» »

Google se je poravnal s FTC v primeru Buzz

PC Magazine - Google se je po septembrski poravnavi na sodišču poravnal še z ameriško Zvezno komisijo za trgovino (FTC) zaradi kršitev zasebnosti uporabnikov ob splavitvi nove storitve Buzz februarja lani. Tedaj so vanjo privzeto vključili vse uporabnike Gmaila, njihov zasebni adresar pretvorili v javno skupino stikov ipd., zaradi česar so si nakopal srd FTC-ja, EPIC-a (Electronic Privacy Information Center), EFF-a (Electronic Frontier Foundation) in skupinsko tožbo nezadovoljnih uporabnikov v San Joseju (ta je že poravnana in zaključena, Google je plačal 8,5 milijona dolarjev).

V poravnavi s FTC-jem so se sporazumeli, da bo prihodnjih 20 let vsaki dve leti neodvisna organizacija izvedla pregled spoštovanja zakonov o zasebnosti v Googlu. Prav tako ne bodo smeli več napačno in varljivo predstavljati nastavitev zasebnosti podatkov svojih uporabnikov in bodo morali pridobiti njihovo eksplicitno privoljenje za deljenje teh podatkov s partnerji. EPIC je poravnavo označil kot najpomembnejšo odločitev FTC-ja na področju zasebnosti v zgodovini.

Še enkrat pa so se v Googlu javno opravičili v blogu, kjer so poudarili, da je njihova prva skrb varovanje zaupanja in zasebnosti uporabnikov, pri čemer so z implementacijo Buzza zagrešili hudo napako.

2 komentarja

Migelo ::

Lepo to. Zdej pa naj se še na FB spravijo, ki usake toliko časa "po nesreči" razkrije podatke vseh uporabnikov.

bf4ed ::

FB treba zapret in uničit vse diske...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mozilla predlaga nov način varovanja zasebnosti na internetu

Oddelek: Novice / Zasebnost
175104 (3342) gendale
»

Intel dosegel poravnavo s FTC-jem

Oddelek: Novice / Tožbe
62306 (2060) Isotropic
»

Buzz pod hudimi kritikami

Oddelek: Novice / Zasebnost
367055 (4128) Pyr0Beast
»

FTC ošvrknil Google

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
112567 (1899) Relanium
»

Sony v poravnavi izplačal milijon dolarjev

Oddelek: Novice / Zasebnost
102771 (1895) antonija

Več podobnih tem