» »

100 milijonov prodanih iPod-ov

1
2
»

__luka__ ::

Moj mp3 player ( iriver ihp-120 konkretno) vsak računalnik avtomatsko prepozna kot navaden usb disk, tako je pri večini playerjev ki imajo trdi disk vgrajen.
Funkcijonalnost? Ko boš lahko ipoda brez inštaliranja kakršne koli programske opreme (razen usb driverja seveda) uporabljal na katerikoli platformi bo zame ipod uporaben, prej ne.
the truth is out there

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

>>><<< ::

Lahko ga uporabljaš tako. Samo funkcionalnost se spremeni v prenosni disk in muzike ne moreš dat gor, tako da bi ti jo spoznal in predvajal.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

Vanquish ::

dumbo911 tebi ne potegne ne? To je funkcionalnost, ki jo iščeš ti - si tudi napisal za tebe uporaben. Jaz sem ti naštel stvari, ki pa jih iščem jaz. Če še ti vedno ne potegne, da je od vsakega posameznika odvisno kateri mp3 player je za koga najbolši potem nimam več kaj dodat.

Mavrik ::

Ja seveda, zdaj se umikaš, ko so ti dokazali o tem, kak bluziš o "kvaliteti" iPodov.

Tudi mojemu Nanotu se je kaj hitro začela luščiti barva dol z japke, dejansko se je clickwheel od tistega sivega sranja umazal. Da ne govorim o dejstvu, da če štekaš zadevo v drugi računalnik, ne moreš tam brez dodatne opreme dol muzike spravit (iTunes ti ga hoče z veseljem pobrisati).

Da pa ne najdeš avto radia, ki bi ti omogočal USB porta je pa absurd. Glih pred nekaj dnevi sem dobil enega, ki se z veseljem spari z vsem, kar je na USB štekano in bere dol ID3 tage ter tako razvršča muziko. Še M3Uje bere ter tudi WMV format. Kar je več kot lahko rečeš za iPoda.
Da ne govorim o žalosti, ko eni poceni mp3 playerji veselo videoje predvajajo, za Apple pa je to še vedno pretežko narediti. Sanje o superiornosti vmesnika pa hitro zginejo, ko hočeš zamenjati komad med predvajanjem, brez da bi kot šminker vlekel zadevo ven z žepa. Potem hitro ugotoviš da hoče japka od tebe debelih 10 jurjev za daljinec, ki bi ti to omogočal. Pa še dodatnih za ločen polnilec, ki si ga celo nekdaj poleg dobo.

Edino kar res loči Appla od ostalih je trajanje baterije. Ko bodo drugi začeli take baterije vgrajevati, bodo iPodi samo še ostali precenjeni cigli. Čez dodatnega pol leta precenjeni cigli v barvah :P
The truth is rarely pure and never simple.

Matek ::

Vanquish, rahlo bluziš s svojimi izjavami. V osnovi je bilo mišljeno, da je bedarija, ko proizvajalci avtov vgrajujejo "podporo za iPod" v smislu iPod dock konektorjev, namesto da bi uporabljali USB. To, da maš dodatne funkcije (al na iPodu, al na avtoradiu) je čisto neodvisna zadeva.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Roadkill ::

Vanquish pač misli, da je USB tista palčka, ki jo v eno luknjo v računalniku vtakneš, da potem prenašaš datoteke gor.
USB == Universal Serial Bus.

Fora je v tem, da U v USB pomeni Universal, kar bi bilo lepo, če bi spoštoval tudi Apple. Tako kot Vanquishu iPod omogoča "neverjetne" zadeve, bi jih lahko omogočal tudi preko USBja...
Ampak je to le iluzija, ker ne bo nihče naredil univerzalnega načina uporabljanja njihovega gizmota, ker bi potem vsi kupovali univerzalne kontolerje in ne iKontolerje, ki applu prinesejo par-deset dolarjev po komadu.
Ü

NoOrdinary ::

Ne vem, vedno se najde folk, ki me hoče na vsak način prepričat da je moj iPod zanč , da je ful dražji, da je grd, da se spraska, da majo iRiverji 16x bolšji zvok itd, vidl so ga pa samo na slikah.
Če ti dogaja ti dogaja če ne pač ne, vsak si najde kakšen razlog, s siljenjem stereotipov v vsako iPod temo in furanju "vsi ga majo jest pa ne sem pa tok kul" ste pa glih tok bedni ko hardcore apple fanatiki.
brez ideje sem za podpis

Road Runner ::

Superioren ali ne, taka prodaja je zavisti vreden dosezek. Ce so ga pa dosegli samo s tem da je pac kul ce mas ipod, pa sploh vsaka cast. Mislim da bi se vsi lahko kej naucil od appla. Ce ne druzga pa marketinga.

