» »

Google izdal lasten brskalnik

jype ::

Vlady> Ta pa zabaše celotno jedro, saj OS ne more razporediti procesov na drugo jedro med izvrševanjem procesa.

Nazaj v šolo. O sodobnih operacijskih sistemih ne veš dovolj.

Tr0n ::

I for one welcome our Google overlords. 8-O

poweroff ::

jype - Vlady je pač Windows "programer", predvsem pa Windows fanboy. Njegovo znanje je zato povsem pričakovano.
sudo poweroff

BigWhale ::


Če imaš ti vsak tab na sovjem procesu in ti zamrzne eno jedro zaradi enega procesa, to pomeni da ti zamrznejo tudi vsi procesi, ki tečejo hkrati na tem procesu, razen če jih nekako uspeš preklopiti na drugo jedro. Poleg tega pa lahko en sam proces kar naenkrat porabi večino procesorskega časa samo zase, ostali pa potem zmrznejo. V teoriji je to s procesi slišat prav lepo, ampak v praksi je pa bolj slab način programiranja. Bolje je, da je vsak tab svoja nit oz. skupek niti (GUI nit, aplikacijska nit,...). Če kateri od tabov zamrzne in se ugotovi, da samo zaseda čas, se ga da na suspend, lahko se pobere njegovo sliko podatkov. Če pa proces ubiješ, izgubiš tudi njegovo sliko podatkov v pomnilniku. Memory space pa lahko itak za vsako nit alociraš tako kot za proces posebej. Še boljša rešitev pa je, da vsak tab laufa v svojem VM-ju, ki ima vsak svoj memory space. Potem imaš pa centralni proces ki naj nebi nikoli zablokiral. Komunikacija poteka asinhrono, če eden od VM-jev pade, se na drugih ne pozna. Prav tako lahko VM zelo omejiš, tako da ti ne more zabasat procesorja ali jedra.


Prosim te, pokazi mi en primer tvojega programa, kjer gledas ali je kateri od threadov mrtev in ce je mrtev, ga preslikas v nov thread in ga tam naprej izvajas, brez, da bi thread spet zmrznil.

Mislim, trapas. Tako, kot ti lahko en proces zabase 100% procesor, ti ga lahko en thread. Naceloma neke bistvene razlike med threadom in procesom ni. Bistvene kar se tice porabe pomnilnika in CPU ciklov. :)

Pravzaprav, nas prepricujes, da je tudi Microsoft tole izvedel precej slabo, ko vsak explorer window naredi svoj proces. A hoces rect, da so zajebal? :D

Vlady ::

Vlady ..... vsak podatek, ki ga kdorkoli potrebuje od koderkoli drugod kot iz glavnega pomnilnika, mu mora OS dostaviti v glavni pomnilnik. Proces sproži past (programsko prekinitev), izvede se servisna rutina, ki bo pripravila podatke. Ker se zunanjih (počasnih) virov ne splača čakati, se takrat zamenja kontekst jedra in nadaljuje z izvajanjem drugega procesa ali niti.

No, edini problem, ki ga vidim, je v zaklepanju -- če bo Flash programsko onemogočil drugim procesom (ali nitim v primeru "standardnih" brskalnikov) dostop do UI-ja, se bo UI obesil, dokler ne bo Flash tega odklenil (hipotetiziram, da se to kdaj rabi in uporablja - o arhitekturi brskalnikov ne vem skoraj ničesar). Ampak tudi v tem primeru bo OS na jedru izvajal tvoj priljubljeni Visual Studio.

Ravno to je problem. Če se zablokira tudi zalocka jedro. Na dvojedrniku se mogoče to ne opazi tako očitno, ker v večini zna OS prestaviti procese na drugo jedro ampak še vedno se dogaja da se to ne zgodi.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Matevžk ::

Ne, ne zalocka jedra. Proces (ali mikroproces), ki čaka (tudi semaforji in drugi objekti sinhronizacije so v OS-ovi domeni), je dan v stanje čakanja.

Edit: tudi na enojedrnem procesorju.
lp, Matevžk

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matevžk ()

Vlady ::

Ne, ne zalocka jedra. Proces (ali mikroproces), ki čaka (tudi semaforji in drugi objekti sinhronizacije so v OS-ovi domeni), je dan v stanje čakanja.

Edit: tudi na enojedrnem procesorju.

