» »

Corsair z ohišji

Corsair z ohišji

vir: Hexus

vir: Hexus
Hexus - Corsair, prvotno specialist za pomnilnik, ki je svojo ponudbo razširil tudi z USB ključki in SSDji (oboje logična koraka glede na prvotno področje proizvodnje), tuji pa mu niso niti visokorazredni napajlniki in vodna hlajenja, se podaja na novo področje. Na CeBITu so predstavili svoje prvo ohišje, ki bo, kot je za znamko značilno, v višjem razredu ponudbe.



Prototip, predstavljen na CeBITU, bo pred končno proizvodnjo doživel še 20 do 25 sprememb, že zdaj pa je vidna smer razvoja. Ohišje je izdelano iz aluminija, 4 trdi diski so na pladnjih, ki jih je moč izvleči od spredaj in jih tako zlahka zamenjati vsakega posebej, za pladnjem matične plošče je prostor za vse kable, okrog same plošče pa so z gumijastim pokrovom pokrite luknje, namenjene prehodu teh kablov do matične plošče. Napajalnik je spodaj, v ločenem prostoru in termalno popolnoma ločen od sistema (zrak zajema skozi dno in ga izpljune zadaj), diski se hladijo s 120 milimetrskim ventilatorjem, ki ima dovod prav tako speljan v spodnjo komoro, od koder pa 140 mm ventilator vpihuje hladen zrak tudi v prostor za matično ploščo. Dodan je še 120 mm ventilator na zadnji stranici, na zgornji pa so pripravljene luknje za 3 120 mm ventilatorje, primerne za radiator vodnega hlajenja.



Predvidena cena naj bi se zaenkrat gibala med 250 in 300 dolarji, na trg naj bi ohišje prišlo konec marca oz. aprila, oboje pa se seveda lahko še spremeni.

Priporočamo še ogled dodatnih slik in video intervjuja.

13 komentarjev

Buggy ::

Spet nek produkt, ki za preveliko ceno prodaja "toplo vodo" zavito v brandname. Vse ze videno in implementirano v ohisjih za 3x manjso ceno.

bitlab ::

Spet nek produkt, ki za preveliko ceno prodaja "toplo vodo" zavito v brandname. Vse ze videno in implementirano v ohisjih za 3x manjso ceno.


Konkretno, katera ohišja imaš v mislih?
BiTLAB, informacijska tehnologija, d.o.o.

WamPIRe- ::

Ne izgleda slabo, pa še praktičen. Cena 250$ se mi tudi zdi sprejemljiva za takšno ohišje.
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

Buggy ::

konkretno Cooler masterjeva ohisja

GaS ::

Tale ohisje je po designu podobno Antecu P182, ki je ze vsaj dve leti na vidiku, za polovično ceno.. OK, ima pleksi stranico, vauu..

kixs ::

Corsair dela bolj malo svojih stvari (tudi ostale "Brand" firme). Vec ali manj samo dajo gor nalepko.

Tr0n ::

Overpriced.

legice ::

meni izgleda zelo lepo,ampak cena.....še zmer se bom držu lian li-ja
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

Buggy ::

meni je pa estetcko pod povprecjem...nekaj takega kot doloceni modeli spet nekega omenjenega brandname-a ki se ga drzi statusni simbol upraviceno ali pac ne.

DOOM_er ::

Sm zadovoljen s svojim bigtowerjem, sicer je težek ko prasi*a, ampak svojo nalogo opravlja več kot odlično
Robots will steal your job. But that's OK

roli ::

Meni gre pa pri teh super high end ohišjih nekaj zelo na živce - vgradnja brez vijakov. Tiste pof*** tračnice so tako prekleto zanič narejene, da sem se z njimi jebal kar precej časa preden so končno začele delovati kot morajo. Potem vgradnja PCI kartic brez vijakov - če se gre za grafiko, ki zasede dve reži je stvar v riti. Najbolje so stari dobri vijaki. Potisneš not, obrneš tisti vijak dvakrat in si srečen. Tiste tračnice pa ali ne zagrabijo, ali sploh ne moreš pogona/diska dobiti not...

Kar se pa tega ohišja tiče - a res ne znajo narediti nekaj lepšega? Malo bolj vesoljske oblike in ne vse kvadratno, prazna stranica... PA to ne pomeni da mora vse svetit in tralala ampak malo bolj zaobljeno in kak lepotni dodatek pa bi bila stvar precej lepša.
http://www.r00li.com

mtosev ::

zelo grdo ohisje. saj zame.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PrimozR ::

Men je pa všeč. Črna kištica pač. Trenutno imam TT Armor Jr. pa mi grejo tista krilca kar malo na živce. Da ne omenjam build quality-ja. Tolless vgradnje kartic res vseeno če ne bi bilo, ker ne paše _nič_.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ohišje? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22530487 (4251) kakopak
»

preizkus osnovne plošče

Oddelek: Strojna oprema
421964 (977) mulc007
»

Socket AM2 matične plošče

Oddelek: Novice / Matične plošče
244893 (3646) OChack
»

Zalmanov (P)Reserator vodni komplet

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
493145 (1494) Good Guy
»

naredil si bom carbon fibre ohišje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11921682 (15737) DimmniBurek

Več podobnih tem