» »

Google Buzz

Google Buzz

vir: Google
Google - Google je danes v svojem štabu v kalifornijskem Mountain Viewu svetovni javnosti predstavil Buzz, svoj poizkus za prevzem naslova najpomembnejšega socialnega omrežja. Buzz je na prvi pogled mešanica Facebooka in Twitterja ter propadlega Friendfeeda, katerega uporabniška baza se vztrajno zmanjšuje po Facebookovem prevzemu razvijalcev. Jedro Buzza je posodabljanje statusa, kot na Twitterju in Facebooku, a v stilu Facebooka Buzz omogoča tudi deljenje multimedijskih vsebin. Z vključkom je mogoče kar iz GMaila, s katerim je Buzz pravzaprav neločljivo prepleten, pregledati celotne galerije s Picasse in Flickrja, medtem ko se slika, če uporabnik prilepi njen URL naslov, prikaže kar neposredno. Podobno se zgodi tudi z video posnetki oz. zanimivimi spletnimi stranmi, npr. novicami, katerih tekst se deloma prenese v Buzz, za celotno zgodbo pa je treba na izvorno stran, spet enako kot na Facebooku. Najpomembnejši podatek celotne novitete je, da je, kot rečeno, neločljivo povezan z GMailom. Za uporabo Buzza boste namreč potrebovali GMail račun za elektronsko pošto, saj vsebine in svoje misli delite s kontakti v imeniku GMaila in vsemi ostalimi, ki so vam oz. ste vi njim poslali elektronsko pošto. Deljenje je seveda lahko popolnoma javno, vidno vsem kontaktom, oz. zasebno, vidno npr. le ožji skupini prijateljev. Storitev podpira tudi mobilne telefone ter s pomočjo Maps for Mobile celo geolokacijske oznake, ki znotraj Google Maps nato prikažejo brenčanje v bližini vaše lokacije. Za več informacij pa priporočamo ogled Googlove predstavitve storitve. In Google je z brenčanjem še korak bliže k svetovni dominaciji.

35 komentarjev

JayKay ::

in kako ga po najhitrejšem postopku ven vržem je bila moja prva reakcija. Ne potrebujem, hvala Google.

Icematxyz ::

Microsoft z Bing na Facebook. Google pa "socialno omrežje" na Google.

Torej primerjava. 1x za Microsoft. 2x za Google. :)

Lion29 ::

bah...fb (mi) je zadosti

a je to nekak preludij v wave? ali komplementacija le tega?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Testman42 ::

Tudi mene zanima, a je tole v kakšni povezavi z Wave-om.

Pa na koncu posnetka pravi da lahko poveš kje si... a ni Google Latitude temu namenjen?
// aha, sepravi kot razumem je tole na koncu Latitude + comment.

Zgodovina sprememb…

N-E-O ::

Zanimivo je še tole:
Govori se, da bo Facebook uvedel mail. Google pa očitno stremi k lansiranju socialnega mreženja. Lep primer integracije storitev na dveh različnih koncih.
Follow the white rabbit.

Icematxyz ::

S tem da Buzz bo deloval nekako takole.

Janez ti iz Podkorena (82a?) pošilja link do videa kjer lajajo psi. Kateri se bo kar sam naložil za ogled. Ti boš odpisal da ti je video všeč. Bo pa Google ugotovil da je Doroteji iz Zg. Kašlja (28b?) všeč če psi lajajo. In bo ji priporočil ta Buzz?

Seveda le če bo javno objavljen? Se pravi lahko vse skupaj poteka v krogu uporabnikov katere navedeš. Lahko pa deliš vse skupaj z množicami (video, slike, novice, prispevke z drugih socialnih omrežij in blogov...). Osnova pa seveda je tvoj gmail račun...

To sem pač z priloženega videa razbral zelo na hitro! Nisem pa zadeve preizkusil. Tako da naj še kdo ki jo je preskusil pove: What's the buzz about?

Pa še eno vprašanje:

Sodeč po videu posnetku. Ima z iskanjem relevantnih vsebin karkoli skupnega zemanta? (Pljeskavica The balkan burger) Oziroma gre za nekaj zelo podobnega?

Zgodovina sprememb…

Looooooka ::

Err...glede na to, da je google baje podpisal nek dogovor z NSA si lahko tole...in vse kar ponujajo lepo vtaknejo v rit.Sam se z anglezi naj kj podpisejo pa smo tm...

nsignific ::

Joj, kako popolnoma nepotrebno.

in to je POLEG wavea?

Google ima probleme z brand managementom, ker men se tole vse skupaj slisi kot ISTO sranje (ker kot vecina uporabnikov, ki niso geeki na faking SOCIALNA omrezja, ne grem brat takšnih novic v detajle).

