» »

Google izdal lasten brskalnik

Vlady ::

Vlady, to je dejansko fajn ideja, ne požre velik več resourcov, sam lepš so razporejeni pa ločeni ;)

Pa če je dejavnih recimo 10 tabov? Ene 4-je tabi od teh 10-tih zablokirajo iz neznanega razloga. No v bistvu je že dovolj 1 pa ti zrmznejo vsi ki so laufali na istem jedru. Meni se ne zdi preveč dobra ideja. Edino če deluje popolnoma asinhrono, potem se ne more zgodit, da bi kak tab zablokiral ostale.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

HyperGL ::

mene zanima ali je možno prirediti začetno stran, da prikazuje linke (ne odpre) vnaprej določene strani namesto, da pokaže najbolj obiskane (recimo nekaj podobnega kot je pri operi), favourites with huge icons...

sicer pa res preprost in simpatičen za uporabo...

PrimozR ::

Seveda se da. Naštancaj naslove v okence pri 3. možnosti za domače strani. V nastavitvah.

adinfinito ::

Sicer ne vem ali so prejšnji brskalniki imeli že tako EULA klavzulo, ampak je mi bilo zanimivo da jo Chrome ima. Nekak povzetek v angleščini:

What if, however, the EULA on Chrome isn’t just cribbed language from the services side, but what if it’s really saying that the mere fact that you use Chrome, whether you are using a Google service or not, allows Google to do whatever it wants to do with what you put through the browser. That means that by agreeing to the EULA, you are theoretically allowing Google to monitor what you type into a non-gmail email, say through your company’s webmail application, and do with it as it will. Or if you enter a credit card number (surely that could be construed as content, n’est-ce pas?) at smithswidgets.com, Google is claiming the right to use that content as it wants. Again, this is taking things to the extreme, but it does bring up the question of how much information and rights people seem content to just give away in the name of free.
Ostali tekst: http://cmchoatelaw.wordpress.com/2008/0...

Kaj mislite vi?

jype ::

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080903-google-on-chrome-eula-controversy-our-bad-well-change-it.html

Vlady spet trabunja o rečeh, o katerih nima pojma. .NET se lahko pred razvojnimi orodji za Linux skrije.

aks_! ::

Tiste, ki skrbi EULA, naj si ogledajo ta link. Drugače pa sam nimam nekega hudega mnenja o Chromeu. Prinsesel bo več, konkurence, kar je dobro. Je odprtokoden, kar je dobro. Je hiter, kar je dobro. Ne vem pa, če je kul, da se je Google odločil za svoj odprtokodni brskalnik in ne da bi pomagal že obstoječim, s čimer mislim predvsem Firefox. To sta moja 0.02 €.

EDIT: Še en link, na katerem je zanimiva primerjava hitrosti izvajanja JavaScripta pri vseh pomembnih brskalnikih (vključno z Chromeom): http://ejohn.org/blog/javascript-perfor...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aks_! ()

Bor H ::

Pa še en link za EULA paranoike http://gizmodo.com/5045050/google-updat...
Očitno so samo kopiral EULO od drugih svojih programov, tko da Chrome je očitno na varni strani, kaj pa ostalo?

jype ::

Šlampasti niso zgolj pri licenci:

http://www.google.com/chrome/intl/sl/linux.html:

* Google vaš e-poštni naslov potrebuje, da vam bo lahko posredoval novice, posodobitve in inforlinuxije o zagonu, ki so povezane z brskalnikom Google Chrome, in strinjate se, da vam lahko po e-pošti pošiljamo takšne inforlinuxije. Google bo vaš e-poštni naslov hranil nekaj časa po izdaji brskalnika Google Chrome za Linux, nato pa ga bo izbrisal. Več inforlinuxij o tem, kako Google obravnava vaše podatke, najdete v našem Pravilniku o zasebnosti.

Nekdo je stran za mace spremenil v stran za linux tako, da je vse "mac" spremenil v "linux", očitno.

raufnk ::

jype:
Vlady spet trabunja o rečeh, o katerih nima pojma. .NET se lahko pred razvojnimi orodji za Linux skrije.


tudi ti nimaš ravno preveč pojma ... .NET ni razvojno okolje temveč samo framework ... Visual Studio je razvojno okolje, proti kateremu pa se skrije večina ostalih
lp raufnk

borchi ::

> Nekdo je stran za mace spremenil v stran za linux tako, da je vse "mac" spremenil v "linux", očitno.

