»

FIFA tudi z umetno inteligenco iskala avtorje žaljivih komentarjev na spletu

Slo-Tech - FIFA je objavila poročilo o dogajanju med minulim svetovnim prvenstvom v nogometu, ki ga je pripravila njena služba za zaščito na družbenih omrežjih SMPS (Social Media Protection Service). Med svetovnim prvenstvom so analizirali več kot 20 milijonov objav, med katerimi je bilo 20.000 zlonamernih. Največ se jih je usulo med četrtfinalno tekmo, na kateri je Harry Kane zastreljal enajstmetrovko proti Franciji.

SMPS je spremljala vse večje platforme, zlasti Twitter, Instagram, Facebook, TikTok in YouTube. Pri tem si je pomagala tako z umetno inteligenco kakor z ljudmi. Skupno so kot problematične označili 434.000 objav, med katerimi je bilo 20.000 potrjeno zlonamernih. Te so prihajale z 12.600 različnih računov. SMPS avtomatično spremlja objave in v primeru zaznanih kršitev te prijavi upravljavcem omrežij, ki jih odstranijo. Dodatna storitev pa je moderiranje, ki jo FIFA nudi zainteresiranim posameznikom ali ekipam. FIFA lahko v tem primeru z njihovih profilov avtomatično...

12 komentarjev

Google Shield za brezplačno zaščito pred DDoS

Google - Po slabih treh treh letih razvoja se je Google odločil, da je njihov projekt Shield dozorel, da ga iz beta verzije s povabilom prekvalificirajo v vsem dostopno storitev. Namenjen je zaščiti manjših strani z novicami, ki se zaradi svojega posla in poročanja srečujejo s koordiniranimi napadi DoS, ki jih lahko med trajanjem ohromijo ali povsem onemogočijo. Napadi DoS so danes poceni in razširjeni, zato je zaščita pred njimi pomembnejša kot kdajkoli.

Google Shield so začeli razvijati leta 2013, ko je C.J. Adams iz Googla razmišljal, kako bi lahko pripomogli k svobodi govora in njenemu branjenju na internetu. Ker so manjše strani z novicami še posebej ranljive, ker pogosto objavljajo avtokratskim režimom nevšečne informacije, zaradi svoje...

12 komentarjev

V Nemčiji obsodba zaradi izsiljevanja spletnih stavnic z napadi DoS

The Register - Plačevanje zavarovanja, ki so ga lokalni mafijci neprostovoljno pobirali od lokalov v zameno za zaščito pred težavami, je neki Nemec poizkusil uporabiti na internetu. Načrt mu je deloma uspel, saj je iztržil nekaj evrov, a so ga nato prijeli in sedaj tudi obsodili.

V dneh pred lanskim svetovnim prvenstvom v nogometu je za 65 dolarjev na dan najel storitve ruskega botneta, ki mu je omogočal izvajanje koordiniranih DoS-napadov. Nato je zagrozil šestim spletnim stavnicam, da bodo v dneh med svetovnim prvenstvom njihove strani zaradi DoS-napadov nedosegljive, če mu ne plačajo vsaka po 2500 evrov. Tri so mu skupaj plačale 5000 evrov, medtem ko so se preostale tri uprle, čeprav jim je ponudil popust in ceno znižal na piškavih...

2 komentarja

Chrome dobiva funkcijo proti Slashdotovem učinku

Slo-Tech - Google je v razvojno verzijo svojega brskalnika Chrome 12 vgradil možnost, s kateri želi preprečiti nehoteni napad DoS oziroma Slashdotov učinek. Če bo Chrome od strežnika dobil štiri zaporedne odgovore, da je neka stran nedosegljiva, uporabniku ne bo več takoj omogočil poslati novega zahtevka, ampak bo eksponentno povečeval interval čakanja. Sprva bo zamik trajal 0,7 sekunde, nato pa se bo povečeval do maksimalne meje 15 minut.

S tem seveda Google ne bo odpravil napadov DoS, saj se za ciljane zlonamerne napade uporabljajo posebna orodja. Bo pa Google poizkusil odpraviti...

8 komentarjev

Amazon odpovedal gostoljubje WikiLeaksu

ReadWriteWeb - Kakor je prebrati na Twitterju strani WikiLeaks, je Amazon.com odpovedal gostoljubnost stranem WikiLeaks. Videti je, da so to storili zaradi pritiska ZDA, saj je senator Lieberman jasno izrazil, da bi morali to storiti že prej in da pričakujejo podobno od ostalih ponudnikov gostovanja na spletu. Republikanci medtem zahtevajo sodni pregon Assangea.

WikiLeaks je v nedeljo utrpel hud koordiniran napad DoS in da bi se mu zoperstavili, so svoje strani prenesli na Amazon Elastic Cloud Computing (EC2). Podstran Cablegate, kjer so objavljene najnovejše depeše, je bila še v ponedeljek pri...

42 komentarjev

GeorgeWBush.com nedosegljiv

Google News - Kot poroča britansko podjetje za spremljanje prometa na internetu in kot lahko preskusite sami, je spletna stran ameriškega predsednika Georga W. Busha nedosegljiva. Ko jo želimo obiskati, nam neprijazno sporočilo pove, da nimamo pravic za dostop do vsebine strani.

Kot vse kaže gre le za zanimivo odločitev vzdrževalcev strani, saj je stran znotraj ZDA in Kanade dostopna. Omeniti pa velja, da je prejšnji teden stran doživela kar nekaj izpadov, ki bi lahko bili posledica napadov DoS.

7 komentarjev

FrontPage kleparji, pozor!

Vnunet - Velik in širok je razred onih, ki uporabljajo Microsoftovo orodje za hiter razvoj spletnih strani, FrontPage. Kakorkoli, v strežniškem pogonu, ki skrbi za delovanje 'obogatenih strani', pa se je z-našel Lukenj™, ki se nahaja v skripti za obdelavo obrazcev.

SmartHTML, kakor se skript imenuje, namreč trpi za travmo, ki bi Zlikovcu omogočila izvršitev ZleKode™ ter posledično DoS napad. Bolečine se nahajajo v verzijah 2000 in 2002 FrontPage Extensions, popravek pa je že na voljo. Klik!

3 komentarji

Tokratni Lukenj™ je last Adobe Software.

Slo-Tech - Elcomsoft, taisto podjetje, ki je pred časom izdelalo program za kopiranje eBookovja, je objavilo napako v Adobovem programu Library. Slednji deluje kot "elektronska knjižnjica", napaka pa naj bi dovoljevala potencialne DoS napade, ko bi si ljudstvo 'sposodilo' recimo vse mogoče knjige, pa še to za neomejeno dobo. Klik!

Podjetje pa je zapisalo tudi to, da o tej napaki podjetja Adobe sploh niso obveščali; slednje naj bi namreč ob predhodnem opozorilu glede neke druge napake ne reagiralo.

1 komentar