» »

Kaspersky bi uvedel potne liste na internetu

1
2
»

ALT ::

eupatrides, ce ze neki siris teorijo zarote bi lahko vsaj vedel da fed JE centralna banka ZDA. In reci, da je fed v privatnih rokah je isto kot trditi da je vlada v privatnih rokah, glede na to da je fed neodvisna entiteta znotraj ameriske vlade.

ISP mora dati podatke na zahtevo sodisca in ne kr tako, ce koga zanima. ravno tako FB ne bo izdal IP naslova brez sodnega odloga. ce pa imajo sodni odlog je pa edino prav, da se lahko vidi kdo to dejansko je bil.

Mr.B ::

Tako je, če te kdo hoče dobiti, te uradno dobijo po uradni poti. S tem da je lahko uradna pot zgolj formalnost, da so skladni s sodnimi zadevami. Kaj hujšega, da sodni proces pada zato, ker so prišli do podatkov, en dan pred datumom sodnega naloga :'(
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PaX_MaN ::

Zakaj je potrebno v svobodni državi pisati na forume pod psevdonimom, da bi se lahko svobodno izražali?

Zakaj pa potrebno? Sej lahko namesto nadimka napišeš Ime Priimek...

Mipe ::

Zakaj je potrebno v svobodni državi pisati na forume pod psevdonimom, da bi se lahko svobodno izražali? Ali ni to samo pretvarjanje? Zakaj ne bi uvedli potnih listov, uporaba katerih pa bi bila neobvezna - stvar lastnika spletne strani, kjer uporabniki sodelujejo. S tem se svoboda dvigne, saj se lahko lastnik spletne strani odloči, da noče imeti anonimnih članov - praksa neanonimnosti v časopisih npr. čisto dobro funkcionira.
Ah, seveda, internet je zastonj... Sranja pa je čedalje več.

Kaj ti preprečuje, da bi šel pred parlament s transparentom in megafonom ter se svobodno izraziš?

poweroff ::

Zanimivo, kako ste večinoma proti tem potnim listom. Vas je strah, da ne boste mogli več piratizirat, kaj?

Pol pa poslušamo, da je to nevarno, da kdo bo plačeval birokrate, itd.

A hkrati ste isti ljudje pa za videonadzor, represijo, zapore,...

Kaj pa porečete na to, da bi ti potni listi reševali otroke pred zlobinimi pedofili? A ni eno otroško življenje vredno, da se ga reši. Saj, če nimate kaj skrivat, se vam ne bo nič zgodilo.

:D
sudo poweroff

ABX ::

Jap. Prvo pa russijo odklopit.


Blokiraj na routerju njihov IP range če te toliko motijo. Jaz z njimi nimam težav, zato prosim da cenzuro izvajaj pri sebi doma in ne še ostale vleči v lov proti čarovnicam.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Gregor P ::

Zanimivo, kako ste večinoma proti tem potnim listom. Vas je strah, da ne boste mogli več piratizirat, kaj?
...morda bi moral iti preverjati imena komentatorjev v obeh temah; rezultati bi te znali presenetiti:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

pss-m ::

@alt: FED is 100% privat
Most Americans, if they know anything at all about the Federal Reserve, believe it is an agency of the United States Government. This article charts the true nature of the "National Bank."

http://www.libertyforlife.com/banking/o...

