» »

Nepravilnosti v izvajanju TFTP

Nepravilnosti v izvajanju TFTP

Informacijski pooblaščenec - Pod kratico TFTP večina računalničarjev pozna poenostavljeni FTP protokol, vrhu Evrope in ZDA pa ta kratica pomeni okrajšavo za "Terrorist Finance Tracking Program" oz. pogodbo, po kateri Europol na zahtevo posreduje ZDA informacije o bančnih transakcijah preko sistema SWIFT. To pogodbo sta EU in ZDA sklenili po tem, ko je na dan leta 2006 prišlo razkritje, da so ZDA že kmalu po enajstem septembru začele brez pravne podlage pregledovati finančne transakcije znotraj sistema SWIFT.

Prvi inšpekcijski obisk Europola glede TFTP je pokazal določene nepravilnosti, ki skupnemu nadzornemu organu onemogočajo izvajanje nadzora nad izvajanjem pogodbe. Za vse prejete zahtevke (v času od 28. junija 2010 odkar je TFTP v veljavi so prejeli 4) so ugotovili, da so preveč splošni in abstraktni, da bi na podlagi teh lahko določili če je zahteva za posredovanje informacij utemeljena. Po zagotovilu Europola pri odločanju ali naj zahtevek odobrijo igrajo vlogo tudi ustno predane informacije, ki jih uradniki Europola dobijo pod pogojem, da se informacije nikjer ne zabeležijo.

Z neobstoječo sledljivostjo Europol neposredno onemogoča, da bi nadzorni organi lahko preverili nujnost in sorazmernost posredovanja podatkov o finančnih transakcijah, zato je nadzorni organ za Europol izdal priporočila za spremembo procesov.

1 komentar

Manu ::

Seveda, kaj pa pričakujemo od politikov in ozko usmerjenih organizacij? Transparentnost? No saj če nimajo kaj skrivati, zakaj se potem skrivajo?
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ZDA kršijo zaveze TFTP pri izmenjavi podatkov iz SWIFT

Oddelek: Novice / NWO
145277 (4580) poweroff
»

Podatki o bančnih transakcijah SWIFT dostopni ZDA

Oddelek: Novice / Zasebnost
317948 (6665) phong
»

Bodo ZDA lahko prisluškovale evropskim transakcijam ali ne?

Oddelek: Novice / Zasebnost
2710259 (8895) guest #44

Več podobnih tem