» »

Odklepanje iPhona na CNN

Odklepanje iPhona na CNN

več strani - Dobra dva meseca po začetku prodaje Applovega iPhone le-ta še vedno buri duhove. Pred dobrim tednom so tako uspeli razbiti zaščito, ki je omejevale kupce na uporabo SIM-kartic operaterja AT&T, o detajlih pa so ostali skopi. Zdaj vemo več.

Vse skupaj so demonstrirali za CNN, kjer so za celoten postopek potrebovali vsega dve minuti. Takoj nato je iPhone brez težav deloval tudi s kartico konkurenčnega T-Mobila. Pri postopku, ki je v celoti programski, tako telefona ni potrebno niti odpreti, kaj šele uporabiti spajkalnika. Natančnega postopka niso razkrili iz dveh razlogov; nikoli ne škoduje počakati na mnenje odvetnikov ter seveda vedno se da s prodajo kaj zaslužiti. Vzpostavili so svojo spletno stran, na kateri bodo v kratkem začeli prodajati licence za odklenitev telefona.

Uradne izjave Applovega partnerja AT&T so previdne. Poudarjajo, da kupec ob nakupu iPhona tako ali tako sklene dvoletno naročniško razmerje - ki ga ne more odpovedati. Za dobiček se ne gre bati. Ali pač?

AT&T se je tu ustrelil v nogo. Po stari ameriški navadi preverijo kreditno zgodovino vseh kupcev in tistim, ki strogim pogojem ne ustrezajo - torej obstaja bojazen, da računov koncem meseca ne bodo plačevali - ponudi predplačilno verzijo. Telefon še odklenete in voilà.

5 komentarjev

strictom ::

"When they made it hack proof, it took two more days to hack it."
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

david133 ::

Sam tko bytheway,
Ta stran obstaja že več kot tri tedne in vsi, ki prebirajo hackint0shov iphone forum dobro vejo da je to navad scam. Mislm da bolš vrjamet tistmu kar je in kar je množica ljudji že preiskula; torej hardware+software metodo unlocka(geohot) kot pa nekim nepotrjenim stvarem

|SNap| ::

McHusch, narocis se na postpaid ali pa prepaid verzijo PO tem, ko telefon odneses iz trgovine (doma, preko iTunes). Tako da sploh ni potrebe, da izberes katerokoli od teh dveh moznosti. Lahko ga aktiviras z uporabo drugih hackov.

Urc ::

Hehe iPhone že v Sloveniji (je že neki časa, če kdo še ni vidu, drugače se opravičujem). :D Vsi ki ste tolk govorilo kako ga boste takoj kupili ko pride v slo go for it :D

Če vam je cena previsoka lahko kupite repliko :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Urc ()

strictom ::

In kaka je ta replika v primerjavi z pravim iPhoneom? Imaš lahko SLO (vsaj ANG) meni? Je istih mer kot iPhone? Baterija isto dolgo drži? Kake je z touch screenom, je približno enako odziven (zadnje kar bi rad je počasen touchscreen)?
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple prijazno onemogoča

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
425395 (2844) Ginginova
»

Nenavadna prodajna strategija podjetja Apple

Oddelek: Novice / Ostale najave
383797 (3797) CaqKa
»

iPhone odklenjen

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
185566 (3305) Jest
»

Prah okrog iPhonea se je polegel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
569446 (6640) bluefish
»

Izšel iPhone (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
7710404 (7782) bluefish

Več podobnih tem