Ja kako da ne zalocka, če laufa v neskončni zanki n ne dela nič pametnega? To je zame zalockan jedro/proc.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Matevžk ::

Uf, uf. Če pa ti to delaš z neskončno zanko, pa nočem, da kdaj delaš zame.
lp, Matevžk

Matevžk ::

Use Enter to acquire the Monitor on the object passed as the parameter. If another thread has executed an Enter on the object, but has not yet executed the corresponding Exit, the current thread will block until the other thread releases the object.
Vir: MSDN: Monitor.Enter Method (System.Threading)

To pa pomeni:
When a thread blocks, the thread dispatcher in the kernel switches context to another thread.
Vir: MSDN: Scalability (Windows)

Upam, da je MSDN dovolj kredibilen vir. Res pa drugi vir govori o večprocesorskih sistemih; žal v tem trenutku ne najdem podatka za enoprocesorski sistem; upam, da uspe najti kdo drug, meni je zmanjkalo časa za iskanje po MS straneh (ki so za nekatere edini smiselen in dober vir).
lp, Matevžk

Utk ::

Pa tudi če bi čakal v zanki (seveda ne neskončni, kakšen smisel je pa to), zato ne bi ostali programi kaj dost trpeli. Tistega bi dal nekam v ozadje in ga pustil, da kuri procesor, ko ga nihče drug ne rabi.

RejZoR ::

Ne vem od kje enim ideja da zmrzujejo jedra (WTF!?). Procesor teče in dela svoje. Če so rezultati napačni ga v končni fazi ne briga kaj dosti, niti zaradi tega ne zmrzne. Karkoli zaboga naj bi to že bilo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Matevžk ::

Zmrzne naj bi v tem kontekstu pomenilo, da ne opravlja dela za procese, ki čakajo s koristnim delom (ja, spet ena stvar, ki bi jo bilo treba definirati), ampak opravlja izpraševanje (polling) za nek proces, ki mora trenutno čakati in zato ne opravlja koristnega dela. (Ali pa celo ne gre za polling, vendar jedro, ker trenutni proces ne more nadaljevati, enostavno ne dela ničesar in čaka, da bo trenutni proces lahko nadaljeval z delom.)
lp, Matevžk

Matako ::

Vlady... tole bi bilo mogoče res bolje da si najprej malo sam pogledaš, ker je res že bruka! Ne bo ti vzelo dosti časa, spada pa takorekoč med splošno znanje informatike - pa še sorazmerno zanimivo je.
Verjetno boš pri tem zelo, zelo hitro prišel do pojma "preemptive multitasking", t.j. način preklapljanja med opravili pri katerem lahko jedro prekine katerikoli (uporabniški) proces ne glede na kaj počne - upoštevajoč prioriteto in druga stanja procesov. Ja, vključno "neskončno zanko" (busy waiting), ki pa je seveda v splošnem še vedno Slaba stvar (trati procesorski čas, ki bi bil lahko dodeljen drugače).

Kolikor razumem ta razširjen in desetletja najbolj priljubljen način večopravilnosti rešuje tvoj problem "lockanja" (ki je mimogrede popolnoma napačen izraz in pomeni nekaj drugega) in je za vse praktične potrebe ortogonalen multiprocesiranju - iste osnovne finte se lahko uporabljajo na enem ali več procesorjih. To je vse popolnoma pod nazorom jedra in uporabniškim procesom ni dostopno (niti pomembno). Sploh pa pomisli - če bi res prihajalo do teh nevarnosti pri *večih* procesorjih, kaj ne bi pri enem še toliko prej?

Peace
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Jst ::

Vlady, poglej si, kaj pomeni PC (Program Counter) v bilakateri arhitekturi in boš kmalu spoznal, da jedro/procesor ne more kar tako "zalockat," karkoli si že s besedo "zakleniti" mislil.


--

Zakaj je google izbral procese napram threadom? Enostavo je nadaljeval Windows Kernel Internals - kako deluje. Nad threadi ima kontrolo program, nad procesi pa OS. Načeloma. Aktivni Tab ima v Chrome višjo OS prioriteto, kar mu sugerira program. Procesi imajo podobno kot classi public/private memory. (Ki se deli naprej ampak to tukaj ni pomembno) Tako dva procesa, ki imata delovni spomin oba po 10MB, to ne pomeni, da imata skupaj porabo 2x10MB=20MB, ampak ima vsak proces tudi shareable memory. Primer tega je že davno nazaj IE, ki si deli spomin z explorer.exe.

