» »

Windows Mobile 6.5 preimenovan v Windows Phone Classic

Windows Mobile 6.5 preimenovan v Windows Phone Classic

Meni Start ne gre v pozabo

Slo-Tech - O sobivanju Windows Mobile 6.5 in Windows Mobile 7 smo govorili že konec avgusta lani, takratne napovedi pa so se izkazale za resnične. S strogimi omejitvami za strojno opremo Microsoft nima druge izbire, kot še vedno prodajati Windows Mobile 6.5 za manj zmogljive naprave, medtem ko bo na novo spisan in preimenovan Windows Phone 7 Series do konca leta predstavil popolnoma nov nabor naprav.

A ker je znamka Windows Mobile izumrla, pravzaprav ni presenečenje, da bo preimenovan tudi Windows Mobile 6.5. Po govoricah naj bi bil Windows Mobile 6.5.3 ob izidu prvih naprav z Windows Phone 7 Series preimenovan v Windows Phone Classic. S klasično izdajo bodo proizvajalci mobilnih telefonov in mobilni operaterji še vedno imeli možnost spreminjati grafični vmesnik operacijskega sistema, kar na Windows Phone 7 Series ne bo mogoče.

Obenem je stari Windows Mobile, poleg primernosti za cenejše in manj zmogljive naprave, preveč pomemben tudi izven trga mobilnih telefonov oz. pregosto vpleten v delovanje marsikaterega podjetja, da bi si Microsoft lahko privoščil odrezati podporo.

Skoraj kot IE6 torej.

5 komentarjev

c00L3r ::

Skoraj kot IE6 torej.

S tem se ne bi strinjam. WM teče na veliko dlančnikih, kot so scannerji v skladiščih in mobilni POS terminali. Tudi marsikatero podjetje imajo WM telefone zaradi poslovnih integracij z njihovim IS. Windows Phone 7 pa bo zelo omejen in ne bo omogočal sploh izdelat funkcionalno enakih aplikacij, kot je Windows Mobile. Sploh če govorijo o tem, da ne bo multitasking-a.

IE 8 omogoča vse in še več kot IE 6. Windows Phone pa bo omogočal manj, kot Windows Mobile.

Mikrohard ::

Na tistih specifičnih napravah ponavadi teče Windows CE in ne Windows Mobile.... Nikjer pa ni bilo rečeno, da bodo ukinili podporo za CE oz. preimenovali le-tega?

PrimozR ::

c00l3r mišljeno je bilo bolj za razna podjetja, ki so se oklepala IE6, češ da v drugih brskalnikih njihove rešitve ne delujejo, pa naj je bilo to res ali pa ne.

c00L3r ::

Pipi: Samo ne moreš kar rečt v podjetju gremo iz WM 6 na Winsows Phone 7 (ali katero drugo platformo). Aplikacije ne bodo kompatibilne. Prehod iz IE 6 na višjo različico pa zahteva kvečjemu manjše prilagoditve v kakšni spletni aplikaciji. Tvoja primerjava bi bila na mestu, če bi šlo za mobilne spletne aplikacije, kjer je vseeno ali dostopaš z Android, WM, Windows Phone, Blacberry ali pa katerim drugim telefonom s spletnim brskalnikom.

Mikrohard: Windows Mobile je zgrajen iz določenih modulov Windows CE in dodelan za dlančnike in telefone. Windows CE je izredno prilagodljiv in si ga lahko "sestaviš" za svoje potrebe. Nekateri čitalci in terminali, ki sem jih omenil uporabljajo svojo sestavljanko Windows CE. Veliko pa jih poganja kar Windows Mobile (oz. prej imenovam Pocket PC), saj je OS že pripravljen za delo. Dodamo samo svoje aplikacije.

PrimozR ::

Okej, primerjava ni čisto pravilna, a na hitro bi vseeno lahko držala. S to razliko, da so se IE6 držali bolj iz paranoje, medtem ko se bodo WinMo 6 zaradi nuje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft želi patentirati vmesnik Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
269031 (7752) Icematxyz
»

Windows Mobile 6.5 ostaja podprt, Microsoft misli na poslovne uporabnike

Oddelek: Novice / Windows Mobile
53683 (3433) Loaded
»

HTC HD2 ostaja na Windows Mobile 6.5

Oddelek: Novice / Windows Mobile
3815291 (14118) damirj79
»

Windows Phone 7 Series (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
7024009 (21574) urosh

Več podobnih tem