Mipe ::

Facebooka nimam in ne potrebujem. Tudi Buzza ne rabim in ne potrebujem. Moje zasebno življenje ostane zasebno.

Matako ::

Ditto! Edino težava nastane z vsemi družbenimi pritiski - vsi naokoli začenjajo težiti!

Hehe, potihem upam, da bo Google (in še kdo!) malo razdrobil prevlado Facebook pri nas in potem ne bo več tako samoumevno, da ga imaš in se bo lažje izmuzniti gnjavaži (Ej, maš fejsbuk? Ne, imam bazzz!) :D
/\/\.K.

WarMaker ::

Kr neki, že google wave je bil en fail, sploh ne vem, kaj silijo v to smer. Mislim, da povrhu vsega ne potrebujemo takih eksotičnih dodatkov v gmailu. Kakorkoli že, očitno nimajo več idej, pa samo še kopirajo "že narejeno".

PrimozR ::

JE bil fail? Prvič, wave je še v beta fazi, ampak po drugi strani je invajtov dovolj. Če bi bil odprt bi ga IMO vsaj registrirali vsi. Če se naredi vtičnik, ki bo opozorila o vejvih pošiljal na mail (ali kaj podbnega), ne bo razloga za neuporabo (pač ne gledajo vsi veja vsak dan). Kar pa je najpomembneje, Wave je HUDO uporabna zadeva, npr. za nas mulce, ko se menimo za počitnice, za žurke in podobne zadeve. Namesto da se pošilja miljone mailov, se napiše na wave enkrat in vejo vsi.

crazyLIKEme ::

PrimozR je izjavil:

. Če se naredi vtičnik, ki bo opozorila o vejvih pošiljal na mail (ali kaj podbnega), ne bo razloga za neuporabo (pač ne gledajo vsi veja vsak dan).



Imaš za GChrome razširitev: Google Wave Notifier, hudo uporabna zadeva, te sproti obvešča, če imaš kakšen novi val, če je kdo dopolnil kakšen val v katere sodeluješ in te dejansko vrže na mesto, kjer je bilo nekaj novega dopisano in označi/obarva.

Verjetno imajo pa tudi ostali brskalniki kakšno podobno zadevo.

LP cLm
http://crazyl1keme.deviantart.com/

PrimozR ::

Mam, ampak Chrome je še precej redek po % uporabnikov. No, ne dvomim, da ne obstaja podobna zadeva tudi za FIrefox.

N-E-O ::

Kaj že vidi kdo Buzz v gmailu?
Follow the white rabbit.

zee ::

Ja. Od danes dopoldan.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

root987 ::

Sicer ga osebno dopoldan še nisem videl, ga pa sedaj.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

mtosev ::

lol se vec socialnih omrezji. clovek se ob od vsega tega izgubil=)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Lion29 ::

mtosev je izjavil:

lol se vec socialnih omrezji. clovek se ob od vsega tega izgubil=)


boogi
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

vorantz ::

Glihkar se mi je vklopla zadeva...kako izklopim? ;((
če ne drugega me tisti logo živcira, ker res niti malo ne paše tam

kihc ::

Pač skrij labelo
x

vorantz ::

:))
mater sm glup
hvala

edit:
potem sem pa še našel gumb "turn off buzz" (čisto na dnu na majhno piše :P
malo boljša rešitev

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vorantz ()

Ziga Dolhar ::

PrimozR je izjavil:

JE bil fail? Prvič, wave je še v beta fazi, ampak po drugi strani je invajtov dovolj. Če bi bil odprt bi ga IMO vsaj registrirali vsi. Če se naredi vtičnik, ki bo opozorila o vejvih pošiljal na mail (ali kaj podbnega), ne bo razloga za neuporabo (pač ne gledajo vsi veja vsak dan). Kar pa je najpomembneje, Wave je HUDO uporabna zadeva, npr. za nas mulce, ko se menimo za počitnice, za žurke in podobne zadeve. Namesto da se pošilja miljone mailov, se napiše na wave enkrat in vejo vsi.


A bejž no. A gmail je pa uporaben šele odkar ni "beta"?

Invajtov dovolj? Seveda jih je dovolj - sam kaj ko ni interesentov. In zakaj bi se šel prijavljat na nekaj, kjer je poleg mene še ene deset drugih geekov, to je pa to?

Plus, zakaj bi še dodatno fragmentiral komunikacijo? Že tako je razdrobljena na klice, smse, e-mail, fejsbuk sporočila ... preveč tega. Zdej bom pa še na wave hodil čekirat?