Torej OS je zadolžen za kreiranje procesov in na različnih OSih traja različno dolgo ciklov. Win Kernel Internals ima nad izvajanjem chrome.exe vso kontrolo in jih (tudi med posameznim izvajanjem istega chome.exe, ki ima isti PID, lahko OS zamenja jedro, na katerem se nahaja. hint: PC) razporeja med toliko jedri, kolikor jih je na voljo. S tem so se izognili *internemu* thread dispatcherju.

In ker ima aktivni Tab v Chrome višjo prioriteto, načeloma ne bo zaštekal (oziroma bo v najslabšem primeru štekal manj, kot drugi tabi), kar je drugim browserjem težje doseči. (Drugi browserji uporabljajo interno VM) Posamezni Tabi so posamezni chrome.exe, eden je pa The Brain Chrome.exe, ki ubija, kreira. Kar se pa potem dogaja v teh Tabih/Procesih, je bolje "izolirano," ker se ali Brain Chrome.exe odloči ali pa se lahko odloči OS, da ubije določen Tab/proces in vse njegove threade, ki si jih je kreiral. Tako z zaprtjem/umorom Taba počisti *OS* ves memory, ki ga je posamezen Tab/proces porabil, kar morajo drugi browserji sami delat.

ps: kernel poznavalci, to sem tako poenostavil, da bi tisti z osnovnim znanjem razumeli, zakaj je google izbral procese namesto threadov. In vem, vsako besedo proces in thread načeloma lahko v zgornjem besedilu kar zamenjaš, je pa lepša ponazoritev OS->Procesi->Threadi. (-> pomeni kontrolira (kreira, dispatcha, ubija))
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Matako ::

Jp, to je res - niti enega procesa si delijo naslovni prostor in potem ne bi bilo nič z zaščito pomnilnika s pomočjo procesorjeve MMU (napake strani in te stvari) - bi dobil pa še boljše performanse.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

LordPero ::

Če tole ni hit ta browser... totaln naval povsod pa vi ga hvalijo ....

Ja, tak je to, če nek garažni google postane hit sveta in paranoje. Izda nek alfabetagama produkt, pa vsi navalijo. Se človek ne ve več, kaj bi si mislo. To je še hujše ko kak Apple fanatizem in MS vkup.

Meni je šezmer to največ¨ji "problem" in hkrati grožnja. Neki takega preprosto ne gre, ker kot sm že prej reku, če bi bil to drek na palci (ali v tabih), bi se 'prodaju' za med.

No, samo zakaj potem lahko zablokira cel Chrome in ne samo en al dva taba?
LordPero

Jst ::

Ker je glavni The Brain chrome.exe trenutno v ku**u. Sam page renderer je za tistih nekaj strani, ki sem jih pogledal (rtv, st, wired, news.google,...) kar v redu. (Po pravici se jaz ne spoznam najbolje na spletne strani in design, sem v drugi branži.)

Meni se je tudi zgodilo, da je umrl cel Chrome in na Visti 64 sp1 mi je ponudilo, da še enkrat odpre, ampak se ni zgodilo nič. Tako je edino logično sklepanje, da je the master kriv. Če bi bil kriv posamezen tab, bi odprlo program.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Jst ::

Če uporabljaš namesto Task Managerja Process Explorer, ga lepo prepoznaš v tree view.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

krucymucy ::

Prvih par ur deluje jako obetavno. Dopade se mi task manager.

Vlady ::

Zmrzne naj bi v tem kontekstu pomenilo, da ne opravlja dela za procese, ki čakajo s koristnim delom (ja, spet ena stvar, ki bi jo bilo treba definirati), ampak opravlja izpraševanje (polling) za nek proces, ki mora trenutno čakati in zato ne opravlja koristnega dela. (Ali pa celo ne gre za polling, vendar jedro, ker trenutni proces ne more nadaljevati, enostavno ne dela ničesar in čaka, da bo trenutni proces lahko nadaljeval z delom.)