:D

legen -- wait for it -- dary!!!
l'jga

jype ::

raufnk> tudi ti nimaš ravno preveč pojma ... .NET ni razvojno okolje temveč samo framework

Ti pa ne znaš brat. Jaz sem napisal "orodje", ne pa "okolje".

fiction ::

Cudno, ceprav je sedaj vsak zavihek svoj proces se mi se vedno dokaj pogosto dogaja da vse skupaj crkne. Torej cel Chrome.

Kar se tice samega prikaza strani bi moral biti ta identicen kot na Safarji (glede na to, da tudi
ta brskalnik uporablja WebKit), ne?

Aja BTW: a obstaja kaksen browser pri katerem bi lahko enostavno menjal kateri layout engine se uporablja.
Torej da bi lahko recimo s kaksnim radio gumbom izbiral med Gecko, WebKit in (na Winsih recimo se) Trident?

BigWhale ::

Vlady, to je dejansko fajn ideja, ne požre velik več resourcov, sam lepš so razporejeni pa ločeni ;)

Pa če je dejavnih recimo 10 tabov? Ene 4-je tabi od teh 10-tih zablokirajo iz neznanega razloga. No v bistvu je že dovolj 1 pa ti zrmznejo vsi ki so laufali na istem jedru. Meni se ne zdi preveč dobra ideja. Edino če deluje popolnoma asinhrono, potem se ne more zgodit, da bi kak tab zablokiral ostale.


Tako kot sedaj, ko ti en tab zablokira kar vse tabe, ne?

Vlady, nekaj ze no.

Matevžk ::

No, najbrž je tudi odvisno, ali OS zna delati s procesi ali ne zna ...
lp, Matevžk

noraguta ::

os kreira in končuje procese , očitno program ne zna.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Matevžk ::

OS tudi skrbi za menjavo kontekstov procesov v procesorjih/jedrih (skupaj z odločanjem, kateri proces bo kdaj prišel kam) ter med procese deli ostale sistemske resurse.
lp, Matevžk

Matako ::

Brez panike - v Windows NT jedru je za uporabniške programe situacija pri multiprocesiranju (več CPU) glede zaščite pomnilnika in nadzora procesov popolnoma enaka kot pri enem CPU - ne bo ti "zamrznilo ostalo, ki laufa na istem jedru". Ta stavek kaže malo na nerazumevanje delovanja večopravilnih sistemov na splošno - predlagam večjo dozo... googlanja.
/\/\.K.

poweroff ::

Drugo programske knjižnjice in razvojna okolja (.NET). Ja ja linux ma tist mono ki ni vreden pol kurca. Napišeš program, daš kompajlat pa se kar usuje brez razloga.

Ja, to je problem za povprečnega uporabnika, ki vsaj enkrat na dan kaj prevaja.

Mene programerski pogled ne zanima (velja tudi za enostavnost programiranja DirectX), mene zanima uporabniški pogled.

Vse kar zadnja leta dobivamo iz logov opensource-arjev so samo neke nadgradnje distribucij, malo polepšan GUI, pa mogoče nove verzije z malo novimi funkcionalnostmi (pa še to je pol projektov beta).

Hehe, pred tremi leti pa smo poslušali da je Linux sicer OK, ker je ful stabilen in hiter, ampak da nima GUIja.

Dajte se zresnit in se odločit kaj je problem.


KAr se pa tiče Googlove EULE - f*** that, ampak me ne gane toliko, ker ta dobre bonbončke lahko Firefox še vedno na podlagi opensource doktrine potegne vase.
sudo poweroff

poweroff ::

Glede protimonopolnih postopkov proti Googlu - enkrat bo do tega verjetno moralo priti. Sam sem mnenja, da bi ta čas moral nastopiti čimprej. Ampak težko bodo kaj naredili, ker potem se takoj postavi vprašanje zakaj niso pred leti ukrepali proti Microsoftu.

Glede EULE pa me zanima če vas morda ne moti tudi Microsoftova EULA. In seveda - veseli me, da ste nenadoma spremenili svoje mnenje in ste mnenja, da tudi če ste nedolžni imate kaj skrivat.
sudo poweroff

poweroff ::

Več inforlinuxij o tem, kako Google obravnava vaše podatke, najdete v našem Pravilniku o zasebnosti.


LOL!

Sicer pa, kako ste lahko spregledali post od Deniala - en dan je Crome zunaj, pa so že našli exploite zanj!
sudo poweroff

Vlady ::

http://arstechnica.com/news.ars/post/20080903-google-on-chrome-eula-controversy-our-bad-well-change-it.html

Vlady spet trabunja o rečeh, o katerih nima pojma. .NET se lahko pred razvojnimi orodji za Linux skrije.