@mipe: za proteste moraš najprej dobiti dovoljenje, drugače te policija odpelje, če te zanima koliko svobode dejansko imaš v tem modernem demokratičnem svetu, si poglej tale dokumentarec
http://extradition.org.uk/2008/03/15/ci...
(priporočam vsem)

@matthai: jaz ne piratiziram, pa si vseeno ne želim potnih listov, pa tudi videonadzora ne,...
sprašujete zakaj imajo ljudje potrebo po skivanju indetitete. malo se pogovorite s psihologi in sociologi o obnašanju posameznika pa vam bo vse jasno.
že od pamtiveka si ljudje ne upajo reči kar si mislijo (pred šefom, vladarjem, policijo....), ker nočejo biti tarča posmeha, nadlegovanja, sovraštva,... ljudje povejo preko spleta stvari, ki jih drugače ne bi nikoli slišal reči (včasih grozne stvari, ampak vsaj zveš kaj si ljudje res mislijo. ampak če ne veš da ljudje tako razmišljajo ne veš da obstaja problem) prava svoboda pomeni da lahko izraziš svoje mnenje brez bojazni posledic, pa čeprav ni pravilno. (Ghandi: Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.)
psihologi vam bodo znali povedati, da se ljudje drugače obnašamo in tudi duševno razvijamo, če imamo zasebnost. ti svojih zasebnih stvari ne poveš vsem, le določenim osebam, ki jim 100% zaupaš (bodisi starši, najboljši prijatelj, partner...).
če se zavedaš, da pogovor spremlja 3. oseba nisi nikoli 100% ti. hočeš nočeš vsi imamo nek osebni firewall skozi katerega ne spustimo vsakega, pa ne zato ker imamo kaj skrivat (ampak ker se sosedov ne tiče, če imaš spolno bolezen, finančne težave, slab dan, drugačno politično mnenje, itd).

zasebnost je osnovna človeška potreba in pravica.

Grey ::

Zanimivo, kako ste večinoma proti tem potnim listom. Vas je strah, da ne boste mogli več piratizirat, kaj?

Pol pa poslušamo, da je to nevarno, da kdo bo plačeval birokrate, itd.

A hkrati ste isti ljudje pa za videonadzor, represijo, zapore,...

Kaj pa porečete na to, da bi ti potni listi reševali otroke pred zlobinimi pedofili? A ni eno otroško življenje vredno, da se ga reši. Saj, če nimate kaj skrivat, se vam ne bo nič zgodilo.

:D

Vedno obstaja en del stvari, ki jih hočeš prikrit. Homo Sapiens včasih ne zna biti objektiven pri izbiri delavcev npr. Pred zlobnimi pedofili se jih pa zaščiti na drug način - z izobraževanjem. Otroka pač ne prepustiš kar tako internetu, ampak ga naučiš kako pa kaj. Tako kot z vsako stvarjo. Dvomim, da so otroci mlajši od 10 let toliko pametni, da bodo znali sami zaobiti raznorazne "Parenting zaščite" in passworde ter podobne stvari. Od te starosti naprej pa nekako pričakujem, da znajo razmišljati s svojo glavo in ne nasedajo "Pridi pogledat mojega zajčka" foram. V nasprotnem primeru deluje pač Darwin...

Potni listi nam zato niso všeč, ker internet spreminjajo iz podaljška medosebnih odnosov v nek zbirokratiziran represijsko upravljan režim. Sorry, but no go.

Še NOBENA represijska stvar ni pomagala, da bi se zaustavilo kriminalce. Zakaj mislite, da kriminalci veljajo za bolj inteligentne? (ne govorim o ghetto stilu kriminalcev, ampak one, profije). Za njih ni omejitev. Svet je njihovo igrišče. Vsi ti represijski inštrumenti pa otežujejo življenje normalnim ljudem. Tako podobno kot npr. raznorazne rootkit zaščite DVDjev. Problemi za poštenega, pirat gre mimo in nima problemov...zakaj torej postavljati neke "ovire", če nimajo učinka?

Dejstvo je, da se kriminala ne da in ne bo dalo izkoreniniti še 1000 let v prihodnosti. Vedno obstaja jin in jang, svetlo in temno. Lahko se boriš proti temu, ampak zmagal ne boš nikoli. Je sestavni del okolja tako kot je kri sestavni del našega telesa.

Nisem niti za videonadzor mest niti za videonadzor cest niti za satelitsko cestninjenje.