Točno tako. Če v enem tabu recimo odprem en stream film, ki je dolg recimo 20 min in je velik kar dovolj mi zalocka celotno jedro in zamrzne pol sistema, medtem ko tab stream-a dol film. To zame ni pametna rešitev. V mozili mi včasih tudi zamrzne vendar ne za toliko časa (2-3s, OS prej sprosti jedro in da prioriteto drugim). To se mi dogaja na vseh OS-ih, vista 64, XP 32, openSuse 10.3, tako na domači mašini kot na prenosniku.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Matevžk ::

Vlady, to se ne dogaja. Ko tab oziroma flash v njem zahteva podatek z omrežja (od operacijskega sistema!), ta da proces oziroma mikroproces, ki je to zahteval, v kategorijo procesov, ki čakajo na podatek. Potem vzame naslednji (glede na odločitev schedulerja) proces z vrste čakajočih na izvajanje (v primeru Chromea je to lahko že kar drug tab, v primeru ostalih brskalnikov tudi, ker je vsak tab svoja nit - vendar tam obstaja možnost, da je nekomu uspelo zaklenit kar cel brskalnik; v tem primeru se pa izvajajo ostali procesi na sistemu).

Ko prispe tisti paket z omrežja, ki ga tvoj nesramni zavihek čaka, ga OS da na ustrezno mesto v pomnilniku (če se ne motim, je zavihek moral prej alocirati prostor v svojem pomnilniškem prostoru, in bo OS vpisal podatek neposredno tja) in proces bo uvrščen v vrsto čakajočih na izvajanje (ker je najbrž dolgo čakal, je velika verjetnost, da ga bo scheduler dal takoj za tem v izvajanje).
lp, Matevžk

trnvpeti ::

matevžk: to se v praksi dogaja
da boš potolažen, lahko isto demonstriram tudi v macosx, ne samo v windowsih

Matevžk ::

Okej, dajmo se najprej razjasniti, kaj pomeni "TO" se dogaja.

To, da zaradi streamanja filma "zamrzne" proces, ki predvaja film, je jasno. Ker ne pride na vrsto za izvajanje na procesorju, se ne more odzvati na zahteve po repaintu.

To, da zaradi streamanja filma znotraj brskalnika "zamrzne" cel brskalnik je iz istega razloga možno, če je brskalnik malo čudno narejen.

To, da zaradi streamanja filma (četudi na enoprocesorskem sistemu) zamrzne proces, ki s tem filmom ni povezan, ni možno. (Lahko pa morda izgleda tako, če je procesor prešibak za obdelavo (dekompresijo) filma in se v resnici procesor ukvarja s tem -- to pa je za uporabnika koristno delo, le procesor mu ni kos v realnem času.)
lp, Matevžk

Relanium ::

Ok, tule pa še mal z mojga vidika, ko nism tak specialist:

Mam Firefox 3.0 gor in istočasno trenutno uporabljam oba skupi.

Chrome je veliko hitrejši. Velik hitrej odpira strani pa vse proti firefoxu.
Je pa ena stvar da pa res včasih mal vse šteka, ko da bi bil slab procesor. (česar pri firefoxu ni)

Vglavnem, fajna igrača če nisi celih 8 ur skoz na internetu... Tisti ki pa ste..... bog vam pomagaj :P

LP

PaX_MaN ::

Ga odstranim in kaj se mi pojavi?
IE7 z "Center za pomoč Google Chrome".
Čeprav imam za default FF, ki je celo ofnan!
Ja, bravo.

jype ::

Ne more se zgoditi (razen v zelo primitivnih operacijskih sistemih, med katere celo Windows ne spada več), da bi se en uporabniški proces polastil procesorja in tako efektivno onemogočil uporabo celotnega sistema.

Seveda se lahko zgodi, da sistem postane _manj_ odziven, če en proces ves čas potrebuje procesorske cikle, še vedno pa ni odločitev procesa, ali se bo v naslednjem trenutku spokal s procesorja in ga bo nadomestil nek drug proces, ali pa ne.

Praviloma sistemi postanejo neodzivni, ko jedro sistema spravlja malo rabljene strani pomnilnika na disk (ker jedra pa, razen v sodobnih operacijskih sistemih, kakršen je npr Linux 2.6, ne more nihče izriniti s procesorja, med prepisovanjem pomnilniških strani na disk pa je dostop do pomnilnika precej pogosteje zaklenjen kot običajno).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Jst ::

> še vedno pa ni odločitev procesa, ali se bo v naslednjem trenutku spokal s procesorja in ga bo nadomestil nek drug proces, ali pa ne.