Procenti uporabe govorijo drugače... Če bi bilo tvoje trobezljanje resnično potem bi bilo 90% folka na linuxu. Pa niso!
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

RejZoR ::

Hecno da so taki štručkoti tle pa očitno nimajo blage v čem je fora ločenih procesov za vsak tab.
Če maš ločen proces pomeni da je vsak tab dobil svoj memory space in če se sesuje bo sesul samo svoj memory space. Zdej če tistemu procesu uspe preplavit še spomin ostalih boš tak al tak fasal buffer overflow kar je najslabši možni scenarij. Drugi je da se vse zatakne v GUI delu, ki povezuje med seboj vse te ločene procese čeprav je verjetnost zelo majhna. Nasploh pa se folk totalno preveč obremenjuje s tem koliko spomina kaj pokuri in koliko procesov teče. A ni vseen drek al maš 20 ločenih procesov, ki kurijo 200MB spomina al pa imaš enega ki kuri 200MB? Razlika je samo v tem da če se en tab sprdne in se sesuje ti bo šel cel proces z vsemi tabi.
Če pa imaš ločeno pa je verjetnost za kaj takega minimalna.

Isto foro uporabljajo polkna že precej časa čeprav je privzeto izključena funkcija. Vsaka odprta mapa teče kot samostojni proces. Če se sesuje izgubiš samo tisto mapo, ne pa celega Explorer shell-a, kar se je grozno rado dogajalo v npr Win9x kjer te funkcije ni bilo. In če je šlo kaj narobe si vedno izgubil kompletno namizje s start vrstico vred nakar si moral počakat da se je zadeva restartala. Če se je...

Glede navdušenosti Matthaia nad najdenjem exploita pa raje ne bi. Ko imaš za razvoj aplikacije zadaj 30 ljudi, na drugi strani pa 50.000 opic, ki iščejo exploite je razmerje dokaj predvidljivo.
Če najdejo exploit, fino. SPloh če je na začetku razvoja. Še bolj fino je če nato razviajlec tud odpravi ta exploit. O čem drugem je brezveze debatirat ker ti bojo prej al slej nekje drugje spet kaj našli...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

arjan_t ::

Vlady, to je dejansko fajn ideja, ne požre velik več resourcov, sam lepš so razporejeni pa ločeni ;)

Pa če je dejavnih recimo 10 tabov? Ene 4-je tabi od teh 10-tih zablokirajo iz neznanega razloga. No v bistvu je že dovolj 1 pa ti zrmznejo vsi ki so laufali na istem jedru. Meni se ne zdi preveč dobra ideja. Edino če deluje popolnoma asinhrono, potem se ne more zgodit, da bi kak tab zablokiral ostale.


ti si še v času win98?

gzibret ::

Debata Win/Linux je offtopic!
Vse je za neki dobr!

infiniteLoop ::

Vlady:

Poleg tega pa GWT ubije še velika količina podatkov poslanih s strani serverja. Počš pol hibernate na EJB pa ti vrne nazaj 10000 zapisov (ja to se lahko zgodi, če uporabnik naredi neumnost) in preprosto ne zmelje vsega v enem realnem času.


Ce klientu vracas 10000 zapisov potem gotovo delas nekaj narobe. Ali si ze slisal za 'pagination'? Ali pa kakrsnokoli obdelavo podatkov preden vse skup serializiras in ruknes na klienta. Ker ce bos prenasal in konvertiral velike kolicine podatkov ni krivda ogrodja, da stvari gredo pocasi.

Bom tu raje nehal ker je vse skup off topic.
None of us is as dumb as all of us.

d0rK ::

adinfinito ::

A komu slučajno youtube ne dela?
Na vsakem videu piše: We are sorry, this video is no longer available. Medtem pa druge flash video strani delajo.

Čudno mar ne?

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: madviper ()

Utk ::

Sicer pa, kako ste lahko spregledali post od Deniala - en dan je Crome zunaj, pa so že našli exploite zanj!


Kaj bi blo šele, če bi bil close source.

kriko1 ::

@adinfinito: flash 10? Uporabi stable 9 - je en bug v 10ki, določeni videi se ne naložijo.

PrimozR ::

Hecno da so taki štručkoti tle pa očitno nimajo blage v čem je fora ločenih procesov za vsak tab.
Če maš ločen proces pomeni da je vsak tab dobil svoj memory space in če se sesuje bo sesul samo svoj memory space. Zdej če tistemu procesu uspe preplavit še spomin ostalih boš tak al tak fasal buffer overflow kar je najslabši možni scenarij. Drugi je da se vse zatakne v GUI delu, ki povezuje med seboj vse te ločene procese čeprav je verjetnost zelo majhna. Nasploh pa se folk totalno preveč obremenjuje s tem koliko spomina kaj pokuri in koliko procesov teče. A ni vseen drek al maš 20 ločenih procesov, ki kurijo 200MB spomina al pa imaš enega ki kuri 200MB? Razlika je samo v tem da če se en tab sprdne in se sesuje ti bo šel cel proces z vsemi tabi.
Če pa imaš ločeno pa je verjetnost za kaj takega minimalna.

