» »

Kin in Sidekick sta ukinjena

Kin in Sidekick sta ukinjena

Kin One in Kin Two

vir: engadget

Zgodba podjetja Danger je zaključena v enem dnevu

vir: engadget
engadget - Microsoft je aprila pompozno predstavil platformo Kin, za katero se je izkazalo, da jo sestavljajo famozni in skrivni mobilni telefoni Pink. Ni šlo za pametne mobilnike, ki bi bili po zmogljivosti v samem vrhu ponudbe, temveč za bolj zmogljive običajne, ne-pametne mobilne telefone, namenjene predvsem v socialna omrežja povezanim mladostnikom. Iz tega razloga sta oba modela, Kin One in Kin Two, imela fizično tipkovnico QWERTY, poleg na dotik občutljivega zaslona. Microsoft naj bi po splavitvi Kina v ZDA slednjega jeseni predstavil še v Evropi, a do tega ne bo prišlo.

Ekipo, odgovorno za razvoj platforme, naj bi pri Microsoftu združili z ekipo, ki razvija Windows Phone 7, ki naj bi tudi podedoval najbolj uporabne funkcije Kina. Operacijski sistem na obeh telefonih je bil že tako ali tako deloma osnovan na Windows Phone 7. Razvoj Kina je tako končan, a se bodo mobilni telefoni do nadaljnjega še vedno prodajali pri Verizonu. Razlog za ukinitev projekta po le šestih tednih na prodajnih policah je očitno izredno slaba prodaja mobilnih telefonov.

Skorajda istočasno so pri T-Mobile objavili še novico, da bodo ukinili prodajo obeh mobilnih telefonov iz vrst Sidekick. Slednji so z Microsoftom povezani programsko, saj so lani kupili podjetje, ki je stalo za oblačno povezljivostjo Sidekickov, Danger. Nakupu so sledile dobro znane težave z veliko izgubo podatkov uporabnikov storitve. Prav ta nakup je bil očitno nujno potreben za zagon projekta Pink oz. platforme Kin, ki je koncept Sidekicka še nadgradila. Vse kaže, da se je ladja Kina začela potapljati še preden je bila sploh popolnoma splavljena.

Ime Sidekick naj bi se po napovedih podjetja T-Mobile sicer vrnilo, saj so oni lastnik imena Sidekick, a je praktično zagotovo, da bo vrnitev osnovana na popolnoma drugačni platformi.

4 komentarji

Khamul ::

Impresivno. Tak fail lahko zabeleži redkokatero podjetje.

sonac ::

Govori se, da naj bi do odločitve o ukinitvi prodali samo 500 primerkov!?!?
Glavni problem je pa seveda ta, da se je prodajal skupaj s sklenitvijo 100$ mesečne naročnine, enako kot ostali (boljši in naprednejši) pametni telefoni v Ameriki, namenjen pa je mladim.
1. Za tako naročnino bo vsak kupil kakšen bolj napreden telefon
2. Kdo ima tako fajn starše, da mu bodo plačevali 100$ na mesec za telefon?

Po novem se ga dobi v paketih za 40$ mesečno, seveda brez predplačila.

zos ::

Jaz nisem noben strokovnjak za te mobilne reci, pa vendar sem takoj ob splavitvi tega vedel, da bo zadeva polom. Kaj te velike firme res nimajo niti enega cloveka, ki bi to uvidel?

Res, to me vedno znova preseneca. Ravno zaradi tega Apple zadnjih 6 let tako zelo uspeva. Ne zaradi tega ker bi bili pri Applu dobri (so kvecjemu povprecni), ampak zaradi tega ker so cisto vsa podjetja na potrosniski strani elektronike povsem in popolnoma nesposobna.

opeter ::

Jaz vidim problem predvsem v tem, da imajo velika podjetja ogromen repertoar, skratka širok nabor izdelkov in ravno zaradi tega se ne zmorejo koncentrirati na bistvo.

Apple je v tem primeru poseben, saj ima le peščico izdelkov, ampak te poskuša narediti kvalitetno.
Seveda delajo tudi one kikse (recimo antena pri novem iPhone-u kot to beremo dandanes vsepovsod).

No, glede Microsofta. Se sploh ne čudim.
Upam, da HP ve, kaj bo počel z WebOS in Palmom.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia z Windows Phone 7 navsezadnje že v nekaj tednih?

Oddelek: Novice / Windows Mobile
239135 (7897) klinker
»

Bo Nokia ob polletju še zasedala prestol pametnih mobilnikov?

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
145878 (4423) PrimozR
»

Kin se vrača

Oddelek: Novice / Windows Mobile
123960 (3447) kopernik
»

Znani prvi proizvajalci telefonov z Windows Phone 7

Oddelek: Novice / Windows Mobile
126121 (5136) techfreak :)
»

Pink je platforma, ne mobilni telefon (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
9017561 (16058) Jst

Več podobnih tem