» »

Microsoft bo zaposlenim podaril mobilne telefone

Microsoft bo zaposlenim podaril mobilne telefone

Windows Phone 7

vir: engadget
engadget - Vse kaže, da bodo prav vsi Microsoftovi uslužbenci, katerih je po celem svetu prek 90.000, dobili nove mobilne telefone, popolnoma brezplačno. Seveda bo šlo za naprave, na katerih bo tekel novi Microsoftov operacijski sistem za mobilne telefone, Windows Phone 7.

Uslužbenci bodo svoje naprave najverjetneje prejeli še pred koncem leta oz. tik pred javno dobavljivostjo naprav z Windows Phone 7. Jasno je namreč, da Microsoft s to potezo želi Windows Phone 7 oglaševati brezplačno, na najboljši način - z dobrimi priporočili obstoječih uporabnikov.

Stroški prek 90.000 naprav bodo zanemarljivi, če bo kampanja uspešna. Obenem je začetna baza 90.000 uporabnikov dober začetek, a po drugi strani zanemarljiva številka, če jo primerjamo z najnovejšimi poročili, da se vsak dan aktivira 160.000 naprav, na katerih teče Android ter da je Apple v prvih 24 urah prejel 600.000 prednaročil za iPhone 4 zgolj v ZDA.

7 komentarjev

roli ::

Hehe tale "se aktivira" sploh v kontekstu z imenom OSa zveni kot scenarij za nek holivudski film v katerem zlobni robotki poizkušajo zavzeti svet :D.
http://www.r00li.com

JesusChrist ::

lažje bodo lahko nadzirali svoje zaposlene :P

Elysium ::

Mislim, da ste na Slo-Techu spregledali kar ene par zelo zanimivih reviewov, kjer so zelo navdušeni nad sistemom.

Zelo zanimiv se mi zdi tale iz ZDnet, kjer so testirali šele Techical Preview release of the Windows Phone 7. Avtor med drugim pravi: Actually, I am blown away by how stable this version of the software is because I have seen more issues with shipping devices running the iOS, Google Android OS, etc. than I have with this version of the software.

Več pa seveda na spodnjem linku:
http://www.zdnet.com/blog/cell-phones/m...

Zanimiv je tudi tale članek, kjer naj bi AT&T naročil 8 milijonov Windows Phone 7. Obdobje naročil trenutno ni znano.
http://www.softsailor.com/news/33930-at...

talmai ::

Jap, natančni reviewi od prejšnjega tedna pokažejo kar lepo sliko. Nekatere default aplikacije so prav zgledne (Pictures, foto app, maps..). On screen tipkovnica je baje res dobra. Je pa seveda nekaj pomankljivosti. Multitaskinga ni, manjko flasha, manjko html5 (browser naj bi bil nek hibrid med IE7 in IE8, baje se lahko primerja z ostalimi browserji po usabilityju, manjkajo mu pa latest standardi), povezava s Facebookom ti baje zasmeti Address book, ni neke možnosti, da bi imel te kontakte posebej. Ni copypaste-a, hehe. Office programčki so baje kar kul, imajo pač telefonu prilagojeno upravljanje, je pa bolj za gledanje, v Wordu se ne da niti pisave spremenit, prezentacije se pa sploh ne da narest na telefonu. Niso pa testirali vsega, XBox live še ni delujoč, prav tako še niso končali z optimizacijo tako da še ne vemo kako je z baterijo itd.

Načeloma se mi zdi, da so na usabilityju precej delal in da se to vidi. Vmesnik je po eni strani nekaj posebnega in ima zelo prepoznaven izgled (to so začel furat že pri Zune, če sem prav razumel), verjetno pa ne bo vsem ravno povšeči.

All in all zadeva ne bo popoln polom, bo pa treba precej vlagat v 3rd party aplikacije in v to, da bo dovolj izbire med različnimi telefoni. Nekateri vlečejo vzporednice z Zune-om. Da je sicer naprava z za svojo ceno zglednim hardwerom pač prišla na mp3 player trg prepozno, in bi sicer lahko imela večji uspeh, če bi se prej podvizali. Ne da čakajo da vidijo biznis koncepte drugih, ampak da malo več tvegajo in pridejo prej s svojimi idejami, zato da imajo neko časovno prednost. Tako pri Zune kot pri WinPho je očitno, da je to njihov odgovor na iPod in iPhone/android, namesto da bi oni postavljali smernice. Tukaj pač nekaj izgubijo, predvsem časovno.

Mnenja so različna, eni napovedujejo win, drugi totalen fail, težko je pa najt neke objektivne poglede pri toliko fanboyih iz različnih taborov. Po mojem mnenju je vprašanje samo, ali bodo dosegli kritično maso uporabnikov, da jih developerji pri kreiranju appov za različne platforme ne bodo smeli spregledati.

http://www.engadget.com/2010/07/19/wind...
"Bit je kot določna popolnoma nedoločna." (M. Heidegger)

poweroff ::

Boj se Danajcev, kadar prinašajo darila.
sudo poweroff

qwyx ::

Microsoft je zamudil pri internetu, zamudil je pri mp-3 playerju, zamudil je pri mobilnem telefonu... Pri googlu so bili z Androidom dovolj hitri, poleg tega je tu še free koncept, zato je prihodnost zelo verjetno na strani Androida.

kopernik ::

Odlično, čimveč konkurence. Je pa zanimivo, da so tudi oni šli v smer krnjenja funkcij, se pravi se ne grejo več feature-packed principa, kot so se šli pri win ce.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IBM: Dolgoročno je Mac cenejši od Windows (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21253986 (45798) Mato989
»

Symbian se dokončno poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
6914527 (12062) PrimozR
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219192 (7798) zee
»

Imaginecup - Si ustvarjalen? Imaš ideje? Si želiš v New York?

Oddelek: Programiranje
61729 (1278) LeQuack
»

Znani prvi proizvajalci telefonov z Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
126130 (5145) techfreak :)

Več podobnih tem