Isto foro uporabljajo polkna že precej časa čeprav je privzeto izključena funkcija. Vsaka odprta mapa teče kot samostojni proces. Če se sesuje izgubiš samo tisto mapo, ne pa celega Explorer shell-a, kar se je grozno rado dogajalo v npr Win9x kjer te funkcije ni bilo. In če je šlo kaj narobe si vedno izgubil kompletno namizje s start vrstico vred nakar si moral počakat da se je zadeva restartala. Če se je...

Glede navdušenosti Matthaia nad najdenjem exploita pa raje ne bi. Ko imaš za razvoj aplikacije zadaj 30 ljudi, na drugi strani pa 50.000 opic, ki iščejo exploite je razmerje dokaj predvidljivo.
Če najdejo exploit, fino. SPloh če je na začetku razvoja. Še bolj fino je če nato razviajlec tud odpravi ta exploit. O čem drugem je brezveze debatirat ker ti bojo prej al slej nekje drugje spet kaj našli...


Kje se vklopi ločen proces za vsak explorer? Sicer pa pomnilnika, ne spomina :P

Tr0n ::

Hecno da so taki štručkoti tle pa očitno nimajo blage v čem je fora ločenih procesov za vsak tab.
Če maš ločen proces pomeni da je vsak tab dobil svoj memory space in če se sesuje bo sesul samo svoj memory space. Zdej če tistemu procesu uspe preplavit še spomin ostalih boš tak al tak fasal buffer overflow kar je najslabši možni scenarij. Drugi je da se vse zatakne v GUI delu, ki povezuje med seboj vse te ločene procese čeprav je verjetnost zelo majhna. Nasploh pa se folk totalno preveč obremenjuje s tem koliko spomina kaj pokuri in koliko procesov teče. A ni vseen drek al maš 20 ločenih procesov, ki kurijo 200MB spomina al pa imaš enega ki kuri 200MB? Razlika je samo v tem da če se en tab sprdne in se sesuje ti bo šel cel proces z vsemi tabi.
Če pa imaš ločeno pa je verjetnost za kaj takega minimalna.

Isto foro uporabljajo polkna že precej časa čeprav je privzeto izključena funkcija. Vsaka odprta mapa teče kot samostojni proces. Če se sesuje izgubiš samo tisto mapo, ne pa celega Explorer shell-a, kar se je grozno rado dogajalo v npr Win9x kjer te funkcije ni bilo. In če je šlo kaj narobe si vedno izgubil kompletno namizje s start vrstico vred nakar si moral počakat da se je zadeva restartala. Če se je...

Glede navdušenosti Matthaia nad najdenjem exploita pa raje ne bi. Ko imaš za razvoj aplikacije zadaj 30 ljudi, na drugi strani pa 50.000 opic, ki iščejo exploite je razmerje dokaj predvidljivo.
Če najdejo exploit, fino. SPloh če je na začetku razvoja. Še bolj fino je če nato razviajlec tud odpravi ta exploit. O čem drugem je brezveze debatirat ker ti bojo prej al slej nekje drugje spet kaj našli...

Word. Se se najde tu pa tam kak razumen clovek.

poweroff ::

Glede navdušenosti Matthaia nad najdenjem exploita pa raje ne bi. Ko imaš za razvoj aplikacije zadaj 30 ljudi, na drugi strani pa 50.000 opic, ki iščejo exploite je razmerje dokaj predvidljivo.
Če najdejo exploit, fino. SPloh če je na začetku razvoja. Še bolj fino je če nato razviajlec tud odpravi ta exploit. O čem drugem je brezveze debatirat ker ti bojo prej al slej nekje drugje spet kaj našli...


Seveda je fino, da so ga našli. Ker bo odpravljen.

Vseeno jr to dober poduk vsem, ki trdijo, da "oni so pa varni".
sudo poweroff

LordPero ::

> Nekdo je stran za mace spremenil v stran za linux tako, da je vse "mac" spremenil v "linux", očitno.

:D

legen -- wait for it -- dary!!!


