» »

Resnična resničnost!

Resnična resničnost!

RTV Slovenija - Ekipa Resnične resničnosti se bo danes zvečer podala v šolske klopi. Približujejo se namreč informativni dnevi in tudi na področju računalništva ter informatike je izbira med programi velika.

Sprehodili se bomo po različnih srednjih šolah in fakultetah s področja IT-ja ter razkrili, kako na njih poteka pedagoški proces. V rubriki strojna oprema bomo predstavili nekaj sodobnih didaktičnih pripomočkov, medtem ko bomo v okviru rubrike Linux pokazali, kako se skozi igre lahko tudi nekaj naučimo. Sprehod po najnovejših zabavnih naslovih in novostih iz sveta računalništva seveda ne bo izostal.

Vse to in še več vas čaka danes, 4.2.2008, ob 22:15 na drugem programu TV Slovenija. Vsi, ki jim današnji termin ne ustreza, pa so pred male zaslone vabljeni v torek zjutraj ob 8:25. Oddajo si boste seveda lahko ogledali tudi v arhivu RTV Slovenija.

Vabljeni k ogledu!

19 komentarjev

Lombardo ::

Bolj poznega termina niste dobili? :\
Mislim, kdo še gleda TV ob 22:15 zvečer oz. ponoči? :\
Ehmmm............

mchaber ::

Super, to o računalniških fakultetah mi bo prav prišlo.
.

christooss ::

Mene bolj moti 8:25 ponovitev :) 22:15 je pa ja čist normalna ura. A greste že pančkat vsi? No plus v arhivu rtvsloja je oddaja cko da ...
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

simnov ::

kako mi je všeč ta nov čas

PerS ::

pa bi vam dejansko sploh ustrezal kateri termin? |O sej imate na netu arhiv pa lahko tam pogledate če ob 10 že spite :\

Upam da boste povedali kaj pametnega v tej oddaji :D

m4r3 ::

ja super oddaja je bla dans:) velik sm zvedu kam naprej. Sam skoda da niste nič o FERI-ju povedal:( sam za lj je blo govora

atomicmind ::

No, saj verjamem da na FERI niso nič manj "računalniški", kot na FRI. Sicer pa hvala za pohvale in tudi opomba o Ljubljani je kar na mestu.

Zgodovina sprememb…

darksamurai ::

tudi meni je bolj všeč ob 22:15

CaqKa ::

ok.. pohvale da je zadeva že online...
kam se bom fejst vpinkil je tam ko fri predstavljate..
em wtf je računalniški žur? NEST? emm.. hudo antireklamo ste naredli vsem fri/fe/feri s tem ko ste ves čas nemogoče izpostavljali punce. tak že kar diskriminatorno.

em.. v mariboru imamo študijski program medijske komunikacije na FERIju, ki se izvaja če se ne motim že peto leto.
nevem zakaj je predstavljena samo academia.
dokaj neobjektivno.

peroksid ::

Prispevek o računalniških žurih in puncah in ostalih stereotipih ipd. je bil mišljen kot zabaven dodatek, ne kot nekaj vklesano v kamen in upam, da ga je večina tako dojela...
Kot ex študent FRIja pa lahko povem, da če zraven nismo (niso... sam pri org. nisem imel veliko) potegnili k organizaciji pedagoškega faksa ali višje medicinske šole, na žurih v El Doradu in še kje punc ni bilo ravno toliko, da bi se jih trlo... :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: peroksid ()

joebanana ::

Najbol je blo k je pointerje razlagu... :D

knesz ::

Bi bilo mozno naslednjic novico objaviti en dan prej?
Namrec, ne visim nonstop na forumu, oddaje pa tudi nimam zapisane v opomniku :)

lp

DixieFlatline ::

Novi voditelj mi je boljši od prejšnega.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

atomicmind ::

>>>em wtf je računalniški žur? NEST? emm.. hudo antireklamo ste naredli vsem fri/fe/feri s tem ko ste ves čas nemogoče izpostavljali punce. tak že kar diskriminatorno.

>>>em.. v mariboru imamo študijski program medijske komunikacije na FERIju, ki se izvaja če se ne motim že peto leto.
>>>nevem zakaj je predstavljena samo academia.
>>>dokaj neobjektivno.

Pozdravljeni,
Prispevki sicer nastajajo pod prsti avtorjev, a kot urednik sem zanje objektivno odgovoren, tako da vam odgovarjam jaz.