Plus - da bi na mejl dobil obvestilo, da imam novo wave sporočilo? Ful dobr, zmagovalna uporabniška izkušnja. Začuda imam raje, da že v prvem sporočilu [po emailu] vidim vsebino komunikacije ter nanjo takoj odgovorim.

In, "pošiljanje miljonov majlov"? Dej no. 1 mejl in ga dobimo vsi kolegi. Enako tudi odgovore.
https://dolhar.si/

PrimozR ::

Ne znajo vsi uporabljat reply to all. Interesentov pa IMO ni ker folk ne ve točno, kaj Wave sploh je oz. kaj omogoča. O fragmentiranosti kontaktov se pa POPOLNOMA strinjam in tudi menim, da je to razlog, da Buzz ne bo uspešen.

HeMan ::

Pipi za to kar ti wave uporabljaš večina uporablja facebook.

PrimozR ::

Ma Facebook prehitro postane preveč javen :D

Matevžk ::

Šalabajzerji pri guglu. Z uvajanjem buzza so začeli pošiljat neželene zahteve po sledenju na Readerju.
lp, Matevžk

šernk ::

so pa res dobro skril gumb za turn off :))

sedaj mi pa nekaj povejte...a to da sem dal turn off se totalno me izključi iz te čudne stvari ali je le to da sam ne morem videti več tega?

glede google wave, pa tudi sam menim da je totalno neuporaben, vsaj po začetnem testiranju, najprej sem bil navdušen nad predstavitvijo, vendar testiranja zadeva ni preživela. Vse skupaj je bilo nekako preveč nepregledno.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Matevžk ::

Pa kolegica, ki so ji Buzz že vključili (meni še ne) je od nekega znanca dobila kar nekaj zapisov, opremljenih z njegovo lokacijo. Za kar dovmim, da si je želel. Vsaj po njegovih zapisih se je zdelo, da ne ve čisto točno, kdo vse to dobi in kaj se še zraven pripiše. :)
lp, Matevžk

Looooooka ::

Tko kot je blo napisano...en giant fail je.
Zadeva ni niti priblizno tko hitra kot so jo predstavljal na demonstraciji(in tud nikol ne bo).
Interface in dejstvo, da je vse pri miru(jezus kristus ze 2 leti mamo "web OSe", ki z javascriptom in dhtmljem naredijo 4x vec kar se tice GUIja...
Zadevo bi dejansko mogl met se eno leto lepo skrito.
In ja...tud jst sm prvi teden talu accounte pa tezil vsem naj zacnejo tole uporabljat.Ampak glede na delovanje zadeve(beta naziva si sploh se ne zasluzi) je bil odziv logicen...folk se zmer rajs naprej pise maile.Pa ocitno jim je tud lazje it na fb napisat.GO figure.

Aja ooops...o wavu sm pisal.
Kar se novice tice...mislim da ze twitter in FB dost zivljenja kradete ljudem.Naj rajs kupijo velik delez v obeh in vtaknejo svoje storitve v obe strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

G-man ::

Hm, zanimivo, pri Google Buzz prvič vidim EULA v slovenščini in to v zelo jasnem jeziku, kaj in kako počne ta storitev. Kar je tudi zanimivo je to, da se vse Buzz objave znajdejo v mapi "Vsa pošta" in so zato prek IMAP prenosljive na lokalni računalnik. Po mojem mnenju lepo implementirano. Imata FB in TWTR vsaj približno kaj takega za izvozit vsebine?

Pyr0Beast ::

Buzz off ? :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

sgdjkdlsugi4 ::

Pyr0Beast je izjavil:

Buzz off ? :)


Moj status na FB :D

Matako ::

Oz. "ne buzzeriraj", po slovensko.
/\/\.K.

Lonsarg ::

Torej Google je uvedal wall, facebook bo uvedel email. Zdej se pa samo še naj zmenjo za skupni protokol, da se bo dalo pisat iz buzza na facebook in obratno. Tak da bo facebook ali gmail samo ponudnik "social engine", tako kot je sedaj podnunik emaila.

Čimprej, ker je rahlo beno imeti na različnih spletnih straneh zadeve, ki bi lahko bile v enem vmesniku ter enem protokolu utihtane. Sej twitter očitno ni dost imbiciozen, ker je že suplementiran z buzzom, oziroma facebookom, tak da twittaš kar iz buzza, ali facebooka.

Skupen protokol čimprej za: social engine, IM, email, hosting servisi(fotke, dokumenti)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google ukinja Buzz

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
168030 (6787) mpucel2
»

Buzz pod hudimi kritikami

Oddelek: Novice / Zasebnost
3612810 (9883) Pyr0Beast
»

Google Buzz

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
358881 (6836) Lonsarg

Več podobnih tem