:D

Sicer pa ja, tud meni se Chrome sesuva in/ali zmrzuje kot celota (ne v taki meri, da bi zgubil živce), nism niti pomislu; namesto enga peskovnika gre celo faking dvorišče.
In celo, se mi je zdej sesula celozaslonska aplikacija v enem od zavihkov od Chroma & mi sesulo grafični driver (se pravi tma na obeh ekranih in pol neusiljivo okence Viste, kako se je lepo potrudla in restartala driver). Aja, Chrome pa se tokrat ni sesul.
Sej verjetno če bi pogledu/prebral, kako je vse skupi sestavleno, bi mi verjetno blo jasno, sam po drugi strani se mi res ne da zdej, bo že kdo tuki to razjasnu.

Aja, pa če se že zažene vsako v svojem procesu, naj bo tudi drugače poimenovano (da ločiš u Task Managerju kaj je kaj).

Glede protimonopolnih postopkov proti Googlu - enkrat bo do tega verjetno moralo priti. Sam sem mnenja, da bi ta čas moral nastopiti čimprej. Ampak težko bodo kaj naredili, ker potem se takoj postavi vprašanje zakaj niso pred leti ukrepali proti Microsoftu.

Glede EULE pa me zanima če vas morda ne moti tudi Microsoftova EULA. In seveda - veseli me, da ste nenadoma spremenili svoje mnenje in ste mnenja, da tudi če ste nedolžni imate kaj skrivat.

Ne gre za skrivanje osebno točno mojih podatkov, gre za skrivanje naših podatkov! Ker potem Google ve preveč od 'Sveta' in je za praktično vse možne situacije u predobri poziciji glede na konkurenco (in drugi praktično ne morejo priti v podobno situacijo za podobne podatke o trgih).
In ne, se ne bo pojavilo uprašanje, zakaj MSu niso nič nardili, ko bo Google (resno, hudo, za res) na sodišču, ker niso niti v primerljivi situaciji; Googla ne dajo tako hitro na sodišče, ker je enostavno prevelik (u smislu prevpljiven) player & rezultati njega kot podjetja vpljivajo na preveč drugih stvari u gospodarstvu -ni kot da bi bil to ultravelik sklad ali banka, samo zamisli si npr. en mesc motenega delovanja Googla kako to vpljiva na ekonomijo. To je glavni razlog gledanja Googlu skor useh njegovih gugol prstov.

@P|P|: Folder Options -> Launch folder windows in a separate process (alpa prek regedita)
Mislim, da je to to, je par podrobnosti drugačnih sicer zarad tega, sam ne boš nikol opazu.
Aja, pa še crap IE5 je menda tud lohk meu okna zagnana kot ločene procese :). Sej tud Oper lahko npr. maš več popolnoma ločenih (jo pač večkrat installaš kot ločene zadeve -sam teoretično omenim).
LordPero

Vlady ::

Vlady:

Poleg tega pa GWT ubije še velika količina podatkov poslanih s strani serverja. Počš pol hibernate na EJB pa ti vrne nazaj 10000 zapisov (ja to se lahko zgodi, če uporabnik naredi neumnost) in preprosto ne zmelje vsega v enem realnem času.


Ce klientu vracas 10000 zapisov potem gotovo delas nekaj narobe. Ali si ze slisal za 'pagination'? Ali pa kakrsnokoli obdelavo podatkov preden vse skup serializiras in ruknes na klienta. Ker ce bos prenasal in konvertiral velike kolicine podatkov ni krivda ogrodja, da stvari gredo pocasi.

Bom tu raje nehal ker je vse skup off topic.

Pagination je narejen, ampak stranka lahko vseeno naredi neumnost (lahko namerno ali nenamerno) in sproži poizvedbo ki ima po defaultu lahko rezultat kar celotno bazo. GWT je pač butast in ne dopušča remote pobiranja podatkov vsaj ne brez kake über implementacije, ki jo moraš narediti ponavadi sam. Pri nas v firmi nimamo časa razvijati in popravljati googlovega programja, pač pa moramo stranki v določenem času dat novo verzijo in funkcionalnost. In če prenašaš velike količine podatkov, mora program ali vrniti nazaj opozorilo in vprašati ali naj prenese vseeno ali pa preprosto prekiniti operacijo. Ne sme se usut, ne sme da ne dela. Pika. Če ti vzameš en produkt tudi če je opensource za produkcijo tebe ne zanima nič. Mora delat in pika in za to ti mora nekdo garantirat. Zato se tudi še vedno veliko podjetij odloča za plačljive rešitve. Ker dobijo poleg tega tudi garancijo da bo delovalo tisto kar je napisano v specifikacijah. Kdo ti pri kakem opensource projektu lahko garantira, da bo recimo program sposoben predelat 400.000 zapisov ampak 400.001 pa ne več? In potem dobiš nazaj komentar: sej je opensource, vzemi kodo, popravi in skompajlaj... Ja v firmi preprosto nimaš časa razvijat tople vode na novo. Rabiš okolja in razvojna orodja, da z njimi lahko narediš na koncu aplikacijo čimhitreje. In ta mora delat. Garantirat moramo mi, nam pa morajo garantirat firme, ki so naredile okolja in razvojna orodja, da bo njihov SW delal BP. Tako teče danes biznis. Ne pa da potem najameš še 4 inženirje, ki ti potem pol leta fixajo en opensource projek, kjer pol na koncu ugotovijo da je totalno zajeban že v samem štartu...
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Vlady ::

