» »

Münchnski prehod na Linux se nadaljuje

1
...
3 4
5
»

Poldi112 ::

>Če je dober, potem ne. Dobri sistemci imajo opravljene takšne in drugačne standarde in za rešitve problemov ne uporabljajo IRCa temveč baze znanj ala Cisco, tam najdeš hudiča in pol. Če pa ni tam notri, potem vprašaš fellow sistemca, ne pa splošne raje na IRCu.

Smeh. Nisem vedel da se za težave s printerji uporablja Cisco baza znanj. In fellow sistemc ne bo ravno ponosen nate, če ga boš spraševal stvari, ki jih nisi prej na netu preveril. Skoraj si v tem primeru ne bi zaslužil imena sistemc, bolj tajnica.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

nekikr ::

Poldi: baza znanj ala Cisco (pazi na besedo "ala"). Sedaj pa še enkrat preberi celotni stavek. In če bi bil ti moj sistemski tehnik, pa bi te nekaj vprašal, ti bi šel pa na IRC spraševat ljudi, bi dobil odpoved. Take sistemce dobiš na vsakem vogalu, vsak drugi je že kvazi "štručko", ki potem zna edino brskati po googlu za rešitve in po IRC kanalih. Seveda pa jih zato primerno tudi plačaš. Pri nas imamo tri sistemce. En je tak, ki ve zakaj se gre in uporablja baze znanj, ki jih je spoznal na svojih šolanjih. Še google redkokdaj uporablja. IRC mu najbrž na kraj pameti ne pride. Ostala dva pa sta taka kot si rekel: edini vir znanja je kakšen kolega na MSNju, google... ugani, kdo zasluži X denarja in kdo x*6...

darkolord ::

En je tak, ki ve zakaj se gre in uporablja baze znanj, ki jih je spoznal na svojih šolanjih. Še google redkokdaj uporablja. IRC mu najbrž na kraj pameti ne pride. Ostala dva pa sta taka kot si rekel: edini vir znanja je kakšen kolega na MSNju, google... ugani, kdo zasluži X denarja in kdo x*6...
Butast delodajalec. Al pa tako nesorazmerno znanje/iznajdljivost, da izgleda, kot da ima vir znanja kaj zraven.

Vir znanja je praktično nepomemben pri končnem rezultatu. No, če ne veš, kaj iščeš, potem boš v "bazi znanj" res najdu prej, ker maš lepo razvrščene stvari. Če pa veš, o čem se gre zadeva, in potrebuješ le košček sestavljanke, pa nima veze.

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Ja, seveda, da v končni fazi nima veze kje je nekdo dobil potrebno znanje. Vse kar pravim je, da se informacije bistveno hitreje najdejo iz določenih baz znanj, ki jo uporablja nekdo ki je z njimi delal in bil strokovno usposobljen za to delo, kot pa na nekem IRC kanalu. Ob predpostavki seveda, da to ni nek kanal za sistemce na določenem področju - kar v večini primerov ni.

Gandalfar ::

seveda da je. Zakaj pa mislis, da doloceni ljudje visimo skupaj na specializiranih kanalih?

poweroff ::

Jaz imam pa recimo nek webcam, ki niti slučajno ne dela v linuxu, pravih gonilnikov enostavno ni, pa mi bi prav pršli. Je bi ga.

Upoštevaj nasvet svojih Windows kolegov v zvezi s printerjem in - kupi drug webcam.
sudo poweroff

poweroff ::

In če bi bil ti moj sistemski tehnik, pa bi te nekaj vprašal, ti bi šel pa na IRC spraševat ljudi, bi dobil odpoved. Take sistemce dobiš na vsakem vogalu, vsak drugi je že kvazi "štručko", ki potem zna edino brskati po googlu za rešitve in po IRC kanalih.


Kot sem dokazal v tej temi to ne drži. Naši Windows-only sistemci ne znajo uporabit Googla in spremeniti default session timeout v IIS.

Sicer pa odvisno kaj sprašuje. Če sprašuje osnove - ali pa če osnove išče v specializirani bazi znanja - je to dober znak, da je potreben odstrel.

Če pa zna uporabljati samo baze znanja, je pa to lahko problem, ker bo potem za problem, kjer v specializirani bazi znanja ni rešitve rekel, da rešitev ne obstaja. Če smo konkretno pri Ciscotu, je gotovo več vreden tisti sistemec, ki ima stik z recimo Phenoelit. In zadeve, ki jih razvijajo in odkrivajo oni gotovo ni v uradnih Cisco bazah.

A v mojem primeru je proizvajalec gonilnika crknil. Katero bazo znanja točno naj bi človek uporabil? Če bi bilo po tvoje bi lepo rekel - proizvajalca ni, v MS bazah podatka ni, problem ni rešljiv. Tako pa je šel na specializiran IRC kanal in povprašal če kdo ve za rešitev.
sudo poweroff
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IBM: Dolgoročno je Mac cenejši od Windows (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
21253793 (45605) Mato989
»

Prodaja osebnih računalnikov potonila (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
14337746 (31331) Glugy
»

AMD zaradi nizke prodaje zmanjšuje proizvodnjo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
10915893 (12984) FireSnake
»

Slovenska državna uprava gre na odprto kodo (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Novice / NWO
980201177 (179136) BlueRunner
»

Kanton Solothurn ustavil prehod na Linux (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
29463506 (57544) imagodei

Več podobnih tem