» »

Ebay kupuje GSI Commerce

Ebay kupuje GSI Commerce

CNet - Ebay je napovedal, da bodo prevzeli podjetje GSI Commerce, za katerega bodo odšteli 2,4 milijarde dolarjev. To je nekoliko več, kot so plačali za PayPal, in le za spoznanje manj od cene Skypa (ki je medtem že prodan). GSI Commerce ni neznano podjetje, a je vseeno mnogo manj poznano od omenjenih investicij podobnega ranga.

Ukvarjajo se z razvojem storitev za e-trgovino in trženje. Povezujejo s fizičnimi znamkami, kot sta recimo Hewlett-Packard ali pa Ralph Lauren, in jim nudijo tehnologijo za e-trgovino, upravljanje odnosov s strankami in trženjske storitve. Ebayeva motivacija za nakup je bržkone postati pomembnejši igralec na trgu e-prodaje, ne le kot posrednik pri avkcijah tretjih oseb, ampak se približati Amazonovemu modelu.

GSI Commerce ima v lasti tudi Rue La La, ki ponuja časovno omejene akcijske ponudbe (flash sales), ShopRunner, ki deluje podobno kot Amazon Prime (slednji omogoča hitro dostavo za le majhno doplačilo in brezplačne prenose filmov in serij, oboje ob plačilu letne članarine), in oddelek za prodajo športne opreme. Te programe bo Ebay bo prevzemu odprodal.

1 komentar

Dragi ::

Vse lepo in prav, razlika je samo v tem, da je amazonov pristop do kupcev fenomenalen.
Amazon se do kupcev obnaša v načinu "če boš zadovoljnen boš prišel nazaj in spet prinašal dobiček", medtem ko je Ebay nekaj v smislu "Heil Hitl...".

Ne vem kako se bo folk odzval na to.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

spletna trgovina

Oddelek: Programiranje
81453 (1227) sporty38
»

Splet (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
666063 (4944) Adrijan0
»

eBay namerava prevzeti Skype

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
94678 (3863) Nejc Pintar
»

Planetarion nova runda

Oddelek: Igre
8995 (870) Predator
»

Program za e-trgovino

Oddelek: Programska oprema
131254 (1099) Hlod

Več podobnih tem