To je realizirano na strani OSa s CPU Schedulerjem, nižje pa, kam kaže Program Counter.

Ne pa mešati zadeve, če proces ne more laufati v real time in "šteka."
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Vlady ::

Če neki program bere iz diska, je računalnik popolnoma odzvien, saj lahko vedno premikam miško. Če odprem kak daljši posnetek na netu mi za 2-3s zamrzne celoten računalnik (ne čisto vedno ampak se dogaja kar pogosto). Vendo pa se zgodi, da mi eno jedro zabaše brskalnik in procesi na tem jedru obstanejo dokler jih OS ne presedla na drugo jedro.


To, da zaradi streamanja filma "zamrzne" proces, ki predvaja film, je jasno. Ker ne pride na vrsto za izvajanje na procesorju, se ne more odzvati na zahteve po repaintu.

To, da zaradi streamanja filma znotraj brskalnika "zamrzne" cel brskalnik je iz istega razloga možno, če je brskalnik malo čudno narejen.

To, da zaradi streamanja filma (četudi na enoprocesorskem sistemu) zamrzne proces, ki s tem filmom ni povezan, ni možno. (Lahko pa morda izgleda tako, če je procesor prešibak za obdelavo (dekompresijo) filma in se v resnici procesor ukvarja s tem -- to pa je za uporabnika koristno delo, le procesor mu ni kos v realnem času.)


Tab je proces, ki vsebuje tudi predvajalnik filma. Če predvajalnik zamrzne je tu možnost da zamrzne celoten proces. Odvisno kako je narejeno, ampak do sedaj mi zmrzujeje večina brskalnikov. Čeprav mi IE7 na visti dela normalno. Ie7 na XP-jih mi tudi zmrzne. Mozilla zmrzne povsod, chrome pa tudi. Torej so vsi brskalniki narejeni čudno?
Če ti odpreš v enem tabu ki je svoj proces predvajalnik za film, potem sta povezana. Dokler predvajalnik ne orpavi svojega dela, se tab ne more izrisati pravilno oz. dokončno in mora čakati predvajalnik.
AMD X2 4200+ pa ja ni prešvoh za obdelavo filma? Če lahko gledam HD vsebine gor, bo pa tud en filmček nižje kvalitete spravu skup.
Konec koncev, pa problem ni v brskalnikih, OS-ih in podobnih rečeh, pač pa v samih predvajalnikih vsebin. Tudi flash ni brez napak...
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

jype ::

Vlady> Torej so vsi brskalniki narejeni čudno?

Ne. Operacijski sistem je zanič.

Vlady> Če ti odpreš v enem tabu ki je svoj proces predvajalnik za film, potem sta povezana.

Ja, ampak samo tisti tab in samo tisti predvajalnik.

Vlady> Konec koncev, pa problem ni v brskalnikih, OS-ih in podobnih rečeh, pač pa v samih predvajalnikih vsebin. Tudi flash ni brez napak...

Meni flash ne "zmrzne" niti jedra, niti desktopa, niti sistema. Seveda pa včasih zmrzne sam in potem filmčka ne vidim.

Vlady ::

Vlady> Torej so vsi brskalniki narejeni čudno?

Ne. Operacijski sistem je zanič.

Torej je linux tudi zanič? >:D Dogaja se isto tudi na openSuse 10.3. Na visti IE7 dela BP.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

kriko1 ::

Prosim podaj točno stran kjer se to dogaja - tega še nisem videl.

denial ::

Chrome gets hammered pretty hard, but Google's "perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any content which you submit, post or display on or through, the services" is "patched". :)
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Matevžk ::

Vlady, lahko da ti zamrzne celoten browser. Obstoječi browserji (Chrome excluded) imajo eno nit za zavihek, vendar če se zavihek nima časa izrisati, dopuščam možnost, da cel browser zamrzne, ker ga čaka. Ja, v tem primeru so browserji čudno napisani. (In možno je, da je IE7 za Visto drugačen glede tega kot v XP - mogoče je v Visti dodan kakšen mehanizem, ki jim je omogočil to izboljšavo, v XP pa bi bila prezapletena -- ampak samo ugibam, zakaj opažaš to razliko.)