Seveda pa je trg prost. Vsak kupi tisto, kar misli da je zanj bolje. Kdor je kupil ipoda ve zakaj ga je. Kdor ga ni, tudi ve zakaj ga ni. To da pa en drugega pri nasih odlocitvah ne razumemo pa... Ni prvic. Sploh ne na slo-techu :)
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

Dragi ::

V prejšnjih postih je bilo nabijanja kako je ipod oh in sploh superioren in zakaj se ga splača kupiti...

sandisk sansa 2GB

+ Robustna stvar. (uporabljam jo ob vseh časih - šport, fizično delo... še vedno kot nova)
+ Obilica priložene opreme (poleg standardnega še priložena gumijasta torbica proti praskam in trak za pritrditev na roko
+ Zelo majhna cena
+ Življenska doba baterije (predvsem zaradi navadnega ekrana) izredno dolga. Z 1000mAh baterijo mi zdrži krepko čez 19 ur nonstop predvajanja, kot pa je deklarirano v specifikacijah.
+ Če se ti baterija sprazne jo lahko zamenjaš, pri ipodu si mrzel - posebno primerno če greš na kak izlet ali potovanje
+ podpira predvajanje po selekciji kot že prej omenjeno (zvrst, leto izdaje skladbe, izvajalec...)
+ flash spomin in ne trdi disk, s čimer je bolj odporen na udarce
+ Kvaliteto zvoka sem primerjal z teac mp-200 512MB in Creative Zen Nano Plus 1GB. Pri normalni glasnosti razlike v zvoku ni. Pri maksimalni, je pri sansi zvok še vedno čist, medtem ko je pri obeh drugih popolnoma zanič). Ko sem na oba priklopil še malo boljše pioneerjeve slušalke (stale so nekje 12k sit), sem pri obeh opazil rahlo hreščanje. Pri sansi je bil zvok še vedno popolnoma čist.
+ Ne potrebuje posebnega programa za sinhronizacijo z računalnikom.

- ni tako estetskega in kompaktnega izgleda
- ne podpira predvajanje skladb po mapah
- priložene slušalke so zanič, zato sem si moral kupiti nove (vzel sem sonijeve za 1,5k sit - prav tako enkraten nakup za svojo ceno).

Naštel sem lastnosti, ki so jima različne. Enakih nisem opisoval (kompakten priklop

Sam imam 1GB različico, ki pa se od 2GB razlikuje samo po dodatnem prostoru.

Če vse skupaj sečtejemo: 10k za player, 1k za slušalke, ter še 3k za polnilec in 2 rechargable bateriji = 14k sit ali 19k sit za 2GB verzijo.

Za ta denar že noname konkurenca že pogori, kaj šele ipod...
Če sem kaj pozabil... nikar se bat pa me opomnit. ;)

driver_x ::

Koliko od tistih, ki trdite da ima katerikoli predvajalnik boljši zvok, je sploh že imelo v ušesih več kot en predvajalnik? In koliko od tistih, ki je, je dejansko slišalo razliko v kvaliteti zvoka?

Hm, se mi je zdelo.

Vanquish ::

pa dobro kaj sploh bere kdo poste preden odpisuje? Ali pa imate malo težave z razumevanjem tehnologije, ki je še niste imeli v roki.

USB sploh v tem primeru ni v konkurenci, ker bom mogel kupiti 80 GB USB disk ter 80 GB mp3 player, da bom imel pokrito vse to kar imam pokrito z iPod-om 80 GB.
V tem primeru je iPod z 80GB neprimerno cenejši, kakorkoli obrnete.

Avtoradiji ne indeksirajo celega DVD-ja ki ga vstaviš, prav tkao ne indeksirajo USB diskov, kar pomeni da iskanja na način kot ga pozna iPod NI pa kakorkoli se vi trudili.
Če vam je težko sprejet dejstvo, da je za nekoga iPod idealna rešitev ni to moj problem ampak vaš.

borchi ::

hvalabogu, da obstaja iPod. tako kitajci vsaj vedo kaj morajo kopirat.

btw, če se komentira novica o 100 mio prodanih iPodih v svetu je treba vzeti v obzir, da ima v mnogih državah (v teh istih državah se jih proda daleč največ), zahvaljujoč kretenskim založbam, iPod več funkcionalnosti, kot pa npr. v banana republiki sloveniji.

v sloveniji iPod sigurno nima 75% tržnega deleža. in, ja, tudi v sloveniji obstajajo uporabniki, ki jim drug player ne nudi vsega kar jim iPod. npr. meni je click wheel super, baterija na nanotu 2G je super, primarno sem si ga pa kupil kot sport kit... najprej sem škrtal z zobmi zaradi iTunes-a, sedaj pa ga ne zamenjam več niti za linuxov banshee...