Blisk ::

Kdo je reku, da je Stalin umrl...sedaj se piše Kaspersky

ALT ::

pss, tale stran izgleda kot tista, ki so jo nekaj casa nazaj objavili, o zaroti glede okrogle zemlje :D
in vse kar na njej pise so povezave direktorjev z ostalimi podjetji in omenja se par federal reservov. pa se vir te zadeve je star vec kot 30 let :D

in vse kar pokaze je, da imajo direktorji povezave z privatnimi druzbami, kar je cisto vsakdanja stvar, saj so ali vcasih delali nekje drugje ali pa sedijo na se kaksnem odboru. fed sam pa nikakor ni v privatnih rokah.
lahko le govoris o vplivih privatnih druzb oz osebnih interesov na fed, kar pa je in tudi vedno bo dokler zadeve vodijo ljudje.

ti pa ze wiki pove:
Federal Reserve System is not "owned" by anyone and is not a private, profit-making institution. Instead, it is an independent entity within the government, having both public purposes and private aspects.:[7]

According to the Federal Reserve, there are presently five different parts of the Federal Reserve System:[8]
The presidentially appointed Board of Governors of the Federal Reserve System, a governmental agency in Washington, D.C.
The Federal Open Market Committee (FOMC), which oversees Open Market Operations, the principal tool of national monetary policy.
Twelve regional privately-owned Federal Reserve Banks located in major cities throughout the nation, which divide the nation into 12 districts, acting as fiscal agents for the U.S. Treasury, each with its own nine-member board of directors.
Numerous other private U.S. member banks, which subscribe to required amounts of non-transferable stock in their regional Federal Reserve Banks.
Various advisory councils.[9]

pss-m ::

@ alt, ne vem o katerem linku govoriš?
sem pa tega prilepil iz prve stvari, ki jo google najde pod "FED ownership".
lahko pa pogledaš ostalih miljon linkov in prideš do ugotovive, da je privatna, saj ni državna. to da jo poimenujejo "neodvisna entiteta" pomeni le to, da zanjo ne veljajo enaki zakoni kot za ostala podjetja...kako prikladno.

pss-m ::

takole je pa to razložil nekdanji "chairman" of FED

če se ti ne da vsega gledat začni pri 7:46

1fris ::

samo bedaki, konji in barabe cvikajo pred nadzorom :)

Pyr0Beast ::

samo bedaki, konji in barabe cvikajo pred nadzorom :)
Ja, v idealnem svetu. Trenutno pa je ravno obratno. Več nadzora družbe omogoča lažje podvige posamezniku ki se temu nadzoru zna izogibati.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

terryww ::

samo bedaki, konji in barabe cvikajo pred nadzorom :)

ti si ziher zaposlen pri t-mobile ali kaki nemški banki, a ne
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

poweroff ::

samo bedaki, konji in barabe cvikajo pred nadzorom :)

In kaj točno od tega si ti, da skrivaš svoje uporabniške podatke pred nami?
sudo poweroff

ALT ::

pss, govorim o linku, ki si ga nalimal zame.

a si sploh pogledu sam kaj rece ta video na tem delu? rece da je fed an independent entity. in da je above the law. kar tudi mora biti, ker mora biti prosta od vplivov politikov, precednika in ostalega smorna. ne vem od kje ti, da je tle dokaz da je v privatnih rokah?

sicer pa ti tisto, kar sem pastal iz wiki lepo pove kaksno je stanje z fedom.

ce te pa zanimajo zarote ti priporocam tole, me je kr posteno nasmejala :)
Klik..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ALT ()

Pyr0Beast ::

... sarcasm

Password police zahteva da nemudoma izdaviš svoje geslo da se ga pregleda za protivladnimi vsebinami ! Aaa nočeš ? Ziher si terorist !

/sarcasm

Tako zgleda mišljenje nekaterih z drugačnimi kriteriji.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

opazovalec ::

Zakaj pa potrebno? Sej lahko namesto nadimka napišeš Ime Priimek...