Hecno da so taki štručkoti tle pa očitno nimajo blage v čem je fora ločenih procesov za vsak tab.
Če maš ločen proces pomeni da je vsak tab dobil svoj memory space in če se sesuje bo sesul samo svoj memory space. Zdej če tistemu procesu uspe preplavit še spomin ostalih boš tak al tak fasal buffer overflow kar je najslabši možni scenarij. Drugi je da se vse zatakne v GUI delu, ki povezuje med seboj vse te ločene procese čeprav je verjetnost zelo majhna. Nasploh pa se folk totalno preveč obremenjuje s tem koliko spomina kaj pokuri in koliko procesov teče. A ni vseen drek al maš 20 ločenih procesov, ki kurijo 200MB spomina al pa imaš enega ki kuri 200MB? Razlika je samo v tem da če se en tab sprdne in se sesuje ti bo šel cel proces z vsemi tabi.
Če pa imaš ločeno pa je verjetnost za kaj takega minimalna.

Isto foro uporabljajo polkna že precej časa čeprav je privzeto izključena funkcija. Vsaka odprta mapa teče kot samostojni proces. Če se sesuje izgubiš samo tisto mapo, ne pa celega Explorer shell-a, kar se je grozno rado dogajalo v npr Win9x kjer te funkcije ni bilo. In če je šlo kaj narobe si vedno izgubil kompletno namizje s start vrstico vred nakar si moral počakat da se je zadeva restartala. Če se je...

Glede navdušenosti Matthaia nad najdenjem exploita pa raje ne bi. Ko imaš za razvoj aplikacije zadaj 30 ljudi, na drugi strani pa 50.000 opic, ki iščejo exploite je razmerje dokaj predvidljivo.
Če najdejo exploit, fino. SPloh če je na začetku razvoja. Še bolj fino je če nato razviajlec tud odpravi ta exploit. O čem drugem je brezveze debatirat ker ti bojo prej al slej nekje drugje spet kaj našli...

Če imaš ti vsak tab na sovjem procesu in ti zamrzne eno jedro zaradi enega procesa, to pomeni da ti zamrznejo tudi vsi procesi, ki tečejo hkrati na tem procesu, razen če jih nekako uspeš preklopiti na drugo jedro. Poleg tega pa lahko en sam proces kar naenkrat porabi večino procesorskega časa samo zase, ostali pa potem zmrznejo. V teoriji je to s procesi slišat prav lepo, ampak v praksi je pa bolj slab način programiranja. Bolje je, da je vsak tab svoja nit oz. skupek niti (GUI nit, aplikacijska nit,...). Če kateri od tabov zamrzne in se ugotovi, da samo zaseda čas, se ga da na suspend, lahko se pobere njegovo sliko podatkov. Če pa proces ubiješ, izgubiš tudi njegovo sliko podatkov v pomnilniku. Memory space pa lahko itak za vsako nit alociraš tako kot za proces posebej. Še boljša rešitev pa je, da vsak tab laufa v svojem VM-ju, ki ima vsak svoj memory space. Potem imaš pa centralni proces ki naj nebi nikoli zablokiral. Komunikacija poteka asinhrono, če eden od VM-jev pade, se na drugih ne pozna. Prav tako lahko VM zelo omejiš, tako da ti ne more zabasat procesorja ali jedra.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

jype ::

Vlady> Če imaš ti vsak tab na sovjem procesu in ti zamrzne eno jedro zaradi enega procesa, to pomeni da ti zamrznejo tudi vsi procesi, ki tečejo hkrati na tem procesu, razen če jih nekako uspeš preklopiti na drugo jedro.

Dej se ti mal pozanimat prej, kako to deluje, a?

