» »

Microsoft pripravlja My Phone

Microsoft pripravlja My Phone

CNet - V petek je Microsoft - domnevno pomotoma - na splet postavil stran getskybox.com (od kod ime domene, ni jasno nikomur, bojda gre za kodno ime projekta), kjer je opisal novo storitev My Phone, ki bo uporabnikom Windows Mobile 6 omogočila 200 MB spletnega prostora za imenike, koledar, fotografije, glasbo, besedila, sporočila, dokumente itn. Stran je kmalu izgnila, a nekaj podrobnosti je le pricurljalo na dan.

Uradno predstavitev pričakujemo 17. februarja, do takrat pa velja, da naj bi bila storitev omejena na telefone, ki poganjajo Windows Mobile 6. Storitev bo sinhronizirala telefon in stran Windows Live Web, omogočala bo deljenje datotek z drugimi uporabniki, posodabljane teh informacij z računalnika in izdelavo varnostnih kopij, ne bo pa znala (ali hotela) sodelovati s strežniki Exchange. Kopiranje bo potekalo enkrat dnevno in ga bo mogoče po želji ročno sprožiti kadarkoli. Microsoft želi s to storitvijo konkurirati Applovi MobileMe, ki je izšla 9. julija lani. Slednja nudi 20 GB prostora, ni omejena na iPhone in PC ali Mac, temveč omogoča tudi sinhroniziranje med več računalniki. Vse to sicer stane 99 dolarjev na leto, medtem ko naj bi bil My Phone brezplačen. Več bomo izvedeli tekom meseca v Barceloni, ko Mirosoft napoveduje začetek 18 mesecev dolge dobe, v kateri bo predstavil mnogo svojih rešitev za krotenje mobilnih naprav.

4 komentarji

T-Majo ::

Hmm mogoče pa tudi Merkur razmišlja o Merkur-phone-u?

Prospekt ::

Anduril ::

Errr, 'od kod ime domene, ni jasno nikomur, bojda gre za kodno ime projekta'?

O Skyboxu se govori že kar nekaj časa, uradno naj bi ga predstavili že čez teden dni na WMC2009, ko naj bi izšla tudi prva beta verzija. Pred ime dodaš še 'get', kot 'getfirefox.com' in imaš razrešen misterij domene? 0.o

http://www.gsmarena.com/more_on_the_upc...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Anduril ()

jelengar ::

hmmm,

https://www.getdropbox.com

pomoje je kar ustaljena praksa dodajanja "get" pred ime projekta...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup "resnega" telefona (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6510662 (9270) carota
»

NOKIA Lumia 710 in Polar WearLink+ Transmitter Bluetooth

Oddelek: Mobilne tehnologije
81605 (1485) s51as
»

Microsoft v pričakovanju Windows Phone 7 pokopal iPhone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6610417 (8108) Lonsarg
»

Windows Mobile 6.5 preimenovan v Windows Phone Classic

Oddelek: Novice / Windows Mobile
54022 (3772) PrimozR

Več podobnih tem