Osebno se mi ni zdelo, da bi bil poudarek na ženskah... razen tistega študenta, ki je govoril o tem, da so "ta boljše na FRI" in vprašanja, če je na žurih kaj žensk (pa saj jih je ponavadi res malo;). Neobjektivno bi bilo, če bi govorili o mitih in tega "stereotipnega vpršanja" ne bi vprašali. Ženske pa niso nikjer diskriminirane - če bi kjerkoli zaznal šovinizem (recimo, da izjave tipa "nimajo pojma") ali ali kaj podobnega, bi namreč prispevek nemudoma umaknil (na to sem namreč ZELO občutljiv)! Tu boste morali biti (vsebinsko) bolj konkretni. Samo spraševanje o tem ali so na žurih tudi ženske, pač ni nikakršna nestrpnost do teh (sploh glede na to, da je število moških osebkov na tem faksu res precej večje, kot število žensk). Študentje zgolj izjavljajo, da jih na računalniških žurih ni (kar je objektivno dejstvo). Kot je denimo na pedagoškem žuru malo moških (oziroma - ponavadi celo so, a večinoma ne študentje, pač pa pridejo razni pohotni mladci iz vseh vetrov).

Kaj pomeni "računalniški žur"? Enako kot na FF denimo filozofski žur ali celo "nemški žur", kadar ga imajo germanisti, pa na medicini "medicinski žur" (ti so včasih v Pajzlu bili najbolj razvratni žuri na svetu - preverjeno :), ipd. Resda bi bila raba oblike "žur računalničarjev" ali "študentov FRI" bolj pravilna, a se mi tovrstna pogovorna raba ne zdi sporna, ker itak skušamo oddajo spraviti iz okvirov nekaga zaplankanega formalizma v neko bolj vsakdanje človeško obliko.

Poudarek niti ni bil na sami FRI, pač pa na mitih o računalničarjih in sami klimi, ki vlada na faksu (v tem primeru FRI, ker vseh faksov za en prispevek pač ne moremo obiskati). Zato so tam izjave študentov in študentk. Osebno se mi je zdel prispevek pozitiven (sproščeno vzdušje, veseli in zadovoljni ljudje, ki radi študirajo in imajo nenezadnje zagotovljena tudi delovna mesta v prihodnosti). Res pa so lahko interpretacije vsakega načina predstavljanja različni in ne pravim da vaš pogled ni pravilen. Bomo skušali biti še bolj pozorni na to, da eliminiramo tovrstne nejasnosti in možnosti negativne interpretacije. Se pa bojim, da tega nikoli ni mogoče narediti popolno.

Se pa strinjam, kar sem že zapisal na slo-techu, da so opombe o FERI upravičene. Pri srednjih šolah smo še razmišljali o celotni Sloveniji, pri faksih pa smo na FERI kar pozabili - da tega nisem opazil, je objektivno seveda moja krivda. In ker sem s Štajerske, je to še toliko bolj grdo od mene. Očitno je medijsko komunikacijo spregledala tudi avtorica rubrike Internet.

Sem pa vesel, da so ljudje oddajo opazili. Zato mislim, da smo z oddajo kljub "nepopolnosti" prispevali k obveščenosti in tudi popularizaciji izobraževanja na področju IT in digitalnih tehnologij. Glede na relativno "netelevizijskost" tovrstnih tem, kot je izobraževanje (polno informacije, malo slike in dogajanja), pa sem z rezultatom zadovoljen. Seveda, če bi imeli neomejen budžet in še kaj časa in še kakšnega avtorja (in če tudi jaz za preživetje ne bi moral delati še deset stvari hkrati), bi pa lahko naredili še bolje. In upam, da kdaj tudi bomo ;-)

Seveda pa hvala za vse pripombe. Se priporočamo tudi v prihodnje. Če nas namreč pohvale držijo pokonci in ženejo naprej, pa nas kritike usmerjajo, da ne zaidemo.

DixieFlatline ::

Za zgled si lahko vzamete Click online od Bbc.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

metalc ::

Kolikor vem, v LJ FE in FRI še vedno domujeta v isti stavbi. Kako potem veste, od kod so vse tiste tiste ženske :D

zcetrt ::

Iz pisarne dekanata:)
4.

mchaber ::

Res sem razočaran, ker niste vsaj omenili mariborske FERI. Zasluži si vsaj toliko pozornosti kot FRI. Medtem ko ste našli ene čisto tretje šole, za katere je marsikdo prvič slišal.
.

pivmik ::

Ali pa FAMNIT v Kopru. :P
(Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije)
LP, Gregor GRE^


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Resnična resničnost! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / RTV Slo
678701 (6147) gruntfürmich
»

Resnična resničnost!

Oddelek: Novice / RTV Slo
184649 (3169) opeter
»

Resnična resničnost!

Oddelek: Novice / RTV Slo
104363 (3020) peroksid
»

Resnična resničnost, 117. (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / RTV Slo
597489 (5211) Bass0
»

Resnična resničnost

Oddelek: Novice / RTV Slo
342664 (2664) Dragi

Več podobnih tem