Matevžk ::

Vlady, a lahko pojasniš, kaj po tvoje pomeni, da proces "zablokira"?
lp, Matevžk

Utk ::

heh, jedro ne more zamrznit, mislim, to bi bla pa res katastrofa. Če nek proces nekaj zabluzi in nabije porabo procesorja na 100%, bo drug proces, ko boš nekaj hotel od njega, dobil svoj čas na procesorju, prioritetno. Čez nekaj časa boš pa tist proces ali ubil, ali se bo pa sam k pameti spravil.

denial ::

@Rejzor:
50.000 opic? Daj, ne klati neumnosti. Čisto dovolj je ena, ki ve kje so banane. Vsi navedeni bugi so trivialni, celo banalni. Sočne zadeve šele pridejo...

Vse to je itak le del strategije, t.i. brezplačni applicaton testing. Velike korporacije to rade prakticirajo :) Nekaj podobnega se je dogajalo tudi s Safarijem za Okna.

Mimogrede, kaj misliš komu se lahko zahvališ, da uporabljaš, vsaj sprejemljivo, varne aplikacije in sisteme: opicam ali pol-opicam (razvijalcem)?
SELECT finger FROM hand WHERE id=3;

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: denial ()

Vlady ::

heh, jedro ne more zamrznit, mislim, to bi bla pa res katastrofa. Če nek proces nekaj zabluzi in nabije porabo procesorja na 100%, bo drug proces, ko boš nekaj hotel od njega, dobil svoj čas na procesorju, prioritetno. Čez nekaj časa boš pa tist proces ali ubil, ali se bo pa sam k pameti spravil.

V tvojem idealnem svetu ga bo dobil. Pa v praksi? Če recimo odpreš neko stran, ki ima veliko flash vsebine. Da potegne dol vso navlako iz serverja lahko traja kar nekaj časa. Vmes ko vleče pa ti lahko flash zablokira ker čaka podatke, zato ti lepo zablokira cel tab, ki teče kot en proces na svojem jedru. Ta pa zabaše celotno jedro, saj OS ne more razporediti procesov na drugo jedro med izvrševanjem procesa.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Vlady ::

Vlady> Če imaš ti vsak tab na sovjem procesu in ti zamrzne eno jedro zaradi enega procesa, to pomeni da ti zamrznejo tudi vsi procesi, ki tečejo hkrati na tem procesu, razen če jih nekako uspeš preklopiti na drugo jedro.

Dej se ti mal pozanimat prej, kako to deluje, a?

Ti si pa skoz tolk pameten da že kar smrdi. Pizda model enkrat te morm nek srečat da se ti smejim mal v glavo... Si te kar predstavljam :))
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

lukanium ::

Malo statistike po dveh dneh Chromove prisotnosti.
When a person can no longer laugh at himself,
it is time for others to laugh at him. [Thomas Szasz]

arjan_t ::

V tvojem idealnem svetu ga bo dobil. Pa v praksi? Če recimo odpreš neko stran, ki ima veliko flash vsebine. Da potegne dol vso navlako iz serverja lahko traja kar nekaj časa. Vmes ko vleče pa ti lahko flash zablokira ker čaka podatke, zato ti lepo zablokira cel tab, ki teče kot en proces na svojem jedru. Ta pa zabaše celotno jedro, saj OS ne more razporediti procesov na drugo jedro med izvrševanjem procesa.


čisto vsak proces se izvaja, tudi če tab "zabaše" jedro

arjan_t ::

Malo statistike po dveh dneh Chromove prisotnosti.


seveda bo firefox in ostala konkurenca izgubljala delež, ie uporabniki po večini sploh ne vejo da je google kaj izdal

Utk ::


V tvojem idealnem svetu ga bo dobil. Pa v praksi? Če recimo odpreš neko stran, ki ima veliko flash vsebine. Da potegne dol vso navlako iz serverja lahko traja kar nekaj časa. Vmes ko vleče pa ti lahko flash zablokira ker čaka podatke, zato ti lepo zablokira cel tab, ki teče kot en proces na svojem jedru. Ta pa zabaše celotno jedro, saj OS ne more razporediti procesov na drugo jedro med izvrševanjem procesa.


