» »

DFI ostaja na trgu

DFI ostaja na trgu

Expreview.com - Po govoricah, da DFI zapušča potrošniški trg matičnih plošč, so se pri Expreview odločili kontaktirati ljudi, ki stanje poznajo najbolj - predstavnike DFIja. Po dejanskem stanju so povprašali vodjo izdelkov, Jarryja Changa, ki je govorice zavrnil. Vseeno vse ne bo ostalo po starem, saj je Jarry povedal, da bodo nekoliko prilagodili količino modelov, ki jih bodo razvili in prodajali glede na svoj tržni delež ter s tem glede na svoje finančne zmogljivosti.

Pri DFIju so bili eni prvih, ki so predstavili zmogljive mATX matične plošče, za sisteme AMD z veznim čipovjem 790GX ter za Core 2 sisteme z veznim čipovjem P55. Dandanes so zmogljive mATX plošče nekaj povsem običajnega ter jih npr. ponujajo Asus, EVGA, Gigabyte in MSI, tako za procesorje Intel (LGA-1366 in LGA-1156) kot za sisteme AMD. Prodaje svojih ATX modelov z veznim čipovjem X58 ne bodo ukinili, a bodo po drugi strani ploščo za procesorje AMD, ki bo uporabljala v letu 2010 predstavljeno vezno čipovje RD890, izdelali le v mATX in Mini-ITX velikosti. Posvetili se bodo tudi hibridnim matičnim ploščam, kakršno so v prototipni obliki že pokazali. DFI zaenkrat ostaja na trgu, a se bodo s področja visoko-zmogljivostnih plošč višjega cenovnega razreda nekoliko bolj osredotočili na iskanje tržnih niš, npr. na zmogljive plošče manjšega formata. Odločitev je vsekakor boljša, kot trg zapustiti, sploh ker bo prinesla nekaj raznolikosti. Upajmo le, da se ne bo ponovil Abit, kjer je bilo vsaj dvakrat zatrjeno, da ostajajo na trgu. Kako se je končala ta zgodba pa vemo vsi.

3 komentarji

bluefish ::

Zanimivo, da si nekateri tovrstne napovedi sploh privoščijo brez kakršnegakoli kontakta pristojnih v podjetju. Marsikje znajo delnice prav nemarno potoniti, t.i. novinarji pa se potem izgovarjajo na X vire in svobodo govora etc.

Relanium ::

Novinarji si preveč upajo

Dr_M ::

Take zadeve so enako skodljive, kot pricanja najbolj zadrtih fanboyev (jih imamo na ST zelo veliko). Vse kar delajo, je gospodarska skoda.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na CeBIT-u predstavljene matične plošče za Haswell

Oddelek: Novice / Matične plošče
4414989 (13196) Isotropic
»

Podpora SLI prihaja v AMD-jeva čipovja

Oddelek: Novice / Matične plošče
74000 (3504) Jst
»

ASUS bo podpiral Bulldozerje na obstoječih matičnih ploščah

Oddelek: Novice / Procesorji
62972 (2603) 5pellfire
»

Še več matičnih plošč za LGA-1155

Oddelek: Novice / Matične plošče
146951 (6316) PrimozR
»

ECS H55H-M - poceni plošča za Clarkdale

Oddelek: Novice / Matične plošče
213343 (2681) Ales

Več podobnih tem