Ne govorim o tem, da je to potrebno, ampak da je to pravzarpav praksa izven interneta. Obstajajo področja določena področja, kjer ne moreš biti anonimen. Ne moreš npr. pisati v pisma bralcev v Delo anonimen. Ne moreš odigrati gledališke predstave anonimen. Ne moreš registrirati avtomobila anonimen. Ne moreš kupiti nepremičnine anonimen. Resnejše stvari zahtevajo identifikacijo. Za resne stvari ima anonimnost problem - ni odgovornosti. Vsak lahko anonimen dela kar se mu zljubi in s tem je veliko težav. Ne zagovarjam ideje, da bi uvedli obvezen potni list ter s tem ukinili možnost anonimnosti, kjer je zaželjena. Problematična se mi zdi le izredna onesnaženost interneta z brezvsebinskim balastom, ki je plod dela neodgovornih anonimnežev.

ABX ::

Balast se da rešit z boljšim načinom filtriranja. Ne vidim kako je to lahko razlog za izgubiti anonimnost.

P.S. Kadar voliš si anonimen.
P.S.S: Mogoče 5% ljudi ve kako biti zares anonimni na Internetu, večina nas uporablja IP od ponudnika, ta pa se redno beleži in na hitro se ugotovi komu pripada v kolikor steče pravni postopek.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

ALT ::

abx, niti 5% :)

sicer pa kaj ce bi bil ta "potni list" v obliki osebnega certifikata, ki bi ga uporabil tam, kjer se moras indentificirat? naprimer registracija avta in ostale primere, ki jih je opazovalec navedel? pa se marsikaksen uporaben primer bi se nasel. ampak le kot prostovoljni nacin indentifikacije, tam kjer si to zelis. absolutno pa ne povsod.

ABX ::

abx, niti 5% :)

sicer pa kaj ce bi bil ta "potni list" v obliki osebnega certifikata, ki bi ga uporabil tam, kjer se moras indentificirat? naprimer registracija avta in ostale primere, ki jih je opazovalec navedel? pa se marsikaksen uporaben primer bi se nasel. ampak le kot prostovoljni nacin indentifikacije, tam kjer si to zelis. absolutno pa ne povsod.


Ma to je verjetno kak bullshit da te lahko korporacije tožijo. Ker trenutno nimajo pravic ugotoviti kdo je na drugi strani.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Pyr0Beast ::

Ma to je verjetno kak bullshit da te lahko korporacije tožijo. Ker trenutno nimajo pravic ugotoviti kdo je na drugi strani.
Zelo vrjetno. Oz. ne nemogoče.

Pri takih zadevah se je zdravo vprašati komu bo res koristilo.

Vsak lahko anonimen dela kar se mu zljubi in s tem je veliko težav.
Nope. Nobenih težav. So samo ljudje ki zmotno vidijo take stvari kot težavne.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

1fris ::

@pyr0beast, jmakov, matthai

verjetno je vsakemu bedaku, konju in barabi jasno, da
- polovica podpira alkaido
- druga polovica hamas/izrael
- tretja polovica sicilijansko mafijo in slovenske tajkune
- kar ostane pa častijo kahlce/apno, pluta, mačka, šmorna, bonzaja, ahmadinedžada, ... ...

ja pa še kakšen slo-tech frik se najde, ki vidi zaroto pod vsakim kamnom.

ps. za bolj zabite pojasnilo, da so zgoraj navedene skupine in posamezniki zgolj plod moje paranoje in "zvitega konca špage".
pps. ni vsaka kontrola apriori napačna in omejevanje posameznikove svobode in "svobode" :(

poweroff ::

verjetno je vsakemu bedaku, konju in barabi jasno, da
- polovica podpira alkaido
- druga polovica hamas/izrael
- tretja polovica sicilijansko mafijo in slovenske tajkune
- kar ostane pa častijo kahlce/apno, pluta, mačka, šmorna, bonzaja, ahmadinedžada, ... ...