Cel proces se lahko zabaše, ampak jedro se pa ne zabaše. Takrat dela enako kot kadarkoli, ko zadaj laufaš nek zahteven program. Ti daš lahko računat pi na milijon decimalk in normalno igraš pasijanso, zakaj ne? Program bo dlje časa računal, ampak v pasjansi tega skoraj da ne boš opazil. Tist proces, ki ima focus, ima prednost. No, pa tudi vsi drugi dobijo svoje. Tist zahteven program bo pa malo počakal, ker če nekaj dolgo dela, je itak vseeno če se eno sekundo dlje dela. Tako je v teoriji in v praksi. Zdej, če imaš ti nastavljene windowse za background service, je pa tvoj problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

w00tnes ::

@Vlady - zato pa imas OS, ki dela urnik kako se bodo procesi izvajali - kaksen vrstni red in koliko casa bo nek proces izvajan (razen ce so se nam zlagali - sam potem nevem kako bi lahko vec programov laufal v winsih brez 80 jedernega procesorja...)

x45 ::

Če tole ni hit ta browser... totaln naval povsod pa vi ga hvalijo ....

SmeskoSnezak ::

Ja, tak je to, če nek garažni google postane hit sveta in paranoje. Izda nek alfabetagama produkt, pa vsi navalijo. Se človek ne ve več, kaj bi si mislo. To je še hujše ko kak Apple fanatizem in MS vkup.
@ Pusti soncu v srce... @

Matevžk ::

Vlady ..... vsak podatek, ki ga kdorkoli potrebuje od koderkoli drugod kot iz glavnega pomnilnika, mu mora OS dostaviti v glavni pomnilnik. Proces sproži past (programsko prekinitev), izvede se servisna rutina, ki bo pripravila podatke. Ker se zunanjih (počasnih) virov ne splača čakati, se takrat zamenja kontekst jedra in nadaljuje z izvajanjem drugega procesa ali niti.

No, edini problem, ki ga vidim, je v zaklepanju -- če bo Flash programsko onemogočil drugim procesom (ali nitim v primeru "standardnih" brskalnikov) dostop do UI-ja, se bo UI obesil, dokler ne bo Flash tega odklenil (hipotetiziram, da se to kdaj rabi in uporablja - o arhitekturi brskalnikov ne vem skoraj ničesar). Ampak tudi v tem primeru bo OS na jedru izvajal tvoj priljubljeni Visual Studio.
lp, Matevžk

infiniteLoop ::

Tale post je off topic. Sicer sem razmisljal ce naj ga postam ali ne, ker sem si ze rekel, da se vec ne grem, ampak neki vrag mi ni dal mira. Evo tokrat zadnjic mimo topica. Tiste ki jih off topic posti motijo prosim, da zamizijo na eno oko in tega preskocijo.

Vlady:
Pagination je narejen, ampak stranka lahko vseeno naredi neumnost (lahko namerno ali nenamerno) in sproži poizvedbo ki ima po defaultu lahko rezultat kar celotno bazo. GWT je pač butast in ne dopušča remote pobiranja podatkov vsaj ne brez kake über implementacije, ki jo moraš narediti ponavadi sam. Pri nas v firmi nimamo časa razvijati in popravljati googlovega programja, pač pa moramo stranki v določenem času dat novo verzijo in funkcionalnost. In če prenašaš velike količine podatkov, mora program ali vrniti nazaj opozorilo in vprašati ali naj prenese vseeno ali pa preprosto prekiniti operacijo.


Okej zdaj pa tak. Ce enega brezveznega PagingLoaderja ne znate implementirati oziroma kar zlgeda se bolj ajnfoh "extendati" nekega BasePagingLoaderja tako, da bo podatke pobiral iz oddaljenega racunalnika in ne iz pomnilnika ste mogoce sfalili branzo. Pa naj samo povem, da nisem nikoli uporabljal extGWT in sem ta interface in class nasel po 5ih minutah guglanja.
Zopet, kako naj framework ve kaj je to velika kolicina podatkov in kake sorte opozorilo bi moral javiti oziroma kdaj lahko prekine operacijo. Upam staviti, da ce bi prekinjal prenos podatkov, bi pa simfal cez to. Famework oziroma aplikacija pac naredi samo to kar ji je bilo ukazano. Racunalnik je se vedno neumen in pocne samo tokar mu je bilo receno naj dela.
Ce se ti da se naprej na veliko in dolgo razpredati kak brezveze je ta ali oni famework pa odpri temo v temu primernem oddelku.

Howgh, govoril sem.
None of us is as dumb as all of us.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chrome praznuje 10 let

Oddelek: Novice / Brskalniki
397585 (5210) gendale2018
»

Google dela na pretvorniku iz Flash SWF v HTML5

Oddelek: Novice / Android
185575 (3886) techfreak :)
»

Izšel Firefox za Android

Oddelek: Novice / Android
175050 (4032) bf4ed
»

Internet Explorer 9 Beta na voljo javnosti

Oddelek: Novice / Brskalniki
4011268 (9209) RoSeR
»

Google izdal lasten brskalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
36039251 (21311) Tr0n

Več podobnih tem