Ne more ti pa to onemogočiti jedra. Lahko ti ga za nekaj časa zasede, če nekaj divje računa, ampak to ne bo trajalo dolgo (bistveno manj časa, kot je tvoje oko zmožno opaziti) - in že bo OS dal na jedro drug proces. Tako da res -- v najslabšem primeru se ti ne bo odzival browser.

Tu je zdaj le še psihološka komponenta. Vedno več aplikacij je na spletu in če ti zamrzne browser -- izgleda, kot da ti je zamrznil cel operacijski sistem, ker "ne moreš ničesar delati". :-D
lp, Matevžk

HeMan ::

Jaz imam pa problem, da mi scrolla prehitro. Za en prehod mi po 3/4 dolge strani preskoči. Tko da vsaj polovico strani ne vidim. Ima še kdo tak problem in ve kako ga rešiti?

Drugače pa zgleda zanimiv zaradi hitrosti, samo nastavitve bi ble loh malo bolj obširne.

P.S.: Obstajajo kaki mouse gesture-si za chrome?

Vlady ::

Prosim podaj točno stran kjer se to dogaja - tega še nisem videl.

Odpri kak stream film, ki traja več kot 20 min. Recimo probaj kako oddajo pogledat na pop tv...
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

kriko1 ::

Torej tisti video (oddaje) v videoteki - to sem že večkrat in ne morem potrditi tega kar si rekel - nič ne zamrzne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kriko1 ()

DavidJ ::

Pri meni je takoj, ko sem ugotovil, da ne deluje klik in se nekatere strani, ki so zascitene z osebnim certifikatom, letel dol.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

Utk ::

Morda so popravli ja.
DavidJ, beta, beta, in še enkrat, beta. Certifikati so neka dost osnovna funkcija in bojo kmalu delali.

bluefish ::

ja, sem sedaj tudi sam preizkusil v novejši verziji, pa je odpravljeno.

Tody ::

na verziji .29 začne iskat :D

bluefish ::

res je.

HeMan ::

Torej noben nima problemov s tem, da ko scrolla navzdol, da ga vrže kr na konec strani? Drek, tud na netu nisem kaj dosti o tem našel. Razen tega mi je chrome kr fletna zadevca. :)

nejck ::

zanimivo, v verziji .29 mi delujejo celo strani s certifikati... napredujemo :)

PrimozR ::

Seveda se da dat v post sliko. Samo na netu mora bit. Za to maš pa shrani.si.

Glede scrollanja, problemi so s touchpadi, ki res zelo prehitro scrollajo. Če imaš laptopa, je to to. Za problem se ve.

borchi ::

> zanimivo, v verziji .29 mi delujejo celo strani s certifikati... napredujemo :)

tudi npr. e-uprava, klik...?
l'jga

luky ::

> zanimivo, v verziji .29 mi delujejo celo strani s certifikati... napredujemo :)

tudi npr. e-uprava, klik...?


Mene ne prejme noben certifikat kako to da vam.....???? ne NLB in ne e-uprava...
luky!

nejck ::

ne, sprobal sem le aips (uni-mb)...

odpre se mi stran, kjer pise da certifikat ni vreden zaupanja in me podobno kot firefox vprasa ce zelim nadaljevati....

LP

HeMan ::

Ne nimam prenosnika in ravno zato me zanima, če ima še kdo problem s scrollanjem, ker na netu so rešitve samo za prenosnike z touch padi.

psylord ::

Hm. Je kdo kej bral pogoje s katerimi se strinjas z hitrim klikom na gumb pri instalaciji????

Slisal sem da baje si google lasti vse kar napises, postas... preko njihovega brskalnika.

P.S. nisem se najdu cajta da bi su brat:P

iggy ::

Btw ima še kdo probleme s prijavo v svoj router?

Meni se dogaja da noče sprejeti gesla.
Hey, you're fat!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chrome praznuje 10 let

Oddelek: Novice / Brskalniki
397571 (5196) gendale2018
»

Google dela na pretvorniku iz Flash SWF v HTML5

Oddelek: Novice / Android
185574 (3885) techfreak :)
»

Izšel Firefox za Android

Oddelek: Novice / Android
175045 (4027) bf4ed
»

Internet Explorer 9 Beta na voljo javnosti

Oddelek: Novice / Brskalniki
4011267 (9208) RoSeR
»

Google izdal lasten brskalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
36039240 (21300) Tr0n

Več podobnih tem