No, saj, koga podpiraš ti, da se skrivaš?

Alkajdo? Hamas? Izrael (najbrž ne, ker bi se moral skrivat samo, če bi ga podpiral in bi živel v Palestini ali Iranu)? Ali so ti bolj pri srcu slovenski tajkuni? Morda si pa eden izmed njih.

Ne vemo, skrivaš se. :D
sudo poweroff

techfreak :) ::


verjetno je vsakemu bedaku, konju in barabi jasno, da
- polovica podpira alkaido
- druga polovica hamas/izrael
- tretja polovica sicilijansko mafijo in slovenske tajkune
- kar ostane pa častijo kahlce/apno, pluta, mačka, šmorna, bonzaja, ahmadinedžada, ... ...

Nekaj jaz tu ne razumem.

1. polovica = 50%
2. polovica = 50%
3. polovica = 50%
Kar ostane = recimo 1%

Torej je 151% celota? Oz. kako lahko imaš ti 3 polovice? Polovica pomeni na pol in 2x pol = celota. 3. polovica je pa kje potem?

poweroff ::

Saj vidiš da tip blodi in je nekonsistenten. Ziher kaj skriva med temi polovicami... :D
sudo poweroff

ABX ::

Matematika je mnenje.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

T-h-o-r ::

a še niste slišali za man-bear-piga, half man half bear half pig


jao


Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

poweroff ::

Hehe, kakšen fris ima.
sudo poweroff

Narayan ::

Enostavno ne morem verjeti, da se nekateri celo strinjajo s takšno obliko nadzora nad prebivalstvom. En argument je bil v stilu 'sej nimaš kaj za skrivat, torej ni panike'. WTF??? Torej me lahko 'za vsak slučaj' nadzirajo, da ne bi slučajno kaj zagrešil? Da o tem, kako tega Kasperskyja boli k.... za našo varnost niti ne govorim. Kdaj je ukrep take vrste proizvedel karkoli drugega kot kontrolo in s tem posledično odvzen določenih pravic človeka? Ali pa je tudi vaš moto 'I would give up liberty for freedom'? Folk, če se (še) ne zavedate, kako dragoceno je naše svobodno sprehajanje po internetu, se bo treba pošteno seznanit s situacijo - malo se zamislite, kako bi bilo, če bi bili 100% odvisni od TV-ja in časopisov glede informacij. Scary shit, vsaj zame.

Pred kratkim sem prebral dobro primerjavo ljudi z ovcami, kjer smo ljudje hujši od ovac. Ovce rabijo pastirja, da ne zaidejo s poti, ljudje pa drug drugega držimo 'v liniji' - ni potrebe da nas kdo kontrolira, smo že sami dovolj sprogramirani.

Kontrola ne spreminja kriminalce v poštenjake - s tem si samo največji kriminalci zagotovijo monopol nad kriminalom. Legalno seveda - po črki zakona, ki ga oni napišejo, mi pa podpišemo preden preberemo drobni tisk.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Narayan ()

Mipe ::

Kamere v vsako javno in privat stranišče za take tipe, ki nimajo nič skrivat.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potrdilo naslova - kje dobiti račun?

Oddelek: Loža
255526 (4561) Mavrik
»

Pakistan bo zbral prstne odtise vseh uporabnikov mobilne telefonije

Oddelek: Novice / Zasebnost
4715778 (12895) Okapi
»

Pravica do anonimnosti (na internetu)?

Oddelek: Problemi človeštva
255662 (5066) AndrejO
»

Anonymous in PLF zagnala AnonPaste

Oddelek: Novice / Kriptovalute
328734 (5916) NiCi
»

Kaspersky bi uvedel potne liste na internetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
828158 (5522) Mipe

Več podobnih tem