ponudilo redno zaposlitev in lastno projektno ekipo, zdaj pa so rezultat z imenom "Swiffy" objavili na Google...

18 komentarjev

Google dodal prevajanje v Gmail

Rezultat

TechCrunch - Google sicer že dlje časa ponuja prevode med 41 jeziki, med njimi tudi iz slovenščine in v njo, na svojih straneh, sedaj pa so funkcijo integrirali še v svoj klient za elektronsko pošto. V razdelku Google Labs, kjer najdemo kopico novih zmožnosti, ki so še v eksperimentalnem stadiju, tako da vsake toliko časa kakšna izgine ali se pojavi, si lahko vklopite možnost Message translation. Ko jo odkljukate, se vam ob prebiranju vsakega sporočila prikaže možnost prevoda. To je bilo sicer že prej dosegljivo z ročnim odpiranjem Googlove strani Translate in kopiranjem sporočila nanjo, sedaj pa je postopek poenostavljen. Prevodi so sicer daleč od popolnosti, a boljši od ničesar.

Sedaj se lahko nadejamo...

9 komentarjev

Gmail praznuje 5. rojstni dan

Slashdot - 1. aprila 2004 je Google širšim množicam ponudil (sprva interno) spletno aplikacijo, ki jo lahko zaradi približno 150 milijonov uporabnikov in zavidanja vredno (venomer razvijajočo se) paleto funkcionalnosti brez sprenevedanja označimo kot eno izmed najboljših zastonjskih spletnih storitev. Govorimo seveda o Gmailu.


Na ars technici so pred nekaj dnevi intervjuvali produktnega vodjo Gmaila Todda Jacksona, ki je v precej zanimivem pogovoru med...

29 komentarjev

Google SMS v beta fazi testiranja

SearchEngineWatch - Med vsemi Googlovimi storitvami je po novem dostopen tudi Google SMS, ki je bil do sedaj na voljo le za testiranje v Google Labs. Gre za storitev, ki omogoča iskanje s pomočjo mobilnega telefona ali podobne prenosne naprave (npr. v ZDA izjemno popularni Blackberry). Google nam pri takšnem iskanju rezultate dostavi v obliki SMS sporočil, testiranje pa je zaenkrat na voljo le v Združenih državah Amerike in na Otoku. Če vas zanima kaj več o splavitvi, ki se je zgodila le dan po Yahoojevi predstavitvi podobne storitve, preberite izvorno novico.

Pa pazite, da svoji ljubljeni ne boste pošiljali preveč intimnih sporočil, v nasprotnem primeru vam zna AdSense poslati kakšno Durexovo reklamo.

17 komentarjev