iPod že zdaleč ni popoln, samo kitajci/tajvanci/microsoft se preveč obirajo (zgubljajo čas s kopiranjem ipoda)...
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

driver_x ::

Za založbe in internetne trgovine mi ni mar, saj še vedno večino glasbe posedujem na CD-jih. Ampak tako, kot sem si zbirko uredil z iTunes, si je nisem mogel z nobenim programom. Pred nanotom sem imel nek Samsungov predvajalnik, za katerega sem zelo vesel, da je crknil in sem potem nabavil iPoda. Nabavil pa sem ga iz čistega firbca (nimam nobene druge Applove zadeve in tudi ne gojim simpatije do katerekoli znamke) in zaradi tega, ker je bila takrat razlika v ceni z ostalimi predvajalniki minimalna. Na kvaliteto zvoka pa po moje slušalke vplivajo dosti bolj od predvajalnika samega. Če bi kupoval sedaj: brez pomisleka spet nano!
Kaj mi je še všeč pri iPodih: zadeve imajo porihtane od A do Ž: kupiš mp3 predvajalnik, za katerega dobiš spodoben softwer za urejanje zbirk (kar me je sprva motilo, saj sem bil navajen glasbo kopirati ročno), dobiš podporo, dobiš (z izjemo banana republik) enostavno možnost za kupovanje glasbe, dobiš enostavno možnost za internetno kupovanje dodatkov (spet z izjemo banana republik), vse skupaj pa je lepo oblikovano (sicer stvar okusa) in zapakirano.

PARTyZAN ::

USB sploh v tem primeru ni v konkurenci, ker bom mogel kupiti 80 GB USB disk ter 80 GB mp3 player, da bom imel pokrito vse to kar imam pokrito z iPod-om 80 GB.


Lahko tudi to naredis, ja. Samo nekako ne vidim smisla v temu.

Zakaj nebi enostavno kupil 80GB ne-ipod mp3 predvajalnik z USBjem in ga priklopil na radio?

Bethrezen ::

usi ste mau preveč pametni. najvč vidm tle subjektivnih mnen, na katere se pol drug folk pizdi:\
usak ma svoj okus, enim paše drg ipod, enim pa funkcionaln ne-ipod:D

borchi ::

> najvč vidm tle subjektivnih mnen

kot da obstaja objektivno mnenje...
l'jga

borisk ::

Lahko tudi to naredis, ja. Samo nekako ne vidim smisla v temu.

Zakaj nebi enostavno kupil 80GB ne-ipod mp3 predvajalnik z USBjem in ga priklopil na radio?

dej mi pokaži neipod predvajalnik z 80GB, pol pa še napiši kolk stane..

kopernik ::

Heh, moj kolega je nedavno potoval v ZDA in sinu obljubil ipoda. No, v zda je videl med drugim tudi microsoftov Zune, ampak mu je sin po telefonu direktno povedal : ali ipoda ali nič.

Jst ::

info: nisem bral komentarjev.

---

Spoštujem Apple za 80GB iPod, kar je več prostora, kot pa na mojem prenosniku. Pa še disk v prenoskinu je dvakrat večji kot pa iPod. Kako jim je to uspelo, svakaj jim čast!

ps: nisem lastnik iPoda.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

borchi ::

> Spoštujem Apple za 80GB iPod, kar je več prostora, kot pa na mojem prenosniku. Pa še disk v prenoskinu je dvakrat večji kot pa iPod. Kako jim je to uspelo, svakaj jim čast!

diska niso naredili sami, 80Gb iPod je debelejši od 30Gb.
l'jga

frikec() ::

Če razmišljate o dobrem MP3 playerju z možnostjo furanja video posnetkov si raje poglejte Creativov Zen Vision: M. Sicer je malenkost debelejsi od Ipoda, ampak funkcionalnost odtehta več kot to. Boljši zvok, ipodov zaslon se lahko skrije, podpira drag & drop (+ nobenih konverzij videov), divx, xvid, wma..., third party software seveda (preferiram MediaMonkey). Jaz imam sicer W-ja, bom pa definitivno M-ja kupil punci.

Edit: sem pozabil še najbolj pomembno - vse to za nižjo ceno od iPoda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: frikec() ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

iPod

Oddelek: Kaj kupiti
241902 (1131) __Devil__
»

100 milijonov prodanih iPod-ov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
707822 (5861) frikec()
»

Konec z iPodi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
668704 (6539) Nejc Pintar
»

iPod in Mac mini članek na Jabuk.net (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
608519 (7417) Roadkill
»

iPod, kje ga kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
262829 (2041) rh^

Več podobnih tem