»

Pomorski pirati najeli hekerje

Slashdot - Verizon je v svojem rednem poročilu Data Breach Digest, kjer opisuje resnične primere, ki jih je pomagal reševati njihova RISK Team, razkril zanimiv primer, kako so tisti čisto pravi pomorski pirati izkoristili moderno tehnologijo in si s hekerskim napadom pridobili informacije, ki so njihov izplen maksimirale. Eden izmed ladjarjev se je namreč na Verizon obrnil s težavo, da pirati redno napadajo njihove ladje in zabojnike preberejo s čitalnikom črtnih kod, da hitro odprejo le določene zabojnike in jo hitro popihajo z najdragocenejšim plenom. Ker je vse kazalo na globlji problem uhajanja informacij, so se obrnili na Verizon.

Ta je hitro odkril, da je razlog v starem in pomanjkljivo zaščitenem računalniškem sistemu, ki...

32 komentarjev

Motorola prisluškuje uporabnikom svojih mobilnih telefonov

Slo-Tech - Ben Lincoln je testiral svoj telefon Motorola Droid X2, ki ga je Motorola izdala pred dvema letoma, še pred Googlovim prevzemom. Preizkušal je delovanje Microsoftovega Exchange ActiveSynca, zato je telefon nastavil tako, da je ves promet pošiljal prek Burp Suite. Pri pregledu podatkov je opazil, da se telefon povezuje na naslov ws-cloud112-blur.svcmot.com, za katerega je domeno kupila Motorola. In na ta naslov se nezaščiteno stekajo prometni in vsebinski podatki.

Analiza je pokazala, da telefon ukaze prejema in pošilja prek šifriranega protokola...

57 komentarjev

Milestone je končno prejel Android 2.2

vir: engadget
engadget - Prvi Motorolin Android telefon je bil Droid, namenjen ameriškemu operaterju Verizon. Evropska različica nosi ime Milestone ter je razen povezljivosti (GSM namesto CDMA) praktično popolnoma enaka. Droid je dobil nadgradnjo na Android 2.2 oz. FroYo že lanskega avgusta, torej zelo hitro po izidu tega operacijskega sistema, uporabniki skoraj popolnoma enakega Milestona pa so, vsaj uradno, ostali na suhem vse do sedaj. Motorola je namreč končno izdala FroYo tudi za Milestone, skorajda eno leto po izidu operacijskega sistema ter približno pol leta po izidu naslednikov Droida in Milestona, različic s pripisom številke 2. Prednosti nadgradnje so običajne,...

15 komentarjev

Android 2.2 najbolj razširjena različica

vir: engadget
engadget - Fragmentacija platforme je najbolj pogosto omenjen problem Androida, kjer se v prvi vrsti cilja na programsko fragmentacijo, še vedno močno zastopane zastarele različice operacijskega sistema, vse bolj pa tudi na strojno fragmentacijo, kjer se primerja zmogljive mobilnike z več kot gigahertčnimi procesorji, kmalu tudi z dvema jedroma, z ugodnimi mobilniki, ki dosegajo zgolj polovico te frekvence ter mnogo manjšo ločljivost zaslona, posledično pa razvijalcem povzročajo precejšne preglavice.

Prav fragmentacija je pogosto označena tudi kot glavni razlog za veliko popularnost platforme iOS med razvijalci ter manjšo zainteresiranost za Android. Vseeno se stvari počasi izboljšujejo, saj je Android 2.2 oz. FroYo že najbolj razširjen operacijski sistem s 43,4 % uporabniki celotne platforme (ki so v preteklih dveh tednih z...

6 komentarjev

Motorola predstavila svetovni Droid 2

Običajni Droid 2

vir: engadget
engadget - Motorlin Milestone je ena izmed najbolj očitnih izbir, če si od mobilnega telefona želite, da ima fizično tipkovnico QWERTY ter da kot operacijski sistem uporablja Android. V ZDA so uporabniki mobilnega omrežja Milestone poznali kot Droid, najuspešnejši mobilni telefon z Androidom v ZDA sploh. Pred dnevi sta Motorola in Verizon predstavila prenovljeno različico, Droid 2, ki ima izboljšano tipkovnico ter hitrejši, gigahertčni procesor.

Logično je bilo pričakovati, da bomo podobno napravo dobili tudi uporabniki GSM omrežij (Verizon ter Sprint uporabljata standard CDMA), podobno kot je bil to Milestone, saj je Motorola predstavila prav takšen mobilnik. Zanimivo je, da še naprej uporabljajo ime Droid, ki naj bi bilo sicer...

25 komentarjev

Android Gingerbread - prihajajo velike spremembe

3D Gallery - prosojnost, 3D efekti in grafični prehodi

vir: engadget
engadget - Eldar Murtazin, naslov, ko želite dolgo pred uradnim izidom izvedeti pravzaprav zelo točne podatke o čemerkoli, kar je povezano z mobilnimi telefoni, je obelodanil nekaj podrobnosti v zvezi z novim vmesnikom, ki ga lahko pričakujemo na prihodnji izdaji Androida. Šlo bo za Gingerbread, ki bo konec leta nasledil Android 2.2, poznan tudi pod kodnim imenom FroYo, o prenovljenem vmesniku pa smo že poročali.

Gingerbread bo očitno kar Android 3.0 ter bo še povečal fragmentacijo znotraj Androida, proti kateri naj bi se Google aktivno boril. V stilu Microsofta z Windows Phone 7 naj bi Google namreč podal strojne zahteve aparata, ki bo lahko poganjal Android 3.0. Zahtevan bo tako vsaj 3,5-palčni zaslon, gigahertčni procesor in 512 MB delovnega pomnilnika.
...

17 komentarjev

Gingerbread bo spremenil uporabniški vmesnik

Android 2.1 - na moč podoben Androidu 1.5

vir: TechCrunch
TechCrunch - Čeprav večina mobilnih telefonov oz. sploh naprav z Androidom uporablja običajni uporabniški vmesnik, v mnogih testih in ogledih HTC-jevih mobilnikov s SenseUI slišimo mnenja, da bi moral biti takšen kar običajen Androidov vmesnik. SenseUI je že na Android 1.5 dodal mnogo funkcij, kot so widgeti z vremenom, socialnimi omrežji,...

21 komentarjev

Android 2.1 za Droid, Hero, hekanje Droida

Adapter za USB host način

vir: engadget
engadget - Android 2.1 je bil premierno (uradno) predstavljen z izidom Googlovega Nexus One, vse od takrat pa se je nestrpno pričakovalo tudi izid za druge mobilne telefone. Najbolj pričakovana je bila seveda izdaja za Motorolin Droid, saj je verjetno najbolj zaželen in razširjen mobilni telefon z Androidom novejše generacije, poleg Nexusa. Droid naj bi najnovejšo izdajo odprtega operacijskega sistema dobil še ta teden, skupaj z vsemi najnovejšimi dodatki, ki jih premore Nexus One. Slednji je namreč ravno pred kratkim v Google Maps, brskalniku in v galeriji dobil podporo pinch-to-zoom oz. podporo več hkratnim pritiskom s prsti (multitouch)

To GSM izdaja Droida, poimenovana Milestone, podpira že od...

19 komentarjev