Prijavi se z GoogleID

» »

Yahoo predstavil Search Direct

Yahoo predstavil Search Direct

CNet - Yahoo je včeraj predstavil novo storitev Yahoo Search Direct, ki predstavlja konkurenco lani izdanemu Googlovemu Instant Searchu. Temu navkljub ne gre za enakovredno storitev, saj je Yahoojev pristop drugačen.

Nova funkcija v oknu pod iskalnim poljem prikaže deset najbolj vročih tem glede na vpisano ključno besedo, uporabnik pa s premikom kazalca nanje v drugi polovici okna izpiše glavne povezave. To pomeni, da Yahoo ne prikazuje rezultatov iskanja sproti, kakor to počne Google, ampak sproti prikazuje najpopularnejše teme, ki so povezane z iskalnim terminom, in potem glavne strani z njimi. Te so lahko potovalni vodiči, podatki o vremenu, splošni podatki o podjetju itn.

Yahoo želi s to novostjo prebuditi uporabnike in pridobiti kakšnega novega, saj njegov tržni delež že nekaj časa lebdi okoli 16 odstotkov.

Novo storitev lahko preizkusite na Yahoojevi strani, kjer tudi video posnetek predstavitve. Na glavno stran bo funkcija prišla sčasoma.

3 komentarji

adidasLJ ::

Yahoo ne bo nikoli konkuriral Googlu, žal!

matejdro ::

Izgleda lepo, ampak za večino strani vrže ven samo kup linkov (tako kot google med prvimi zadetki) ali pa kar "no suggestions available". Strani, ki bi dejansko imele kaj dodatnega, je malo. Pa še UI spominja na tiste strani, ki imajo same useless linke npr. parkirane domene.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matejdro ()

Elysium ::

Ampak mene je pa tale Yahoo precej pozitivno presenetil. Sicer že dolgo nisem bil na njihovi strani. Oblikovno se mi zdi pa mnogo preglednejši in vizualno mnogo privlačnejši kot Google. Zanimivo mi je tudi to, da vrača drugačen razpored zadetkov kot Bing, čeprav naj bi oba delala na osnovi Binga.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čistka storitev pri Yahooju

Oddelek: Novice / Ostale najave
225056 (3935) Ales
»

Slepi preizkus iskalnikov

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
183523 (1983) Bistri007
»

Internet dobil milijardtega uporabnika

Oddelek: Novice / Ostale najave
163279 (2271) techfreak :)
»

Microsoft umaknil ponudbo za nakup Yahoo-ja

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
406209 (3784) 3p
»

Microsoft ponudil 44,6 mrd $ za Yahoo!

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
356472 (3666) Macketina

Več podobnih tem